واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خلقش حسن بود و حسيني به شهادت رسيد
فردا، 20 آبان ماه، سومين سالگرد شهادت سرلشكر حسن تهرانيمقدم، پدر صنايع موشكي كشورمان است.
نویسنده : غلامحسين بهبودي
فردا، 20 آبان ماه، سومين سالگرد شهادت سرلشكر حسن تهرانيمقدم، پدر صنايع موشكي كشورمان است. مردي كه مقام معظم رهبري از او با عنوان «دانشمندي برجسته و پارسايي بيادعا» تعبير كردهاند. اين رزمنده واحد ادوات كه از سال 61 توپخانه سپاه را پايهريزي كرد، با همت بلندي كه داشت دو سال بعد يگان موشكي را نيز تأسيس كرد. آن طور كه از اسناد برجاي مانده از دوران دفاع مقدس برميآيد، تهرانيمقدم در كنار شهيد حسن شفيعزاده، نطفههاي تشكيل واحد توپخانه را از غنائم به دست آمده در عمليات ثامنالائمه(ع) و سپس طريقالقدس پايهريزي كردند.
سردار يعقوب زهدي در اين خصوص ميگويد: شهيد مقدم و شهيد شفيعزاده ايده تشكيل توپخانه سپاه را در سر ميپروراندند و توپهايي غنيمتي را نعمت و هديه الهي به رزمندگان مخلص و خداجو تلقي ميكردند، لذا پيشنهاد تشكيل توپخانه براي سپاه را با فرماندهي كل مطرح كردند. در آن زمان برادران ارتشي توپخانه را رستهاي فوقالعاده تخصصي ميدانستند كه مهارت در آن مستلزم آموزشهاي بلندمدت در مراكز آموزشي است. لذا اين طور تصور ميكردند كه تشكيل چنين واحدي از عهده سپاه خارج است و از سوي ديگر برخي فرماندهان سپاه هم اعتقاد داشتند كه يگانهاي رزمي سپاه بايستي سبك و چالاك باشند. اما حسن با نبوغ فكرياي كه داشت و همواره افقهاي آينده را برآورد ميكرد، استدلال ميكرد كه نبردهاي گستردهتر و سختتري پيش رو داريم و توپخانه ارتش كفايت پشتيباني آتش يگانهاي خودي را نميكند و نميتوان براي يگانهاي سپاه كه در حال توسعه نيز بودند به توپخانه ارتش متكي بود. لذا سپاه بايستي توپخانهاي قوي راهاندازي كند. برادر محسن رضايي با اعتماد به حاج حسن تهرانيمقدم حكم فرماندهي مركز توپخانه را براي ايشان صادر كردند. شهيد مقدم، شهيد شفيعزاده را به عنوان قائم مقام خود تعيين و شروع به بسيج كادر كرد.
روايت مقدم
خود شهيد تهرانيمقدم نيز پيش از شهادتش روايت تشكيل توپخانه سپاه را اينگونه بيان ميكند:«عمليات فتحالمبين تمام شد. من در سپاه شوش وقتي گزارش را به آقا رشيد ميدادم، ديدم آقا رشيد با خنده ميگويد«مقدم برو توپخانه سپاه را سازماندهي كن. برو سراغ توپخانه.» گفتم آقا رشيد ما داريم خمپاره را سازماندهي ميكنيم. در عمليات فتحالمبين (اگر اشتباه نكنم)148 قبضه انواع توپهاي روسي به غنيمت سپاه درآمده بود. آن موقع سپاه 9 تيپ داشت. قرار شد برويم آن توپها را بياوريم و سازماندهي كنيم. شهيد بزرگوار حسن شفيعزاده اولين نفري بودكه رفتم دنبالش. بعد از عمليات فتحالمبين از تيپالمهدي شوش آوردمش پيش خودم و آقاي محمد آقايي كه از مسئولان توپخانه سپاه بودند، به انضمام شهيد ناهيدي. اين بچههاي نخبه باهوش را جمع كرديم و توپخانه سپاه را تشكيل داديم.»
تشكيل يگان موشكي
پس از تشكيل توپخانه سپاه، دو سال زمان نياز بود تا فرماندهان سپاه با تفكرات افرادي چون شهيد مقدم طرح بلندپروازانه موشكي را نيز پيريزي كنند. در اين مدت سردار حسن تهرانيمقدم با گسترش يگان توپخانه، اولين كاتيوشاي ساخت داخل را با مأمور كردن يك تيم مهيا ساخت و اين سلاح كاربردي اندكي بعد انبوهسازي شد.
در سال 63 توپخانه سپاه به آن ميزان از بالندگي دست يافته بود كه شهيد حسن تهرانيمقدم را بر آن داشت تا نسبت به تشكيل واحد موشكي نيز مبادرت ورزد. سردار امير علي حاجيزاده، فرمانده هوافضاي سپاه و از ياران ديرين شهيد مقدم در اين خصوص ميگويد: شهيد تهرانيمقدم خيلي به آينده اميد داشت. از همان روزهايي كه به شكل محدودي از ليبي تجهيزات موشكي دريافت ميكرديم اعتقاد داشت كه ما بايد خودمان يگان موشكي داشته باشيم. هستههاي اوليه تشكيل يگان موشكي نيز از نيمههاي سال 63 شكل گرفت. در ابتداي كار توپخانه و موشكي يكي بودند و با عنوان «سازمان توپخانه موشكها» فعاليت ميكردند. اما به فاصله بسيار كم اين يگان در سال 64 از نيروي زميني جدا شد و يگان موشكي مستقلي به وجود آمد.
حاج حسن در لبنان
تهرانيمقدم و همرزمانش با جديت بسياري استقلال يگان موشكي و تأمين داخلي مايحتاجش را در دستور كار قرار داده بودند و به منظور آشنايي و آموزشهاي مقدماتي حتي به كشور سوريه سفر كردند. سردار محمد تهرانيمقدم، برادر شهيد در خصوص زحمات اين شهيد براي راهاندازي و گسترش يگان موشكي ميگويد: در آن زمان ارتش صدام فكر ميكرد كه در پاسخ به موشكهايي كه عليه مردم و شهرهاي ما استفاده ميكند، كشور ما چيزي ندارد. اما حاج حسنآقا موفق شد پاسخ دندانشكني به ارتش بعثي عراق بدهد. آن زمان در حالي كه آنها تصورش را هم نميكردند، ايران موفق شد موشكهاي اسكاد را راهاندازي كند. اين پاسخ مؤثر، عامل بسيار بازدارندهاي براي ارتش عراق شد. ما حتي نوآوريهايي داشتيم كه توانستيم سوخت جامد را در عرصه موشكي توليد كنيم. ايشان نه تنها اين سوخت را در كشور توليد كرد بلكه به برخي كشورهاي دوست نيز در اين مسير كمك كرد. حاج حسن حتي به لبنان هم رفت و يگان موشكي حزبالله را در آنجا ايجاد كرد.
مهمان سفره غدير
شهيد تهرانيمقدم تا آخر عمر شريفش مسئوليت حفظ و گسترش يگان موشكي را با چنان جديتي دنبال كرد كه طولي نكشيد اين يگان به نيرويي وهمناك براي همه مستكبرين جهان درآمد. هرچند خود شهيد در هنگام تست يكي از پروژههاي موشكي به تاريخ 20 آبان ماه 1390 بر اثر انفجار در پادگان اميرالمؤمنين(ع) ملارد به شهادت رسيد.
برادر شهيد در خصوص حساسيتي كه شهيد مقدم براي سرنوشت نظام اسلامي و جايگاه ولايت فقيه داشت ميگويد: حاج حسن نسبت به حوادث قبل و بعد از پيروزي انقلاب و مشكلات پيش روي نظام جمهوري اسلامي بسيار حساس و نگران بود و مسائل را تا آخر پيگيري ميكرد. خط قرمز حاج حسن در همه مسائل ولايت فقيه بود. نكتهاي كه حاج حسن مرتباً به آن اشاره ميكرد اين بود كه هركس ميخواهد به فلاح و رستگاري برسد بايد پاي در جاي پاي ولي فقيه بگذارد نه يك قدم جلوتر و نه يك قدم عقبتر؛ آنهايي كه تندرو هستند و جلو ميافتند هلاك ميشوند و كساني كه عقبتر از ولي فقيه ميمانند نيز عاقبت به خير نميشوند... اسمش حسن بود. خلقش حسن بود و حسيني به شهادت رسيد. حاج حسن مثل اربابش حضرت اباعبدالله(ع) بيسر در ايام عيد غدير به شهادت رسيد و سر سفره مولايش اميرالمؤمنين(ع) مهمان شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]