واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تغییرات اقتصادی مناسب به دنبال احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی
کارشناسان مسایل اقتصادی معتقدند با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تغییرات مناسبی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد.
آفتاب: به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به دستور حجت الاسلام والمسملین حسن روحانی رییس جمهوری در جلسه عصر امروز شورای عالی اداری کشور که به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جهموری برگزار شد، احیا شد.
اقتصاددانان کشور معتقدند با احیای این سازمان اقتصاد کشور باید در انتظار برنامه ریزی دقیق و مناسب باشد.
یک کارشناس مسایل اقتصادی در خصوص تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامه ریزی به ایرنا، گفت: توجه به بدنه کارشناسی این سازمان در احیای مجدد آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مهدی تقوی ادامه داد: دولت برای احیای مجدد این سازمان ابتدا باید کارشناسان این سازمان را جمع آوری کند.
وی با بیان اینکه، کارشناسان این سازمان نقطه قوت آن محسوب می شوند، اظهار داشت: پس از انحلال این سازمان بیشتر کارشناسان آن از این سازمان خارج شدند و اولین گام دولت برای احیای آن گردهم آوردن کارشناسان خبره آن است.
وی تصریح کرد: پس از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی برخی از کارشناسان این سازمان بازنشسته شدند و عده ای دیگر خود از کار کناره گیری کردند. با بازگشت این سازمان باید از نیروهای متخصص و کارآمد در بدنه آن استفاده شود تا این سازمان باز هم بتواند در اقتصاد کشور نقش ایفا کند.
محمدحسین فاتحی یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: این سازمان بیش از 50 سال در کشور فعال بوده و برنامه ریزی های مناسبی توسط کارشناسان آن برای اقتصاد کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی مستقل از نهاد ریاست جمهوری بوده و کار کارشناسی آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
فاتحی تصریح کرد: احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تغییرات مناسبی را در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد.
این کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه، احیای این سازمان به معنای جداسازی این مجموعه از ریاست جمهوری نیست بلکه به معنای تولید کارشناسان خبره است، اظهار داشت: بهترین کارشناسان اقتصادی کشور محصول فعالیت این سازمان هستند، هرچند وقفه ایجاد شده در آن منجر به کاهش تعداد کارشناسان آن شده است.
وی تصریح کرد: بدنه کارشناسی در حوزه دانشگاه ها علمی هستند اما بدنه کارشناسی در سازمان مدیریت وبرنامه ریزی اجرایی است که این ویژگی به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک زیادی خواهد کرد.
فاتحی تاکید کرد: در گذشته حرف اول در مورد مسائل اقتصادی کشور را این سازمان می زد زیرا نقش مهمی در تصمیم گیری ها داشت ، همچنین دبیرخانه شورای عالی اقتصاد در این سازمان بود و بسیار فعال تر عمل می کرد در حالی که با انحلال آن تصمیمات اقتصادی کشور در وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی اتخاذ می شد.
سازمان برنامه و بودجه در سال 1327 پایه گذاری شد. وظیفه این سازمان مراقبت و نظارت بر اجرای برنامه بود اما این سازمان در سال 1386 به دستور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت منحل شد و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی بخشی از وظایف آن را برعهده گرفت.
با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی در 18 تیر 1386 وظایف آن به دو معاونت رییس جمهور تحت عناوین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی منتقل شد. بسیاری از مخالفان این انحلال استدلال می کنند که دولت نمی تواند سازمانی که به دست مجلس تصویب شده را منحل کند. موافقان نیز مدعی هستند این انحلال نیست بلکه یک ادغام است بدین معنا که معاونت نظارت و هماهنگی بر سیاست های اقتصادی و علمی معاون اول رییس جمهور، معاونت هماهنگی و نظارت راهبردی نهاد ریاست جمهور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و موسسات وابسته آن، با تمام وظایف و اختیارات و مسئولیت ها و دارایی و تعهدات و اعتبارات و امکانات و نیروی انسانی ادغام شدند و دو معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی جایگزین آنها شدند.
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]