واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان؛ آلودگی های زیست محیطی حیات میگوها را تهدید می کند تهران - ایرنا - معاون پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت:آلودگی ها نفتی، پساب های شهری و مزارع پرورش میگو به عنوان آلوده کننده های محیط زیست، حیات میگوهای ذخایر طبیعی را در آبهای کشور تهدید می کنند.
رضا دهقانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: البته ممکن است عامل کاهش مواد غذایی میگوها نیز علت دیگری برای کم شدن جمعیت این گونه های کف زی در برخی از مناطق آبی کشور باشد.
وی ادامه داد: در راستای مشاهده کاهش جمعیت میگو در منطقه دار سرخ - تولا در آبهای استان هرمزگان طرح تحقیقاتی برای بررسی علل کاهش ذخایر این میگوها در اداره کل شیلات استان هرمزگان تعریف و اجرای آن بر عهده پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گذاشته شد که اجرای این طرح در قالب گشت تحقیقاتی از تیرماه سالجاری آغاز شده است.
به گفته وی فاز اجرایی آن تابستان سال آینده به پایان می رسد اما کل طرح با در نظر گرفتن بخش بررسی های داده ها سال آینده به پایان خواهد رسید.
وی افزود: بررسی هایی که تاکنون انجام شده است نشان می دهد به احتمال زیاد آلودگی نفتی ناشی از قاچاق سوخت در منطقه یکی از عوامل از بین رفتن لارو میگوها است؛ زیرا لاروها در مناطق خورها ( به خلیج های کوچک به ویژه در منطقه خلیج فارس گفته می شود مانند خور موسی در استان خوزستان) و جنگل های حرا پناه می گیرند و به علت بالا و پایین شدن آب، مواد نفتی به مرور تاثیر زیادی بر روی آنها می گذارد.
دهقان تاکید کرد: وجود فاضلاب های ناشی از فعالیت مزارع میگو در سواحل نیز می تواند علت دیگر این کاهش جمعیت باشد زیرا غذایی که برای میگوها در استخر ریخته می شود به احتمال زیاد تمام آن مصرف نمی شود از این رو در زمان تعویض آب حوضچه ها مواد آلی زیادی که با باکتری ها در حال تجزیه هستند وارد دریا می شود که می تواند به موجودات کف زی از جمله میگو ها آسیب وارد کند.
وی اظهار کرد: البته باید در نظر داشت که تاثیر تمام این عوامل در مناطق مختلف و با توجه به شرایط منطقه متفاوت است اما به عنوان دلایل اصلی کاهش حیات میگوها جای تامل و بررسی بیشتری دارد.
معاون پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: قطعا اجرای یک طرح پژوهشی کافی نخواهد بود و ممکن است در ادامه این طرح و یا برای تکمیل داده های به دست آمده طرح دیگری تعریف شود تا میزان مقرون به صرفه بودن حفظ ذخایر میگو در دریاها یا توسعه حوضچه های پرورشی مشخص شود.
وی افزود: به این معنا که ممکن است بررسی ها نشان دهد سرمایه گذاری برای حفظ ذخایر میگو در دریاها مقرون به صرفه نباشد و آن ذخیرگاه را رها کنند که تمام این تصمیم ها به بررسی بیشتری نیاز دارد.
دهقانی گفت: متوسط آمار سالانه پرورش میگو در حوضچه های استان هرمزگان 3 هزار تن است در حالی که در ذخایر طبیعی دریایی هزار و 500 تا 2 تن است.
علمی ( 4 ) **9014**1440
21/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]