واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۱۵ق.ظ)
در 7ماهه نخست سالجاري؛ حدود 35 هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شد معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در 7 ماه نخست سالجاري حدود 35 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده است.
به گزارش موج از رشت، سيدعباس صالحي، در آيين افتتاحيه دهمين نمايشگاه بزرگ کتاب گيلان که در محل نمايشگاههاي دائمي استان برگزار شد، با اشاره به قدمت تاريخ فرهنگ در گيلان، اظهار کرد: گيلان منطقهاي است که اسلامش را از علويان چشيده و به عبارتي اسلام علوي از اين منطقه ترويج يافته است.
وي افزود: سلسلهها و قيامهاي بزرگ علوي در اين منطقه ريشه دارد و بزرگاني مانند سادات کيايي و شيخ صفيالدين اردبيلي داماد شيخ زاهد از عالمان گيلان بودهاند، همچنين ديگر ويژگي بارز گيلان نقشي است که در جنبشهاي سياسي ايران نظير دوران مشروطيت و نهضت جنگل داشته است.
معاون امور فرهنگي وزارت ارشاد با بيان اينکه گيلانيان نقشي پايدار را در تاريخ اين مرز و بوم داشته است، گفت: بارزترين شاخصه گيلان وجه فرهنگي اين استان است، گيلان در طول تاريخ با هويت فرهنگي عجين بوده است و در حال حاضر نيز به عنوان استان فرهنگي معروف است. وي افزود: گيلان علاوه بر سبقه فرهنگي با وجود بزرگاني همچون سردار ديلمي، لاهيجي، ميرزاي رشتي و آيتالله بهجت(ره) در حوزه زبان و ادبيات فارسي ديني نيز شهرت دارد.
صالحي ادامه داد: بوميسازي عرصه فرهنگ يکي از خصوصيات گيلان است چرا که اولين کتابخانهها و سرانه مطالعه از اين منطقه رواج يافته لذا فرهنگ در اين منطقه صرفا به قلهها محدود نميشود و در بدنه جامعه هم وجود دارد؛ امروز وجود مسئولان عالي رتبه استان در آيين افتتاح اين نمايشگاه خود مصداقي براي فرهنگي بودن استان است و بيانگر اين مطلب است که مسئولان سياسي استان و همچنين مردم فرهنگ دوست گيلان به خوبي به اين واقفند که فرهنگ اگر از نان واجبتر نباشد کمتر هم نيست.
وي با بيان اينکه رسانههاي زيادي آمدند که جايگزين کتاب شوند که نتوانستند، تصريح کرد: کتاب عصاره تمدن سازي است و هيچ چيز نميتواند جاي آن را بگيرد و منشاء همه هنرها به کتاب ختم ميشود و به نوعي مبنايي براي انديشه سازي است.
معاون امور فرهنگي وزارت ارشاد با اشاره به اهداف برگزاري نمايشگاههاي استاني اضافه کرد: دسترسي به کتاب به شکل تجمعي، بهبود اقتصاد نشر و خريد ارزان از اهداف برگزاري نمايشگاههاي استاني است، با توجه به اينکه حوزه نشر گرفتار بحرانها و رکودهايي است لذا نمايشگاه استاني ميتواند با فروش نقدي کتاب اقتصاد ناشران را بهبود بخشد.
صالحي با بيان اينکه در 7 ماه نخست سالجاري حدود 35 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده است، گفت: برگزاري نمايشگاههاي کتاب در فضاي استان فرصتي را براي ترويج گفتمان کتاب ايجاد ميکند و ارتقاي کتابخواني را سبب مي شود که رسانههاي محلي و صدا و سيما ميتواند نقش موثري در تبليغات و اطلاع رساني داشته باشند تا به ترويج فرهنگ کتابخواني کمک نمايند.
دهمين نمايشگاه بزرگ کتاب گيلان با حضور بيش از ۴۰۰ ناشر کشوري تا 23 آبان ماه جاري از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب براي بازديد علاقهمندان در محل دايمي نمايشگاههاي استان داير است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]