واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا ازبیستمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی : آمادگی حمایت از سرمایه گذاری های مشترک خبرگزاری پانا: استاندار آذربایجان شرقی گفت : این آمادگی وجود دارد که از سرمایهگذاریهای مشترک حمایت کنیم و با کسانی که سهمی در بازار جهانی دارند همکاسه شویم، چرا که مشکلات مالی موجود شاید به یک شرکت به تنهایی امکان ورود به بازار را ندهد.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان ساعت 12:51
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری پانا به تبریز، اسماعیل جبارزاده در بیستمین همایش صادرات غیرنفتی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، با اشاره به نظر مقام معظم رهبری و تأکید بر تحقق اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اگر امروز مراکز دانشگاهی اعلام میکنند که راه علاج اقتصاد توسعه صادرات غیرنفتی است، ما از 20 سال قبل این موضوع را عنوان کرده بودیم، اما توسعه صادرات غیرنفتی عزم ملی و مدیریتی جهادی میطلبد و با مدیریت عادی و روزمره نمیتوان به آن دست یافت. وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته کشور به فروش نفت خام وابسته بوده است تصریح کرد: شاید برای دولت و مجلس راحتترین کار فروش نفت باشد که بخش عمده آن هم صرف حقوق جاری دولت و پرداخت یارانه میشود، اما باید به سمتی برویم که اقتصاد کشور را ترمیم کنیم و چارهای جز توسعه صادرات غیرنفتی نداریم. جبارزاده به پیامدهای منفی صادرات نفت اشاره کرد و گفت: فروش نفت خام سبب شده تا با عدم حاکمیت قانون در کشور مواجه باشیم که ضعف در کنترل و فساد اداری و اقتصادی را به دنبال دارد و عدم شفافیت، پاسخگویی و مداخله غیراصولی دولت در اقتصاد نیز به دلیل ورود ارز حاصل از فروش نفت است، تا جایی که واژهای مانند بهرهوری که در دو برنامه توسعه، پیاپی بر آن تأکید شده و دولت مکلف به بالا بردن بهرهوری شده است تبدیل به واژه تشریفاتی گردیده که عملاً معنای خود را از دست میدهد. نماینده رئیس جمهور در آذربایجان شرقی خلاقیت، نوآوری و شایستهسالاری را عباراتی عنوان کرد که در اقتصاد وابسته به نفت تبدیل به واژههای تزئینی میشوند و افزود: در طول سالهای اخیر بین صادرات نفتی و غیرنفتی پارادوکسی ایجاد شده چرا که دولتها همیشه سعی کردهاند با افزایش تولید نفت درآمد ارزی را افزایش دهند که در نتیجه سبب افزایش نقدینگی و در نهایت تورم و افزایش واردات به منظور کنترل تورم شده است. وی ادامه داد: در پیامد این کارها دولت برای کنترل قیمت کالای وارداتی و تنظیم بازار وارد عمل شده تا تولید داخل ضربه نخورد در حالی که باید بر کیفیت کالای داخلی تأکید کرد. جبارزاده کوچک شدن صنایع مولد را از پیامدهای افزایش فروش نفت عنوان کرد و گفت: یادمان باشد که روزی کالاهای کاذب سودآور شده و تجارت موبایل، سکه و ارز رونق داشت و اکنون تعداد کمی از واحدهای مولد با ظرفیت کمتر کار میکنند که عملاً کاهش صادرات غیرنفتی رخ میدهد. استاندار آذربایجان شرقی گفت: نباید فرصت بازار روسیه را از دست بدهیم و آذربایجان شرقی به دلیل رابطه تجاری قدیمی با روسیه و آشنایی به رمز ورود به این کشور میتواند به عنوان معین صادرات در کشور در نظر گرفته شود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه همه تولیدکنندگان امکان و توانایی بازاریابی برای ورود به بازارهای جهانی را ندارند، گفت: باید از ظرفیت شرکتهای تخصصی صادراتی در کنار تولیدکنندگان استفاده کرد و همچنین ایجاد برندهای صادراتی که اکنون در برخی صنایع مانند مواد غذایی و منسوجات شاهدیم گسترش یابد. توسعه سرمایهگذاریهای مشترک با برندهای صاحب نام که سهمی از بازار جهانی دارند، نکته دیگری بود که نماینده رئیس جمهور در آذربایجان شرقی روی آن دست گذاشت و گفت: ما حاضریم از سرمایهگذاریهای مشترک حمایت کنیم و با کسانی که سهمی در بازار جهانی دارند همکاسه شویم، چرا که مشکلات مالی موجود شاید به یک شرکت به تنهایی امکان ورود به بازار را ندهد. جبارزاده همچنین خطاب به افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت که در جمع صادرکنندگان حضور داشت گفت: نباید فرصت جدید بازار روسیه را از دست بدهیم چرا که معتقدیم فرصت کوتاه و مقطعی است در عین حال استان آذربایجان شرقی به دلیل رابطه تجاری دیرینهای که با روسها دارد با زبان آنها آشناست و رمز ورود به این بازار را بهتر میشناسد و ما در این زمینه میز روسیه را در اتاق تبریز با محوریت بخش خصوصی تشکیل دادیم و تقاضا داریم آذربایجان شرقی را به عنوان استان معین برای ورود به بازار روسیه در نظر بگیریم. وی ایجاد گمرکات تخصصی و توسعه منطقه آزاد ارس را از جمله حمایتهایی دانست که دولت میتواند به آن کمک کند و موانع پیش رو برای ورود به بازارهای کشورهای اطراف به ویژه روسیه را از پیش پای بازرگانان بردارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]