محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842320314
مصائب زنانه در رانندگیهای مردانه |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مصائب زنانه در رانندگیهای مردانه
عدهای از مردان بویژه در گروه سنی جوانتر نمیتوانند حضور زنان به عنوان کسانی که همپایه و همسطح آنها در خیابان و بزرگراه مشغول رانندگی هستند را تاب بیاورند. اگر ببینند زنی با سرعتی بیشتر از آنها مشغول رانندگی است یا با احتیاط رانندگی میکند و... حتماً باید خود را با او درگیر کنند و سر به سرش بگذارند
کد خبر: ۴۴۷۹۰۳
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۳ - 09 November 2014
خیابانها داستانهای زیادی دارند. در همان عرض چند متری و طول دراز و کش آمده شان، میشود حکایتهای عجیبی دید. حکایتهایی که آنقدر تکرار میشوند که دیگر تبدیل شدهاند به امری همیشگی و پیش پا افتاده. خیابانهای پر از ماشین با رانندههای بیحوصله یا بر عکس پرصبر و حوصله. بیاعصاب یا خونسرد. اهل ریسک و خطر یا محتاط. زن یا مرد.
ایران در ادامه گزارش نوشت: اما امان از روزی که رانندگی هم برود در مرزبندیهای زنانه و مردانه. امان از روزی که زنی سعی در رعایت قوانین داشته باشد. زنی که مانند خیلی از مردان خوب بلد نیست آرتیست بازی در بیاورد یا اصلاً بلد است اما نمیخواهد قانون را زیر پا بگذارد. آن روز است که اگر صدای ضبط خودرواش را بلند نکند حتماً تا مقصد حرفهای زیادی به گوشش میخورد. از آن دست حرفها که گوینده گردنش را به زور میکشد و بالاتنهاش را تا نیمه از پنجره ماشین آویزان میکند و در حالی که طبع طنزش گل کرده هر چه بلندتر فریاد میزند که از بین همه شلوغیها صدا را به صدا برساند: «برو بشین پشت ماشین لباسشویی... با حلزون یه کورس بذار و...»
البته همیشه هم اینطور نیست و برعکسش هم زیاد اتفاق میافتد. مثل وقتهایی که خانم راننده با سرعت بالا در لاین سرعت میراند و خودروهای دیگر به گردش هم نمیرسند. اما از بین خودروهای جا مانده حتماً یکی، دو رانندهای پیدا میشوند که باید آنقدر پا را روی پدال گاز بفشارند و ماشین را چپ و راست کنند تا هر طور هست خودرویشان را جلو بیندازند و مسابقه را ببرند. مردانی که اصلاً راه ندارد که یک زن از آنها تندتر براند و این برایشان افتی بزرگ محسوب میشود.
خانم باشی، راننده هم باشی و تا به حال این صحنه را ندیده باشی، محال است! صحنه رقابتی ناخواسته بر عرصه خیابان که خود به خود گرفتارش میشوی، بیآنکه خودت خواسته باشی. صحنهای که دکترمریم یوسفی، جامعه شناس هم با آن غریبی نمیکند و برایش بیگانه نیست: «این مسأله بارها برای خود من هم رخ داده. یک بار در جاده بودم که آقایی قصد رقابت به سرش زده بود و تا حدی در کارش مصر بود که نزدیک بود من را به دره بیندازد و به کشتنم بدهد. تا این اندازه برایش مهم بود که از من جلو بزند!»
اماچه دلیلی دارد که عدهای از مردها با این دید و طرز فکر در خیابانها برانند؟ دکتر یوسفی معتقد است که عدهای از مردان بویژه در گروه سنی جوانتر نمیتوانند حضور زنان به عنوان کسانی که همپایه و همسطح آنها در خیابان و بزرگراه مشغول رانندگی هستند را تاب بیاورند. اگر ببینند زنی با سرعتی بیشتر از آنها مشغول رانندگی است یا با احتیاط رانندگی میکند و... حتماً باید خود را با او درگیر کنند و سر به سرش بگذارند و او را تحت فشار و آزار روحی قرار دهند که این موضوع بارها و بارها به تصادفات خونبار هم منجر شده است این موضوع زمانی شدت بیشتری پیدا میکند که مدل خودرو خانم راننده بالاتر هم باشد. در آنصورت رقبای اجباری بیشتری هم پیدا میکند.
ردپای تاریخ در خیابانها
خیابانها داستانهای زیادی دارند. گاهی عرصهای هستند برای نمایش گوشههایی از فرهنگ که ریشه دارند در تاریخ یک ملت. فرهنگی که با توان و قدرت خودش را به جلو رانده و هنوز هم در حال تاختن است. فرهنگی که از زمانهای خیلی دور به جا مانده و شاید درست از همان زمانی که جهانبانی در سال ۱۳۱۹به عنوان نخستین زن، گواهینامه گرفت، خود را به شکلی جدید ظاهر کرد.
دکتر مریم یوسفی دراین باره میگوید: «وسیله نقلیه در زمان قاجار کمکم وارد ایران شد و در آن زمان یک وسیله تجملی محسوب میشد و فقط آقایان از آن استفاده میکردند. اما ریشه استفاده خانمها از اتومبیل برمی گردد به دوران پهلوی. در آن زمان بود که زنان نشستن پشت فرمان و استفاده از اتومبیل شخصی را آغاز کردند. اما تعداد خیلی کمی از آنها بودند که وسیله داشتند و نه فقط زنان، بلکه به طور کلی مردانی هم که وسیله نقلیه داشتند تعدادشان زیاد نبود. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و تحولات اجتماعی، حضور زنان در جامعه گستردهتر شد و بیشتر از پیش وارد عرصه اجتماع شدند و روز به روز بر تعداد زنان اتومبیل سوار افزوده شد. اما جامعه آن زمان حضور زنان در پشت فرمان را چندان نمیپذیرفت و همان تعدادی که رانندگی میکردند هم مورد تمسخر و اذیت و آزار واقع میشدند.»اما آیا چنین مسألهای فقط در برخورد با رانندگی زنان صورت میگیرد؟
به اعتقاد دکتر یوسفی، چنین روحیهای که در عدهای از مردان هست فقط به همین مسأله رانندگی ختم نمیشود، بلکه در خیلی از عرصههای اجتماعی نمود پیدا میکند. زنان در هر ساختار و ارگانی که باشند و به پیشرفت و مراتب بالاتری از مردان دست پیدا کنند سبب ناراحتی عدهای از مردان میشود و این موضوع برای آنها قابل قبول نیست. مردانی هم هستند که حاضرند بیکار بمانند اما یک زن بر آنها ریاست نکند: «همه اینها ناشی از فرهنگی است که از گذشتههای دور برایمان تا به امروز باقی مانده و در بافت اجتماع جریان دارد. گذشتهای که زنان اجازه فعالیت نداشتند و فرهنگ پدر سالاری و مرد سالاری بر جامعه غالب بود و به زنان به عنوان موجودی ضعیف و فرمانبر نگریسته میشد و جز این نقش دیگری برای زنان قابل قبول نبود. این شرایط هنوز هم در جامعه حاکم است و مردانی هستند که با این دید به فعالیتهای زنان از جمله رانندگی، نگاه میکنند و مدام میخواهند به زنان بقبولانند که در هیچ کاری خوب نیستند و رانندگی شان افتضاح است. در حالی که خودشان هم میدانند این موضوع واقعیت ندارد و دروغی بیش نیست، چراکه آمارها هم این مسأله را تأیید میکنند. آماری که طبق آنها تصادفات زنان بسیار پایینتر از مردان است.»
حالا که سخن از آمار به میان آمد بد نیست سری هم به اعداد و ارقام بزنیم تا بدانیم چند درصد از تصادفات منجر به جرح و فوت مربوط به زنان است؟ آنطور که از آمار بر میآید8/95 درصد تصادفات منجر به فوت و جرح مربوط به مردان و 2/4 درصد سهم زنان است. جالب است بدانید در امتحانات آییننامه نیز زنان تقریباً همه را درست میزنند ولی آقایان اینطور نیستند. زنان در شرکت در کلاس و آییننامه دقت بیشتری از مردان دارند و فقط مشکل آنها در استرسشان است که معمولاً بیشتر از مردان دچار استرس میشوند.
وسایلی که جلوتر از فرهنگشان به بطن جامعه میدوند
همیشه وسایلی هستند که ورودشان به یک جامعه آنقدر سریع است که فرهنگ استفاده شان را با خود نمیآورند. دکتر جاوید خدابخش، جامعه شناس، معتقد است ورود وسایل بدون فرهنگ استفاده شان یکی از بزرگترین دلایل بروز چنین مشکلاتی است: «این وسیله مانند خیلی از وسایل دیگری که وارد کشور میشوند بدون آنکه فرهنگ خود را هم به همراه بیاورد وارد و استفاده از آن در جامعه روز به روز مرسومتر شد و جامعه ما ماند و وسیلهای همگانی که هنوز فرهنگ استفادهاش نهادینه نشده است. همین امر هم دلیلی شد بر آنکه این وسیله برای خیلی از افراد بیشتر از آنکه جنبه رفاهی داشته باشد جنبه رقابتی دارد. این موضوع در کنار مسائل دیگری که به زنان اجازه حضور در اجتماع را نمیدهد قرار گرفت و سبب بروز چنین رفتارهایی شد؛ رفتارهایی که متأسفانه کم نیست و بسیار مشاهده میشود.
چه باید کرد که این نگاهها تغییر کند؟ به اعتقاد دکتر خدابخش نخستین قدم این است که زنان به خود اعتماد داشته باشند و تحت تأثیر چنین جوهایی قرار نگیرند.
مثلاً من بارها دیدهام که خود زنان در گروههای اجتماعی جوکهایی از پارک دوبل زنان میگذارند و آن را به سخره میگیرند در حالی که همه میدانیم و دیدهایم که خیلی از زنان بسیار بهتر از مردان پارک میکنند و بارها هم مردانی را دیدهایم که این کار را بخوبی انجام نمیدهند.
همچنین فرهنگسازی از طریق تمام مراجع مرتبط میتواند در طول زمان اثر خود را بگذارد و این نگاه را از جامعه دور کند و البته باید در کنار این فرهنگسازی، موارد تنبیهی را هم در نظر گرفت. پلیس باید با در نظر گرفتن جرایم بالا برای رانندگانی که سبب آزار و اذیت رانندگان دیگر میشوند، سبب کاهش این معضل شود.
خیابانها پر هستند از صحنههای تکراری. صحنههایی مثل وقتی که آقای راننده گردنش را جوری کشیده که رگ هایش بیرون زدهاند و تا آنجا که توانسته کمرش را کش آورده و خودش را تا نیمه از پنجره آویزان کرده، به تاخت میراند و سرعتش را تا آنجا بالا میبرد که هر لحظه امکان ترکیدن موتور میرود و با همان سرعت بالا از سمت راست میتازد و میراند و فاصلهاش را آنقدر به ماشین کناری نزدیک میکند که اگر خانم راننده در کارش ماهر نباشد و ناشیگری درآورد هر دوشان روانه آن دنیا میشوند.
آقای راننده در حالی که یک دستش را به فرمان گرفته، دست دیگرش را از پنجره ماشین بیرون آورده و در هوا میچرخاند و بلند بلند جملاتی را فریاد میزند: خانم برو بشین پشت ماشین لباسشویی ...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
تحریک به اعتراض ، با لباس و آرایش زنانه |اخبار ایران و جهان
تحریک به اعتراض با لباس و آرایش زنانه مردی که با آرایش و لباس زنانه قصد تحریک افراد به تجمع و اعتراض جهت دار درباره اسیدپاشی های اصفهان را داشت بازداشت شد گفته می شود لکه های سوختگی خاصی نیز بر روی بدن این مرد وجود دارد که این موضوع در دست بررسی است کد خبر ۴۴۴۳۶۵ تاریخ انتشادردهای زنانهای که نشانه بیماری است |اخبار ایران و جهان
دردهای زنانهای که نشانه بیماری است کد خبر ۴۴۷۰۸۰ تاریخ انتشار ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۹ - 05 November 2014 رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت دردهای شدید زنانه وقتی توأم با سردرد تهوع استفراغ علایم گوارشی و اختلال در عملکرد روزانه باشد باید جدی گرفته شود و نیاز به درمانهای ویژهاعتراض به حضور مردان در اصناف زنانه |اخبار ایران و جهان
اعتراض به حضور مردان در اصناف زنانه انحصار قانوني كارهاي خاص زنانه به بانوان ميتواند علاوه بر تضمين درصدي از اشتغال آنها مانع بروز مفاسد شود کد خبر ۴۴۷۵۱۹ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶ ۱۶ - 08 November 2014 جمهوری اسلامی نوشت گسترش فروشگاههاي لوازم آرايشي پوشاك و لباسهااولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی(ره) |اخبار ایران و جهان
اولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی ره اولین شب مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت أباعبدالله الحسین ع و یاران با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد کد خبر ۴۴۶۴۹۵ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ - 02 November 2014صفحه نخست روزنامهها یکشنبه۹۳/۰۸/۱۱ |اخبار ایران و جهان
صفحه نخست روزنامهها یکشنبه۹۳ ۰۸ ۱۱ کد خبر ۴۴۶۴۵۷ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ - 02 November 2014بارش برف و باران در ۱۴ استان کشور |اخبار ایران و جهان
بارش برف و باران در ۱۴ استان کشور برابر آخرین اخبار دریافتی در استانهای تهران ایلام آذربایجان شرقی خراسان رضوی و گلستان بارش باران گزارش شده است کد خبر ۴۴۶۴۹۴ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ - 02 November 2014 رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا از بارش برف و باراانریکه با بارسلونا به تیم سابقش باخت |اخبار ایران و جهان
انریکه با بارسلونا به تیم سابقش باخت کد خبر ۴۴۶۴۸۹ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۹ - 02 November 2014 بارسلونا در هفته دهم لیگا برابر سلتاویگو شکست خورد و صدر جدول لیگا را از دست داد به گزارش ایسنا بارسلونا در هفته دهم میزبان سلتاویگو بود و در حالی که پیشبینی می شد بتواند یچالش گازی زمستان در راه |اخبار ایران و جهان
چالش گازی زمستان در راه به رغم افزایش 32 درصدی عرضه گاز ایران به نیروگاهها در فصلهای گرم سال ایران انتظار دارد که این رقم در پاییز و زمستان به دلیل افزایش پیشبینی شده در مصرف گاز خانگی به میزان 3 5 برابر کاهش پیدا کند کد خبر ۴۴۴۱۷۸ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۹ - 23 Octتظاهرات علیه خشونت پلیس در نیویورک |اخبار ایران و جهان
تظاهرات علیه خشونت پلیس در نیویورک صدها تن از مردم آمریکا با وجود هوای بارانی در میدان تایمز شهر نیویورک تجمع و به خشونت پلیس اعتراض کرده و به جای کشته شدگان توسط قانون درخواست اصلاح و اجرای عدالت کردند کد خبر ۴۴۴۱۷۷ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۷ - 23 October 2014 صدها تنبرتری بایرن مقابل دورتموند |اخبار ایران و جهان
برتری بایرن مقابل دورتموند کد خبر ۴۴۶۴۸۲ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ - 02 November 2014 بایرنمونیخ در آلیانس آرهنا دورتموند را شکست داد به گزارش فارس بایرن مونیخ در آلیانس آرهنا میزبان دورتموند بود و با نتیجه ۲ بر یک پیروز شد اولین گل بازی را مارکو رویس ستاره ارزشمندبی احتیاطی پدر،مرگ فرزند |اخبار ایران و جهان
بی احتیاطی پدر مرگ فرزند پسر بچه یک سال و نیمه بر اثر بی احتیاطی پدرش جان خود را در یکی از روستاهای شهرستان ساوه از دست داد کد خبر ۴۴۴۱۷۶ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۴ - 23 October 2014 پسر بچه یک سال و نیمه بر اثر بی احتیاطی پدرش جان خود را در یکی از روستاهای شهرستاوالیبال ایران میزبان مردان آسیا شد |اخبار ایران و جهان
والیبال ایران میزبان مردان آسیا شد کد خبر ۴۴۶۴۸۱ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۱ - 02 November 2014 تیم ملی والیبال ایران با گرفتن میزبانی مسابقات قهرمانی مردان آسیا یک گام بزرگ به المپیک 2016 ریو نزدیک شد به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال محمدرضا داورتقدیر روزنامه کویتی از ایستادگی ایران |اخبار ایران و جهان
تقدیر روزنامه کویتی از ایستادگی ایران ایران طی سه دهه گذشته در مواضع خود محکم و استوار ایستاد و با دستیابی به خودکفایی علمی و صنعتی در سطح بینالمللی احترام دوست و دشمن را یکجا به دست آورد کد خبر ۴۴۶۴۸۶ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۷ - 02 November 2014 یک روزنامه کویتی باجانشین آیتالله کنی کیست؟ |اخبار ایران و جهان
جانشین آیتالله کنی کیست یک عضو حزب موتلفه اسلامی گفت بعید میدانم به این زودیها کسی بتواند جایگزین آیتالله مهدوی کنی شود کد خبر ۴۴۴۱۷۴ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۷ - 23 October 2014 یک عضو حزب موتلفه اسلامی گفت بعید میدانم به این زودیها کسی بتواند جایگزین آیتالله۱۲ مصدوم در تصادف زنجیرهای در آزادراه کرج-قزوین |اخبار ایران و جهان
۱۲ مصدوم در تصادف زنجیرهای در آزادراه کرج-قزوین این حادثه ساعت 20 و 23 دقیقه شنبه شب در لاین شمالی آزاد راه کرج - قزوین و در محدوده بین شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد استان البرز بین چهار دستگاه سواری رخ داد کد خبر ۴۴۶۴۹۱ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۳ - 02 November 2014 مرازگشايي قتل ازيک «پيامک» |اخبار ایران و جهان
رازگشايي قتل ازيک پيامک کد خبر ۴۴۶۴۹۹ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۷ - 02 November 2014 نور چراغ گردان خودروهاي پليس آگاهي و آتش نشاني آسمان تاريک جاده روستايي آخنگان مشهد را مي شکافت که با اشاره زوج متهم به قتل خودروها مقابل يک گاوداري متوقف شدند به گزارش خراسان ساعتيوزشكستگي كارخانه ها در سرزمين هاي اشغالي |اخبار ایران و جهان
وزشكستگي كارخانه ها در سرزمين هاي اشغالي ورشکستگی کارخانه های متعدد در رژیم صهیونیستی یکی پس از دیگری در نتیجه کاهش تقاضا به اخراج شماری بسیاری از کارکنان این کارخانه ها و پیوستن آنها به جرگه بیکاران انجامید کد خبر ۴۴۴۱۷۳ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۳ - 23 October 2014 ور-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها