تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848360330




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین مذاکرات سیدحسن نصرالله ورفیق الحریری/ پیشنهادهای آمریکا به حزب الله برای تضمین امنیت اسراییل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ناگفته هایی ازتاریخ لبنان و حزب الله آخرین مذاکرات سیدحسن نصرالله ورفیق الحریری/ پیشنهادهای آمریکا به حزب الله برای تضمین امنیت اسراییل بیروت – ایرنا - « حسن فضل الله» عضو فراکسیون حزب الله ( وفاداری به مقاومت) در مجلس لبنان در کتاب خود با نام «حزب الله و دولت در لبنان» ناگفته هایی ازتاریخ لبنان ازجمله آخرین مذاکرات « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله با مرحوم« رفیق الحریری» نخست وزیر اسبق لبنان، عقب نشینی سوریه از لبنان و پیشنهادهای آمریکا به حزب الله برای تضمین امنیت اسراییل را بیان کرده است.


به گزارش ایرنا، در بخش هایی از این کتاب که در حقیقت تاریخ حزب الله از بدو تولد آن (اوایل دهه هشتاد میلادی) تاکنون است و روزنامه لبنانی السفیر در شماره روز دوشنبه خود منتشر کرده، فضل الله نوشته است که شهید « عماد مغنیه » فرمانده نظامی مقاومت در جریان عملیات آزادسازی لبنان در سال 2000 میلادی همراه با دیگر فرماندهان برای نظارت بر عملیات کنار خطوط مرزی حضور یافتند ومی خواستند از خط مرزی عبور کنند اما به خاطر مناسب نبودن شرایط زمانی، منصرف شدند.
وی به تاریخ لبنان بعداز مرحله اشغال عراق توسط آمریکا تا جلسات گفت وگوهای ملی لبنان در آستانه جنگ 33 روزه ( 2006) اشاره کرده و نوشته است: مقاومت خود را در محاصره چالش های گسترده داخلی و خارجی می دید، ارتش آمریکا در سال 2003 به مرزهای سوریه رسیده بود و در راس برنامه های آن در مرحله ای از جنگ عراق، خلع سلاح مقاومت قرار داشت.
فضل الله با بیان اینکه در آن زمان مقاومت باب گفت وگو با گروه های لبنانی از جمله مسیحیان مخالف حضور سوریه در لبنان را باز کرد، تصریح کرده است: این گفت وگوها با تلاش برای دستیابی به تفاهم ملی از طریق گفت وگوهای راهبردی سید حسن نصرالله و رفیق الحریری در اواخر سال 2004 تحت عنوان « ایجاد شراکت کامل» ادامه یافت.
در این کتاب آمده است که رفیق الحریری تمایل شدیدی برای انعقاد تفاهم شراکت با حزب الله داشت اما مدخل آن را بی طرفی کامل مقاومت می دانست و ازجمله پیشنهاد کرد:
1-حفظ قدرت مقاومت از نظر سلاح و سازمان تا موفقیت کامل و پایان درگیری ها با اسراییل
2- اتفاق کامل در باره ترکیب دولت از جمله مجلس نمایندگان، دولت و رییس جمهوری
3- شراکت کامل با حزب الله در این دولت بطور متوازن
فضل الله تاکید کرده است : رفیق الحریری حتی یکسری اسم را به عنوان رییس مجلس که آنها را مستقل می خواند معرفی کرد و اصرار داشت که هرکسی بجز « نبیه بری» رییس مجلس لبنان شود اما حزب الله هرگز زیر بار این شرط نرفت و اجازه نداد به جایگاه نبیه بری خدشه ای وارد شود.
وی افزوده است: رفیق الحریری می گفت که حزب الله می تواند رهبری شیعه را در لبنان در اختیار بگیرد ، جایگاه مسیحیت کاهش یابد و سوریه هم از دخالت در امور جرئی لبنان دست بکشد و نیروهایش به منطقه بقاع عقب نشینی کند.
در این کتاب با بیان اینکه ، گفت وگو ها برای مدت 5 ماه بر روابط و مشارکت متمرکز بود و حتی نقش منطقه ای لبنان و روابط دو طرف با طرف های منطقه ای و بین المللی بررسی شد ، آمده است:اما پیش از شروع گفت وگوها در باره آینده لبنان که به وقت بیشتری تا رسیدن به توافق کامل نیاز داشت، رفیق الحریری ترور شد و گفت وگوها نیمه کاره ماند.
فضل الله خاطرنشان کرده است: مقاومت تلاش کرد مانع انقسام داخلی شود و از پیامدها و سوء استفاده های سیاسی این ترور جلوگیری کند اما متاسفانه اراده بین المللی بر اراده های داخلی تاثیر زیادی داشت و مسیر بسوی حمله ضد سوریه و وجود آن در لبنان سوق داده شد لکن مقاومت و مردم آن هرگز تسلیم این تحریک ها نشدند در حالیکه در میان دو آتش قرار داشتند.
وی تصریح کرده است: از یک سو همپیمان راهبردی آن هدف قرار گرفته بود و از سوی دیگر آتش تحریک مذهبی همه لبنان را با خطر مواجه کرده بود، بنابراین حزب الله تمام تلاش خود را برای بازگرداندن آرامش به لبنان و دفاع از همپیمان خود بکار گرفت.
در ادامه این کتاب آمده است: بشار اسد رییس جمهوری سوریه که خود را در محاصره فشارهای بین المللی و سیل اتهامات دید، ترجیح داد که بطور کامل نیروهای سوریه ازخاک لبنان خارج شوند و با پیشنهادهایی مانند عقب نشینی تا منطقه بقاع موافقت نکرد مانند آنچه توافق طائف بر آن تاکید داشت.
سوریه بهار سال 2005 میلادی از لبنان خارج شد و اما از در دیگر طرف های بین المللی وارد لبنان شدند تا به اصطلاح توازن داخلی ایجاد شود اما تنش های مذهبی و طایفه ای شروع شود و باز مقاومت تسلیم نشد وبرای کاهش خسارت ها تا حد ممکن تلاش کرد وحتی حاضر شد امتیازهایی به نفع توافق های داخلی بدهد.
فضل الله با بیان اینکه« لبنان وارد دایره تهدید و فرصت دریک زمان شد»، می افزاید: افزایش دخالت های بین المللی و گسترش شکاف سیاسی و سپس مردمی دو تهدید جدی لبنان شدند و در مقابل فرصت هایی فراهم شد تا روابط بین لبنانی ها بر اساس معیارهای جدید و بدون دخالت خارجی شکل بگیرد.
وی می نویسد: بعداز خروج سوریه، آمریکا و فرانسه ، لبنان را اشغال کردند و دخالت های مستقیم عربستان در امور داخلی لبنان شروع شد.
در کتاب فضل الله آمده است: جاک شیراک رییس جمهوری وقت فرانسه تفکر ایجاد شده در دولت پاریس متضمن « مبادله سلاح با قدرت» در لبنان رابه « سید محمد خاتمی» رییس جمهوری اسلامی ایران در آن زمان ارائه کرد، به اعتقاد شیراک« فرانسه و آمریکا خواستار خلع سلاح حزب الله بودند اما در روش اختلاف داشتند» آمریکایی ها به قدرت و فرانسوی ها به عقلشان تکیه داشتند و به همین دلیل شیراک معادله سلاح مقابل قدرت را پیشنهاد کرده بود.
فضل الله می نویسد: در این مرحله تشویق به شراکت حزب الله در انتخابات و برگزاری به موقع آن شروع شد و سعدالحریری وارث همپیمان جاک شیراک رییس جمهوری وقت فرانسه به حزب الله شراکت در دولت و قدرت از جمله در اختیار گرفتن کرسی های وزارتی و اداری ، بازنگری در ریاست مجلس لبنان و انتخاب فردی از حزب الله و اگر مانع شرعی (دینی) وجود دارد انتخاب اسمی خارج از فراکسیون حزب الله را ارائه کرد.
در کتاب « حزب الله و دولت در لبنان» تاکید شده است: سید حسن نصرالله این پیشنهادها را رد کرد و سعدالحریری در این مرحله به مواضع آمریکا ، مصر و عربستان سعودی اشاره کرد و گفت« اکنون که این پیشنهادها را رد می کنید به آنه چه بگویم، آنها خواستار تغییر رییس مجلس هستند و مانعی نمی بینند که حتی یک نفر از حزب الله بجای نبیه بری رییس مجلس شود»؛ اما موضع قاطع حزب الله بار دیگر این بود که نبیه بری تنها نامزد ما است و اجازه نمی دهیم به جایگاه او لطمه ای وارد شود.
فضل الله تاکید کرده است که « حزب الله همه پیشنهادهای بزرگ اغوا کننده مالی و سیاسی را رد کرد و حتی حاضر نشد نقش آفرینی در دولت را با حفظ سلاح مشروط به اینکه طرح مقاومت را کنار بگذارد و به اسراییل ضمانت هایی غیرمستقیم برای تامین امنیت آن بدهد، بپذیرد و این پیشنهادها یک منبع واحد داشتند و آن آمریکا بود.
وی خاطرنشان کرده است: اولین پیشنهاد را یک مسئول ژاپنی ارائه کرد و گفت که ژاپن آماده است میلیاردها دلار هزینه اجرای طرح هایی در مناطق تحت نفوذ حزب الله در لبنان را برعهده بگیرد و کمک های مالی هنگفت به شیعیان لبنان کند، حزب الله نقش محوری در سیاست لبنان داشته باشد، نام حزب الله از فهرست تروریسم آمریکا پاک و درهای غرب بر روی آن گشوده می شود.
فضل الله ادامه داده است: پیشنهد دوم را یکی از دوستان« دیک چنی» معاون رییس جمهوری وقت آمریکا ارائه کرد که متضمن کمک های مالی هنگفت و تضمین نقش محوری حزب الله در دولت وقدرت در لبنان بود.
وی در کتاب خود خاطرنشان کرده است: پاسخ حزب الله این بود، مقاومت کالایی برای تجارت و وسیله ای برای دستیابی به قدرت نیست، مقاومت نقش محوری را در آزادسازی لبنان و دفاع و حمایت از آن در مقابل تجاوزهای اسراییل دارد. این جواب حتی قاطع تر در سال 2005 میلادی تکرار شد، « حزب الله هرگز دست از مقاومت نخواهد کشید هرچقدر پیشنهادهای شما اغوا کننده باشد».
خاورم ** 1324


19/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن