تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819826281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش براي توليد انرژي با بازده بالاتر و مصرف سوخت کمتر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۴ق.ظ)
معاون برنامه‌ريزي و اموراقتصادي وزير نيرو مطرح کرد: تلاش براي توليد انرژي با بازده بالاتر و مصرف سوخت کمتر معاون برنامه‌ريزي و اموراقتصادي وزير نيرو گفت: هم‌اکنون صنعت برق به‌لحاظ تعدد توليد و فناوري ساخت مشکلي ندارد و تلاش ما بايد در زمينه به‌روز کردن دانش فني براي توليد انرژي با بازده بالاتر و مصرف سوخت کمتر متمرکز شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا دايمي با بيان اينکه قدرت صنعت برق کشور در سال‌جاري در تامين برق پايدار و باکيفيت به‌ويژه در اوج مصرف تابستان 93 متبلور شد، اظهار داشت: با توجه به افزايش هفت درصدي ميزان مصرف برق با تلاش گسترده کارکنان اين صنعت، برق موردنياز مردم و صنايع کشور در سال‌جاري بدون مشکل خاصي تامين شد.
وي صنعت برق کشور را قطب انرژي الکتريکي منطقه عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون بيشتر کشورهاي همسايه با ما مبادله انرژي دارند که اين امر نشان‌دهنده موقعيت خاص ايران و توانايي و پتانسيل بالاي اين صنعت است.
دايمي دو چالش کنوني صنعت برق را انباشت بدهي و تعرفه پايين اين بخش عنوان کرد و ادامه داد: اگر بخواهيم منطقي و درست نگاه کنيم، مشکل اصلي صنعت برق انباشت بدهي‌هايي است که ناشي از واگذاري برخي از تاسيسات و واماندن بدهي‌ها در داخل وزارت نيرو است که در کنار تعرفه‌هاي بسيار پايين اين صنعت، موجب شده است اين صنعت توازن و تعادل لازم را نداشته باشد.
وي افزود: با وجود مشکلات بزرگ، اين صنعت نقش ارزشمندي در اجراي اصل 44 قانون اساسي، پايه‌گذاري اقتصاد مقاومتي و کمک به توسعه کشور دارد؛ اگر اين دو نکته برطرف شود، صنعت برق مسير تاريخي خوبي را طي کرده و توانايي لازم را براي توسعه هرچه بيشتر دارد.
دايمي با تاکيد بر اينکه کشور ما جزو معدود کشورهايي است که توانايي احداث واحدهاي نيروگاهي را دارد، افزود: تلاش زيادي در اين مسير کشيده شده و ظرفيت‌هاي بسيار زيادي هم به‌دست آمده است، اما اين نبايد موجب شود از مسير توسعه و تکميل يافته‌ها بازبمانيم.
وي ادامه داد: ما هنوز مسير طولاني در بالا بردن بهره‌وري، افزايش دانش فني و فناوري‌هاي نو در توليد نيروگاه‌ها داريم. بايد به سمت افزايش بهره‌وري و بهينه کردن واحدهاي توليدي از نظر ساخت و فناوري حرکت کنيم.
دايمي با اشاره به توسعه توانمندي‌هاي صنعت برق در بخش خصوصي کشور، تصريح کرد: هم‌اکنون مجموعه‌هاي موفقي در کشور نظير گروه مپنا وجود دارند که وقتي صحبت از واحد نيروگاهي و توربين‌هاي بزرگ مي‌شود، اين گروه در کشور و حتي در منطقه منحصر به‌فرد است و رقابت نزديکي با توليدکنندگان بزرگ جهان دارد. در اين زمينه معدود توليدکنندگاني نيز در آسيا و اروپا وجود دارند و وجود چنين مجموعه‌اي براي کشور يک مزيت محسوب مي‌شود.
وي ادامه داد: ظرفيت‌سازي براي نيروگاه‌هاي کوچک و پراکنده (DG) نيز از اين شرکت آغاز شده است اما مپنا در واحدهاي بزرگ هم حرف نخست را در منطقه خاورميانه مي‌زند؛ البته در آنجا نيز هنوز کار نکرده زياد است. ما فناوري ساخت واحدهاي نيروگاهي بزرگ را بايد به‌قدري ارتقا دهيم که قابليت رقابت با توليدکنندگان بزرگ اروپايي و آمريکايي را داشته باشد.
معاون برنامه‌ريزي و اموراقتصادي وزير نيرو با اشاره اهميت صندوق‌ها و موسسه‌هاي سرمايه‌گذاري در تامين طرح‌ها، گفت: اين صندوق‌ها ابزاري هستند که مي‌توانند در توسعه صنايع مختلف ازجمله آب و برق بسيار موثر باشند. در عين حال اين ابزار منابع پايداري را مي‌توانند براي صنعت تامين کنند.
وي ادامه داد: اگر دولت بخواهد به‌تدريج وابستگي صنايع را از اعتبارهاي دولتي و عمومي کم و بر روي مشارکت‌هاي عمومي و خصوصي تمرکز کند، يکي از ابزارهاي مناسب همين صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري است تا با جمع کرن سرمايه‌هاي پراکنده مردم بتواند به توسعه کشور کمک کند؛ البته اين امر ملزوم‌هايي نيز دارد تا مخاطره‌اي در اقتصاد خرد کشور وارد نشود.
دايمي با اشاره به برگزاري چهاردهمين دوره نمايشگاه بين‌ا‌لمللي صنعت برق، گفت: در برگزاري نمايشگاه‌ها سه هدف عمده شامل شناساندن توانايي‌هاي صنعت کشور به جامعه، شرکت‌ها و صنايع داخلي و کشورهاي ديگررا بايد دنبال کرد و به اين اهداف دست يافت.
وي افزد: گام نخست شناساندن توانايي‌هاي صنعت، پيچيدگي‌ها و فناوري‌ها به جامعه ‌است؛ اين جامعه هدف شامل هم دانشجويان و دانش‌پژوهاني است که بعدها به صنعت برق خواهند پيوست و هم شامل مردمي است که علاقمند هستند بدانند در هر مکاني از اين پهنه سرزميني از صنعت برق بهره‌مند هستند.
دايمي با بيان اينکه هم‌اکنون تمامي نقاط کشور ما تحت پوشش خدمات برق‌رساني است و 55 هزار روستا به برق دسترسي دارند، گفت: ما در تمام شئون زندگي و در هر لحظه به برق نياز داريم؛ چه در محيط خانه و چه در محيط بيرون از رفت‌وآمد تا وسايل ارتباطي همه وابسته به برق هستند و عموم مردم حق دارند بدانند که در اين صنعت چه اتفاقي افتاده است و چه دستاوردهايي داشته‌ايم.
وي مخاطبان گروه دوم را شرکت‌هاي توليدکننده عنوان کرد و افزود: در بسياري از مواقع ديده شده است که سازندگان داخلي از شرکت‌هاي ديگري که توليدکنندگان قطعه هستند، بي‌اطلاع بوده‌اند و اين امکان فراهم مي‌شود که مبادله‌اي بين شرکت‌هاي داخلي ايجاد شود که مي‌توانند از ظرفيت‌هاي فني و فکري همديگر استفاده کنند.
دايمي هدف سوم را شناساندن ظرفيت‌ها به کشورهاي همسايه و ساير کشورهاي جهان بيان کرد و افزود: اين نمايشگاه‌ها فرصت خوبي به‌لحاظ وجود بازديدکنندگان خارجي است تا با اطلاع‌رساني، ظرفيت‌هاي موجود معرفي شوند. در سال‌هاي گذشه عرضه دستاوردهاي شرکت‌هاي داخلي در نمايشگاه‌ها به عقد قرارداد با متقاضيان خارجي منتهي شده است که اين امر مي‌تو‌اند به توسعه صادرات دانش فني و توسعه صادرات تجهيزات کمک کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن