واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۷:۵۸ب.ظ)
ساداتي خبر داد : کارگاه آموزشي تخصصي ويژه مربيان فرش دستباف در شيراز برگزار شد دوره آموزش تخصصي ويژه مربيان فرش دستباف با همكاري اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتحاديه تعاونيهاي فرش دستباف روستايي فارس به مدت 2 روز در شيراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رييس اداره فرش سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس : دوره آموزش تخصصي ويژه مربيان فرش دستباف با همكاري اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتحاديه تعاونيهاي فرش دستباف روستايي فارس به مدت 2 روز در شيراز برگزار شد.
سيد رضا ساداتي از حضور استاد دانشگاه هنر شيراز دکتر سيدي در اين کارگاه خبر داد و گفت: با حضور ،آموزش وارايه نقطه نظرات مفيد اين استاد ارزشمند، وساير اساتيد دراين حوزه جهش چشمگيري در هنر بافندگي و صنعت فرش فارس ايجاد ميشود.
رييس اداره فرش سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس گفت : در اين دوره آموزشي60 نفر از مربيان فرش دستباف استان به مدت 2روز تحت نظر آموزش هاي نظري و عملي اساتيد با تجربه و صاحب نظر حوزه فرش ودانشگاه هنر شيراز با متدهاي جديد قاليبافي آشنا شدند.
ساداتي اظهارداشت : برگزاري دورههاي آموزشي با استانداردهاي موجود مثل آموزشهاي طراحي، نقشه، چلهکشي، سليقهيابي و رنگرزي با استفاده از اساتيد آموزشي با همکاري ساير مراکز آموزشي واساتيد دانشگاه در حال پيگيري است.
ساداتي با اشاره به اينکه حمايت از هنرمندان قاليباف دراستان فارس بايد در اولويت کاري دستگاههاي مربوطه قرار گيرد افزود: توجه به مشکلات ساختاري و رفع دغدغه هاي مجتمع ها و کارگاههاي قاليبافي در خصوص امنيت شغلي استاد کاران و بافندگان از مهم ترين عوامل تاثيرگذار در اين حوزه ميباشد.
وي افزود: در اين دوره براي شركت كنندگان ، بافندگان و فعالان که به نوعي توانايي ايجاد تحول و تغيير در صنعت فرش استان را دارند در مراحل مختلف بافت فر ش اعم از رشته هاي آموزش رنگرزي الياف طبيعي، آموزش چلهکشي و بافتههاي هنري و نيز آشنايي با نرم افزارهاي طراحي فرش وساير ريزه کاريهاي فني بصورت عملياتي تشريح شد.
ساداتي تصريح کرد: از آنجا که آشنايي بافندگان استان به دانش نوين و تکنولوژي جديد بسيار ضعيف است برگزاري اين دورهها ضروري به نظر مي رسد.
رئيس اداره فرش گفت: برنامه ريزي هاي لازم جهت دوره هاي آموزشي در 30 شهرستان انجام مي شود و بافندگان با روشهاي شناخت مواد اوليه مرغوب و بافت و نقشه خواني، طرحها و رنگهاي فرش منطقه و مورد سليقه بازار، معايب احتمالي فرش و نحوه پيشگيري از بروز آنها و همچنين حقوق اجتماعي و مزاياي بيمه و بهداشت محيط کارگاه آشنا مي شوند.
ساداتي تصريح كرد: برگزاري دورههاي آموزش اين حرفه يكي از راهكار هاي برونرفت از مشكلات موجود در اين بخش و گامي مؤثر در ترويج فرهنگ اين هنر اصيل ايراني است بگونه اي که هنر و صنعت فرشبافي موجب ترويج توليد ملي، حمايت از سرمايه مردم و يك منبع اقتصادي براي آنان ميشود.
وي اظهار داشت: اين آموزشها درراستاي اين مهم است که امروزه چه فرشهايي با چه کيفيت واصالتي وبا چه طرحها ورنگهايي مورد درخواست مشتريان است تا با بافت وعرضه فرشهايي که مورد درخواست مشتريان مي باشد موجبات افزايش توليد وارز آوري ورونق اقتصادي بيشتر ايجاد شود.
ساداتي اضافه کرد: در سنوات گذشته در المپيادهاي تخصصي فرش دستباف استانهاي خراسان ، کرمان وآذربايجان واصفهان گوي سبقت را از فارس ربوده اند ونتيجه اهميت ندادن به آموزشهاي تخصصي در سطح دانشگاهي است و به همين دليل ضرورت دارد که با همکاري ساير نهادهاي ذي ربط با ارائه آموز شهاي مهارتي مناسب و به روز در اين حوزه، فرش دستباف استان رابه جايگاه اصلي خود برسانيم.
وي در خصوص فرش دستباف فارس تصريح کرد: اين هنر، صنعت از قابليت ها وظرفيت هاي ويژه برخوردار است که با برپايي کارگاه هاي مختلف آموزشي تلاش مي شود از اين هنر صنعت که ميراث اجداد و نياکان است به بهترين شکل حراست شده و هنرمندان، فرش هاي به مراتب زيباتر و با کيفيت تري توليد کنند.
وي درپايان گفت : در اين دوره بافندگان با عيوب ممكن در بافت فرش آشنا شده و راه هاي رفع آن ها را فرا گرفتند. مواد اوليه مرغوب به آن ها معرفي شده و روش تهيه و استفاده از آن را آموختند. درباره بهداشت محيط كار، سلامت جسماني و تغذيه اي و همين طور بيمه قاليبافي اطلاعات لازم را كسب نمودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]