واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رونق داروهای تقلبی در مالزی/ بازار داغ یک ونیم میلیارد دلاری جان مردم کوالالامپور - ایرنا - بازار داروهای تقلبی در مالزی در حال رونق است و براساس آمار رسمی دستکم شش درصد از داروهای موجود در این کشور تقلبی است.
به گزارش ایرنا، بازار داروهای تقلبی در مالزی نسبت به کشورهای دیگر عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا بسیار کمتر است، اما اکنون حدود شش درصد بازار دارویی مالزی به ارزش حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار به داروهای تقلبی اختصاص دارد که هر روز رو به افزایش است.
این داروها بیشتر در بازار غیررسمی و کنار خیابان های مالزی به فروش می رسند و تقریبا داروهایی را شامل می شود که شبکه های ماهواره ای نیز برای فروش در ایران تبلیغ می کنند.
داروهای تقلبی که در مالزی توزیع می شوند تبلیغ ماهواره ای ندارد، اما تارنماهای اینترنتی بسیار فعال عمل می کنند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است 50 تا 80 درصد داروهای عرضه شده در اینترنت تقلبی و قیمت آن ها در فضای مجازی بسیار ارزان تر است.
مالزی اکنون با پلیس اینترپل برای مقابله با داروهای تقلبی همکاری دارد و سال گذشته وزارت بهداشت مالزی بیش از 200 تارنمای فروش داروهای غیرقانونی را شناسایی کرد.
"مارک رابینسون" سرپرست شرکت امنیت جهانی دارو نیز رونق بازار داروهای تقلبی در مالزی را تایید کرده است.
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی میزان داروهای تقلبی در کشورهای توسعه یافته کمتر از پنج درصد، در کشورهای درحال توسعه 10 درصد و در سایر کشورها تا 30 درصد است.
تارنمای "مالیزیا دایجست" نوشت که داروهای تقلبی در بازار مالزی با ظاهری زیبا عرضه می شوند و نظر مردم را جلب می کنند و مردم فریب می خورند.
به نوشته این تارنما، پودر ضد سوسک، سم موش، پودر آجر و رنگ از جمله موادی هستند که در داروهای تقلبی در مالزی مورد استفاده قرار می گیرند.
سرپرست شرکت امنیت جهانی دارو معتقد است مردان در جهان بیشتر از زنان در معرض خطر داروهای تقلبی قرار دارند.
وزارت بهداشت مالزی سال گذشته میلادی تنها بیش از 40 هزار محصول ثبت نشده دارویی تقلبی به ارزش حدود 25 میلیون رینگیت (حدود هشت میلیون دلار) از بازار یک و نیم میلیارد دلاری بازار داروی تقلبی این کشور را کشف کرد، اما مشخص نشده است ارزش داروهای تقلبی که در بازار مالزی به فروش می رسد چه میزان است.
"جورج لی انگ کیپ" یک متخصص مالزیایی، گفت که بسیاری از مردان در مالزی به دلیل برخی بیماری ها به خوددرمانی می پردازند و برخی داروهایی که برچسب گیاه دارویی خورده اند را مورد استفاده قرار می دهند که تقلبی است.
فروش و تبلیغات این داروها در خیابان های مالزی رایج است و شهروندان و گردشگران باید نسبت به این امر واقف باشند.
وی با انتقاد از بی توجهی وزارت بهداشت مالزی و فعالان پزشکی به امر رونق داروهای تقلبی در بازار این کشور خواستار مقابله با این امر شد.
مالزی اکنون برای ممانعت از دسترسی مردم به داروهای تقلبی از فناوری ضد تقلب "پاس" استفاده می کند و مصرف کننده کدهای شناسایی را به یک مرکز ارسال، و تقلبی بودن دارو مشخص می شود.
این فناوری اکنون در هنگ کنگ و مالزی مورد استفاده قرار می گیرد.
آساق**1611
21/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]