تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسد نمى ورزد، و منافق حسد مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830541913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امنيت قطر در گرو تقويت زيرساخت هاي نظامي و حمايت از تروريسم در منطقه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۱۵ب.ظ)
امنيت قطر در گرو تقويت زيرساخت هاي نظامي و حمايت از تروريسم در منطقه است گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، با اوج گرفتن فعاليت هاي تروريستي در منطقه خاورميانه در ماه هاي اخير و پيشروي گروهک تروريستي داعش در استان هاي مختلف عراق و از سوي ديگر تلاش شورشيان سوريه براي براندازي حکومت سوريه، ظن کارشناسان و تحليلگران مسائل روابط بين المللي به سمت حمايت برخي کشورهاي حوزه خليج فارس از چنين فعاليت هايي را بيش از پيش تقويت کرده است.
از جمله کشورهاي منطقه که خواهان بر هم زدن ثبات کشورهايي نظير سوريه و عراق هستند، مي توان به قطر و عربستان اشاره کرد. عربستان و ترکيه همواره خواهان سردمداري قدرت خاورميانه هستند و در سال هاي اخير با حمايت هاي مالي و سياسي از گروهک هاي تروريستي بنا را بر اين گذاشته اند تا نظم موجود در منطقه را که ايران يکي از قدرت هاي آن محسوب مي شود، به نفع خود برهم زنند.
در اين گزارش تلاش شده است تا به شواهدي اشاره شود که نشان مي دهد که قطر چگونه در تلاش براي حفظ جايگاه خود در منطقه از طريق تقويت زيرساخت هاي نظامي و حمايت از گروهک هاي تروريستي نظير داعش است که به نوعي تضمين کننده بر هم زدن نظم موجود در منطقه هستند.
آنچه که بيش از پيش نظرها را به سمت نقش اين کشور در تقويت چنين گروه هاي تروريستي جلب مي کند، تقويت زير ساخت هاي نظامي و ارسال محموله هاي تسليحاتي اين کشور به عوامل مخرب نظم در کشورهاي عراق و سوريه است.
از اوايل 1979 هزينه دفاعي اين كشور به ميزان زيادي افزايش يافت و برنامه هاي مدرنيزه كردن در هر سه نيرو پياده شد و اين روند بعدها ادامه يافت. هزينه دفاعي قطر در سال 1982 به حدي افزايش يافت كه اين كشور خود را از لحاظ هزينه سرانه دفاعي به مقام دوم بعد از عربستان سعودي رسانيد. نيروهاي زميني، دريايي و هوايي، ساختار نيروهاي مسلح قطر را تشكيل مي دهند. در زمينه نظامي توسعه و تجهيز ارتش قطر از نظر تعداد نفرات، نسبت به جمعيت آن ها، از حد متعارف و معمول ساير كشورهاي خليج فارس فراتر رفته است. نيروهاي مسلح متعارف كشورها معمولا در حد يك درصد جمعيت كل آن كشورهاست. در حالي كه تعداد نيروهاي مسلح قطر 1.5 درصد كل جميعت آن كشور است.
سه ماه پيش، در ادامه سياست خريدهاي تسليحاتي کشورهاي نفت خيز حاشيه جنوبي خليج فارس، منابع آمريکايي ازامضاي بزرگترين قرارداد تسليحاتي اين کشور با قطر در سال جاري ميلادي (2014) خبر دادند. وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون با تأييد توافق ميان مسوولان اين کشور با قطر درخصوص خريد 24 سامانه موشکي پاتريوت، ده سامانه راداري پيشرفته و 24 فروند بالگرد تهاجمي آپاچي به ارزش حدود يازده ميليارد دلار، اعلام کرد که اين قرارداد، بزرگترين معامله تسليحاتي آمريکا در سال 2014 محسوب مي شود.
در همين حال مسوولان پنتاگون با ابراز خرسندي از فروش 11 ميليارد دلاري تسليحات ساخت شرکت آمريکايي "بوئينگ" به قطر، آن را «نشانه خوبي» در حمايت از اين شرکت آمريکايي ارزيابي کردند. اين درحالي است که شرکت بوئينگ براي فروش محصولات نظامي خود به قطر، از مدتها پيش رقابت نزديکي با شرکت هاي انگليسي و فرانسوي داشت.
با اين همه انعقاد قرارداد تسليحاتي 11 ميليارد دلاري کشور کوچکي مانند قطر (با دو ميليون نفر جمعيت و حدود دوازده هزار کيلومتر وسعت)، در شرايطي صورت مي گيرد که اين کشور نه تنها ميزبان يکي از پايگاه هاي مهم نظامي آمريکا در منطقه است، بلکه تاکنون از سوي هيچ کشوري تهديد نظامي نشده و همين امر سبب تعجب تحليلگران سياسي و نظامي جهان شده است.
بر اساس گزارش هاي بين المللي علاوه بر قطر، ساير کشورهاي حاشيه خليج فارس از جمله عربستان، امارات و کويت نيز در سالهاي اخير ده ها ميليارد دلار سلاح خريداري کرده اند، درحاليکه بسياري از اين سلاح ها بدليل تکنولوژي پيشرفته در زرادخانه اين کشورها بلا استفاده مانده است؛ زيرا اين کشورها فاقد نيروي انساني متخصص در اين زمينه هستند.
به گفته تحليلگران، انعقاد قراردادهاي ميلياردي کشورهاي عربي منطقه با کشورهاي غربي از جمله آمريکايي، فرانسوي، انگليسي و آلماني، از ثمرات سفرهاي پي درپي مسوولان سياسي و نظامي غربي به منطقه در يکسال گذشته است.
نشريه انگليسي "پالتيکس" با اشاره به سفرهاي پي در پي مسوولان غربي به کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس مي نويسد، اين سفرها بار ديگر ثابت کرد که دستگاه سياست خارجي غرب، فروش سلاح به کشورهاي عرب را به برقراري حقوق بشر در اين کشورها ترجيح مي دهد. اين نشريه با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در کشورهاي نوشت، با اين وجود بيم آن مي رود که بخشي از اين سلاح ها براي سرکوب مردم اين منطقه استفاده شود.
ناظران سياسي براين باورند، خريد سلاح از سوي کشورهاي عرب منطقه، راهي براي نجات اقتصاد بحران زدن غرب و ممانعت از ورشکستگي شرکت هاي توليد کننده تسليحات است؛ چراکه در حال حاضر، کشورهاي عرب حاشيه جنوبي خليج فارس عمده ترين خريداران سلاح هستند. اين نکته را نيز نبايد از نظر دور داشت که کشورهاي غربي مي کوشند با دامن زدن به فضاي ناامني به خصوص با ترويح ايران هراسي در منطقه خليج فارس ضمن فروش سلاح، دلارهايي را که براي خريد نفت به اعراب داده اند، دوباره به کشورشان بازگردانند.
در همين راستا چندي پيش حسين هريدي، معاون وزير خارجه اسبق مصر، با اشاره به شواهدي گفت: ارتباطي ميان قطر با داعش و جبهه النصره وجود دارد و تروريست ها عضو اين دو گروه در اراضي قطر آموزش مي بينند و سپس به سوريه مي روند و قطر يکي از حاميان بزرگ اين گروه هاي در کنار ترکيه هستند. وي افزود: قطر براي حل بحران ميان دو گروه تلاش مي کند.
هريدي تأکيد کرد: ترکيه و قطر قبلا به حمايت از گروه هاي مسلح پرداخته اند و همچنان به اين حمايت ها ادامه مي دهند و اين دو کشور با برخي کشورهاي ديگر از نيمه دوم سال 2011 از گروه‌هاي مسلح براي سرنگوني نظام سوريه حمايت به عمل آورده اند.
از سوي ديگر چندي پيش منابع خبري نوشتند که براساس اعلام وزارت دارايي آمريکا، يک سرکرده ارشد تشکيلات تروريستي داعش، از يک فرد داوطلب قطري براي انجام عمليات تروريستي دو ميليون دلار دريافت کرده است. وزارت دارايي امريکا، نام يک شهروند قطري ديگر را افشا و اعلام کرد که وي نقش واسطه ميان رهبري مرکزي تشکيلات القاعده پاکستان و حاميان مالي در کشورهاي حاشيه خليج فارس را به عهده داشته است. از سوي ديگر امريکا يک فرد ديگر را که با هدف رساندن هزاران دلار به تشکيلات القاعده درصدد سفر به قطر بود به اتهام دست داشتن در اقدامات "تروريستي در سطح بين الملل" دستگير کرد.
اتهامات وزارت دارايي امريکا پس از آن افشا مي شود که روزنامه ديلي تلگراف انگليس از بازجويي هاي انجام شده از شهروندان قطري متهم به حمايت مالي و تسليحاتي از گروه هاي "جهادي" در سوريه و گروه هاي افراطي اسلامگرا که در اشغال شهر الرقه دست داشتند، پرده برداشت.
اين اتهامات در حالي عليه قطر مطرح مي شود که دو فروند هواپيماي ميراژ اين کشور به همراه چند جنگنده ديگر از کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس در عمليات هوايي عليه تشکيلات تروريستي داعش مشارکت دارند و عمليات نظامي مذکور از طريق پايگاه امريکايي العديد در نزديکي دوحه فرماندهي مي شود.
اما مدارک و اسناد مرتبط با دست داشتن قطر در حمايت مالي از داعش باعث نگراني درباره سياست اين کشور شده است؛ به ويژه اينکه اين کشور در کشورهاي اروپايي به ويژه انگليس سرمايه گذاري گسترده اي انجام داده است.
ديلي تلگراف به نقل از استيون بارکلي، نماينده محافظه کار مجلس عوام انگليس، مي نويسد: اين اطلاعات جديد نشان دهنده آن است که قطر بايد به تعهد خود مبني بر جلوگيري از ارسال اموالي که به ادامه سلطه داعش کمک مي کند، پايبند باشد.
وزارت دارايي عراق افشا کرد ابراهيم بکر، شهروند قطري، حلقه اتصال اصلي ميان سرکردگان گروه القاعده در پاکستان و حاميان مالي شان در منطقه خليج فارس بوده است و به نظر مي رسد در حال حاضر وي در منطقه وزيرستان در شمال پاکستان به سر مي برد.
از سوي ديگر، روزنامه ديلي تلگراف به نقل از دانيل بايمن، پژوهشگر مرکز بروکنز، مي نويسد قطر به شهروندانش اجازه جمع آوري کمک براي گروه هاي مسلح افراطي را مي دهد و برخي از شهروندان قطري که با دولت اين کشور ارتباطاتي دارند در بسياري از موارد از تروريست ها حمايت مالي مي نمايند. اما اين امر به معني تبرئه دولت دوحه نيست؛ زيرا دوحه، در اين زمينه هيچ گونه ممانعتي به وجود نياورده است و بسياري از تحليلگران بر اين باورند که حتي اجازه اين کار را نيز صادر کرده است.
در پي فشار آمريکا براي پيوستن کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس به ائتلاف ضد داعش، دولت‌هايي که تا همين چند وقت پيش در صف اول حاميان تروريست‌ها بودند، تلاش کردند خود را در جبهه مقابل آن‌ها نشان دهند. در اين ميان، گزارش‌ها حاکي از آن است که قطر ضمن ‌رويکردي دوگانه، تلاش دارد همچنان از پيوندهاي خود با داعش در راستاي دستيابي به منافع خويش استفاده کند.
هر چند قطر ‌رسما پيوستن خود به ائتلاف بين‌المللي ضد داعش را اعلام کرده، ‌همچنان مکاني امن براي فعاليت گروه‌هاي افراط‌گرا به شمار مي‌رود و ديپلمات‌هاي غربي نيز از ديدن خودروهايي با پرچم داعش در مناطق ثروتمندنشين اين کشور سخن مي‌گويند؛ بنابراين، قطر سياستي دوگانه را در موضوع داعش در پيش گرفته است.
زماني که در ماه سپتامبر، ايالات متحده از متحدين منطقه‌اي خود خواست به نبرد عليه داعش بپيوندند، قطر از جمله کشورهايي بود که هواپيماهاي جنگي خود را براي مشارکت در ائتلاف فرستاد، اما؛ با وجود اينکه حتي عربستان سعودي و امارات اخبار مربوط به مبارزه ائتلاف با داعش را پوشش دادند، قطر در اين زمينه سکوت ‌کرده است.
در اين ميان، ديپلمات‌هاي غربي مي‌گويند ‌هواپيماهاي قطري تنها در انجام عمليات شناسايي و آن هم فقط در شب اول عمليات ائتلاف حضور داشته‌اند؛ هرچند يک مقام نزديک به دولت قطر مدعي شده، جنگنده‌هاي اين کشور پس از آن نيز مواضع داعش در سوريه را بمباران کرده‌اند، ‌اين ادعا از سوي منابع رسمي به تأييد نرسيده است.
ديپلمات‌ها و تحليلگران مي‌گويند، اين روند بيانگر دو نکته است: نخست اينکه تصميم قطر براي پيوستن به ائتلاف، يک واکنش عملگرايانه به فشارهاي ديگر کشورهاي عربي بوده که در جريان انقلاب‌هاي سه سال پيش، دوحه را به حمايت از گروه‌هاي افراط‌گرا متهم مي‌کردند. دوم آنکه به باور ديپلمات‌ها، سکوت قطر درباره نقش خود در ائتلاف، حاکي از آن است که اين کشور قصد دارد نفوذ خود بر گروه‌هاي افراط‌گرا را حفظ کرده و در بلندمدت از آن بهره‌برداري کند.
سه سال پس از وقوع انقلاب‌هاي عربي، گروه‌هاي مورد حمايت قطر در کشورهاي منطقه با ناکامي مواجه شده‌اند و اين کشور ناچار به بازبيني سياست‌هاي خود شده است، اما؛ در اين روند، تناقضات مهمي بروز کرده و به چشم مي‌خورد.
هم اکنون در شمال دوحه و در شهرکي به نام «ام العماد»، مزارع و مساجد کوچکي وجود دارد که پناهگاه اعضاي گروه «التوحيد»، از جمله گروه‌هاي افراط گراي مخالف دولت سوريه شده است.‌‌ همان گونه که اشاره شد، اعضاي گروه داعش نيز آزادانه در قطر رفت و آمد مي‌کنند.
اما اين رويکرد خاص حکومت قطر به گروه‌هاي افراط‌گرا، سبب تيرگي روابط اين کشور با ديگر کشورهاي عربي نيز شده است. در همين راستا و در اوايل سال جاري ميلادي، سه کشور امارات، عربستان و بحرين، به دليل آنچه دخالت قطر در امور داخلي خود مي‌دانستند، سفراي خود را از اين کشور فراخواندند.

اما هم‌اکنون بيشتر نگراني بين‌المللي از قطر به واسطه رويکرد اين کشور نسبت به داعش است.‌‌ همان گونه که اشاره شد، ديپلمات‌هاي غربي از ديدن خودروهايي با آرم داعش در مناطق ثروتمند نشين دوحه خبر مي‌دهند. يکي از اين ديپلمات‌ها مي‌گويد که اين موضوع باعث نگراني آن‌ها شده، اما؛ مقامات غربي گفته‌اند که فعاليت‌هاي داعش در کشورشان را به شدت زير نظر دارند و جاي نگراني در اين زمينه نيست.
روابط قطر با «جبهه النصره»، ديگر گروه تروريست افراط‌گراي فعال در سوريه نيز از الگوي مشابهي پيروي مي‌کند. يک منبع امنيتي نزديک به دولت قطر اذعان مي‌کند که دليل تعلل قطر در همراه شدن با اقدامات ائتلاف بين‌المللي در عراق و سوريه، اين بوده که دوحه نمي‌خواهد مواضع جبهه النصره را ـ که از آغاز شورش‌هاي سوريه با اين کشور رابطه نزديک داشته ـ بمباران کند.
به هر حال، مجموعه اين موارد حاکي از آن است که با وجود علني‌تر شدن جنايات داعش در کشورهاي مختلف منطقه و موضع گيري‌هاي گسترده عليه اين گروه، قطر نه تنها به رويکرد دوستانه خود نسبت به آن ادامه مي‌دهد، بلکه تلاش دارد ‌در سطحي وسيع‌تر، از طريق حفظ و توسعه پيوندهاي خود با گروه‌هاي افراط‌گرا، به زعم خود در آينده نفوذ خود را در منطقه افزايش دهد.
تحليلگران بر اين باورند که اين اسناد و بسياري شواهد ديگر که در اين گزارش مجال بحث درباره آن نيست حمايت کشور قطر از گروهک هاي تروريستي منطقه را اثبات مي کند و اين کشور کوچک عربي در تلاش براي ناآرام کردن کشورهاي منطقه تنها يک هدف را دنبال مي کند و آن حفظ ثبات و امنيت داخلي خود است و اين هدف جز با صرف رقم هاي نجومي براي خريد سلاح هاي پيشرفته و ارسال کمک هاي مالي به گروهک هاي تروريستي محقق نمي شود.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن