واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۴۸ب.ظ)
ساماندهي و تشکيل بانک خيرين سلامت سفرنامه سلامت و اميد که به دنبال سياستهاي سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و با توجه به اساسنامه جمعيت هلالاحمر با هدف کمک به تامين و افزايش سلامت مردم به ويژه در مناطق محروم طراحي و اجرا شد، امروز در مسيري قرار گرفته است تا انقلابي بزرگ در شناسايي خيرين ايجاد کند.
به گزارش خبرگزراري موج، فرحناز رافع، رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلالاحمر در حاشيه سفر به لرستان، سومين استان مجري سفرنامه سلامت و اميد به اين مهم اشاره کرد که سفرنامه سلامت و اميد علاوه بر تحقق هدف اصلي آن که همان کمک به تامين سلامت و پيشگيري است، انقلاب بزرگي در شناسايي خيرين است.
وي توضيح داد: هم اکنون خيرين بسياري در اقصي نقاط مختلف کشور هستند که تا کنون شناسايي نشدهاند و با اجراي اين سفرنامه جمع کثيري از خيرين يا کساني که تمايل به فعاليت در امور خير را دارند، شناسايي خواهيم کرد.
رافع تاکيد کرد: ساماندهي خيرين و تشکيل بانک خيرين سلامت از اهداف بلند مدت سازمان داوطلبان هلالاحمر بوده و اميدواريم با اجراي سفرنامه سلامت و اميد، به مدلي جامع براي تشکيل اين بانک دست يابيم.
رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلالاحمر گفت: برنامه سازمان داوطلبان اين است که سفرنامه سلامت و اميد را به تدريج و تا پايان سال در سطح ملي گسترش و تعميم دهد و حتي به دنبال ارائه اين مدل در سطح بينالملل هم هستيم تا اين مدل فعاليت ايران در حوزه سلامت، آموزش و پيشگيري به مردم کمبرخوردار در سطح کشورهاي کمتر توسعهيافته هم به عنوان نمونهاي موفق از ايران معرفي و اجرايي شود.
وي اظهار کرد: با توجه به سياستهاي ابلاغي نظام سلامت از سوي مقام معظم رهبري و استراتژي ۲۰۲۰ فدراسيون بينالمللي صليبسرخ و اساسنامه جمعيت هلالاحمر و تاکيد آن بر سلامت، سفرنامه سلامت و اميد در دستور کار قرار گرفت؛ اما آنچه بيش از همه به ما براي اجراي اين برنامه انگيزه داد، رويکرد هلالاحمر به موضوع سلامت و اعزام کاروانهاي سلامت به استانهاي مختلف بود و لذا ما را بر آن داشت تا به عنوان معين دولت برنامهاي تدوين کنيم تا شکافهاي موجود در حوزه سلامت را پر کنيم.
رئيس سازمان داوطلبان با بيان اين که سفرنامه سلامت و اميد دي ماه سال ۹۲ طراحي شد، گفت: پس از کسب تکليف از رئيس جمعيت هلالاحمر براي اجراي اين برنامه در نهايت با دستور دکتر فرهادي و تصويب برنامه در شوراي اطلاعرساني جمعيت هلالاحمر، سفرنامه سلامت و اميد در سال ۹۳ به مرحله اجرا رسيد.
وي اظهار کرد: بر اين اساس مقرر شده است تا در ۴ شهرستان ۱۲ استان کشور برنامه را به شکل آزمايشي اجرايي کنيم و در مجموع ۴۸ استان کشور در اين سفرنامه سهيم خواهند شد و در اين برنامهريزيها بيشتر شهرستانهاي محروم را مدنظر خواهيم داشت.
رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلالاحمر با اشاره به اين که اجراي سفرنامه سلامت و اميد از استان گلستان شروع شده و در اصفهان هم اجرا شده و در هماکنون در حال اجرا در لرستان است، اذعان کرد: اين برنامه به مرور در کرمانشاه، ايلام، خراسان جنوبي، سيستان و بلوچستان، خوزستان و کرمان را هم اجرايي خواهيم کرد.
وي با اشاره به اين که براي اجراي سفرنامه سلامت و اميد در استانها بررسيهاي آمايشي هم انجام شده است، تصريح کرد: بر اين اساس با هماهنگي دانشگاههاي علوم پزشکي استان ها و شهرستان ها بيماري هاي بومي هر استان هم شناسايي شد تا علاوه بر ارايه خدمات خاص سلامتي در هنگام اجراي اين سفرنامه، خدمات درماني مربوط به بيماري هاي بومي و ويژه هر استان را هم ارائه دهيم.
رافع با بيان اين که از ديگر زمينههاي اجراي اين برنامه اثرات مثبت طرح نيابت سازمان داوطلبان بود، اظهار کرد: از آنجا که همواره پرداختن به درمان هزينه زيادي دارد، لذا هر اندازه در پيشگيري هزينه کنيم، به نوعي سرمايهگذاري کرده ايم.
به گفته وي از اهداف ديگر اجراي سفرنامه سلامت و اميد جلب مشارکتهاي مردمي است؛ چراکه معتقديم بدون مشارکت مردم در امر سلامت هيچ برنامهاي به نتيجه نخواهد رسيد، به همين علت سازمان داوطلبان سفرنامه سلامت و اميد را بر پايه تجمعات مردمي قرار داد.
رئيس سازمان داوطلبان جمعيت گفت: با اجراي سفرنامه سلامت و اميد در هر استان، يک خانه داوطلب سلامت و اميد هم در هر شهرستان تشکيل ميشود تا در حوزه تخصصي سلامت به مردم خدمت ارائه داده و آنها را براي شکلدهي تشکلهاي مردم نهاد ترغيب و تشويق کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]