واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: انتقاد قیم مسجدالاقصی از اقدامات رژیم صهیونیستی
وزیر امور خارجه اردن، علت فراخواندن سفیر کشورش از فلسطین اشغالی را اعتراض به اقدامات اخیر «رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی» دانست. این در حالی است که کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی طرح لغو کامل قیمومیت اردن بر مسجدالاقصی را مطرح کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ناصر جوده، پنجشنبه شب (13 نوامبر 2014، برابر با 22 آبان 1393)، در نشست مشترک خبری با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در امان، پایتخت اردن گفت: هنگامی که اردن برای رایزنی، تصمیم به فراخواندن سفیر خود از سرزمین های اشغالی گرفت، نشان دهنده این بود که هرچه شده دیگر بس است و نشانه روشنی بود که باید کاری صورت داده شود. وزیرامورخارجه اردن افزود: همان طور که می دانید، برای اعتراض به موضوعات مختلف، چندین گزینه دیپلماتیک برای هر کشور وجود دارد که یکی از آنها، فراخواندن سفیر از کشور میزبان برای رایزنی است. وی تصریح کرد: این اقدام ما، نشانه بسیار روشنی برای اسرائیل بود مبنی بر اینکه آنچه در مسجدالاقصی به ویژه در چند هفته گذشته روی داده است برای اردن و نیز یک و نیم میلیارد مسلمان جهان پذیرفتنی نیست. همچنین رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سفر دو روز پیش خود به اردن، بر قیمومیت این کشور بر قدس تاکید کرد و خواهان پایان تعرضهای اسرائیلی به مقدسات شد.
بنا به گزارش «رای الیوم»، عباس در اظهاراتی رسمی اعلام کرد: اردن شریکی اساسی در مسئله قدس است زیرا قیمومیت آن مربوط به اردن است و همگان بر این موضوع متفق هستند. وی افزود که اردن مسئولیت بزرگی در این زمینه بر عهده گرفته است و «عبدالله دوم» پادشاه اردن به این مسئولیت متعهد است و دراین موضوع هیچ بحثی نیست.
محمود عباس در ادامه از اقدامات عبدالله دوم برای حفاظت از مقدسات فلسطینی و در راس آنها مسجدالاقصی تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که مایتهای اردن از ملت فلسطین تا تشکیل دولت مستقل فلسطین ادامه یابد.
در همین راستا پادشاه اردن نیز گفت: از زمانیکه حوادث قدس شدت گرفته است با تمامی طرفهای بینالمللی و منطقهای مربوط به مسئله تماسهایی رسمی داشته تا تعرضهای اسرائیلی به مقدسات اسلامی و مسیحی پایان یابد.
عبدالله دوم، تاکید کرد که ادامه تعرض اسرائیلی به مسجدالاقصی و دیگر مقدسات و ادامه شهرکسازی و غیره امری رد شده است و تلاشهای در راستای صلح را با شکست روبرو میکند.
یادآور می شود، در 26 اکتبر 1994 «اسحاق رابین» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی و «عبدالسلام مجالی» همتای اردنی وی پیمان صلح خود را با هدف پایان بخشیدن به 46 سال جنگ ، در حضور بیل کلینتون رئیس جمهور آمریکا امضا کردند. به این ترتیب اردن دومین کشور عربی شد که پیمان صلح با این رژیم را امضا کرد. پیش از آن نیز مصر در سال 1979 با رژیم صهیونیستی پیمان صلح امضا کرده بود. این پیمان امنیت رژیم صهیونیستی را در امتداد مرزهایش تامین و راه را برای برقراری روابط اقتصادی هموار کرد. با وجود این کنست (پارلمان) طرح لغو کامل قیمومیت اردن بر مسجدالاقصی را مطرح کرده است.
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]