تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843120174




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: سکانسی که، حرّ را بهشتی کرد؟! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: سکانسی که، حرّ را بهشتی کرد؟!
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۴۷۱۵۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۰ - 08 November 2014


در روزگار عصر ما، به نظر می آید کمتر مرد آزاده ای مثل حر بن یزید ریاحی در مواقع سخت و دشوار، با تصمیم درست و به موقع به حق لبیک بگوید و در راه آرمان های خویش که الهام گرفته از مکتب اهل بیت(ع) بود، ایستادگی آگاهانه کرده و به شهادت برسد.

در واقع؛ "حرّ" چرا و چگونه و از چه توبه کرد و به سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) لبیک گفت و با شادمانی به استقبال شهادت رفت و چرا فرزند پیامبر را یاری کرد؟ این سوالاتی است که به نظر می رسد، نسل امروز در این برهه زمان و مکان جهان اسلام، به دنبال پيدا كردن جوابي براي آن‌ها باشد!

به قطع یقین حرّ، در آن شرایط سخت و بحرانی، به خاطر حس وظيفه شناسی و رعايت ادب و اخلاق و بیشتر هم به دلیل احترام خاصی که به سنت و سیره پیامبر اسلام (ص) داشت، بعد از شنیدن سخنان رهبر و امام خویش بدون درنگ از راه و کرده خویش پشیمان می شوند و توبه می کنند و برای تحقق بخشیدن به آرمان های اسلامی خویش نیز شهید می شوند و در ردیف شهدای بزرگ کربلا قرار می گیرند.

از این حیث، بیان و ذکر لحظه به لحظه، حادثه و اتفاقات محرم سال 1361 هجری می تواند درس عبرتی برای نسل های امروز و فردا باشد." یکی از درس های مهم نهضت عاشورا برای همه انسان ها این بود که صرف نظر از هر عقیده ای که دارند، سعی کنند در زندگی آزاده باشند و تن به هیچ گونه خواری ندهند و تسلیم ستم هیچ ستمگری نشوند. بدینسان امام حسین علیه السلام با عمل خود به انسان های مؤمن آموخت هنگامی که اساس مکتب با خطر مواجه می شود، باید در راه حفظ آن از هیچ گونه فداکاری دریغ نورزند. از اين رو آنچه بايد پيرامون حماسه جاودانه کربلا مورد توجه قرار بگيرد، پرداختن به چرايي است تا چگونگي که در اين صورت اهداف و آرمان هاي اين حادثه و درسها و پيام ها و عبرتهاي اين واقعه استخراج « کل يوم عاشورا وکل ارض کربلا » مي شود."

 روز عاشورا، امام حسين(عليه السلام) با صداي بلند از مردم ياري خواست و گفت:«أَما مِنْ مُغِيث يُغِيثُنا لِوَجْهِ اللهِ؟ أَما مِنْ ذابٍّ يَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ اللهِ؟» حر رياحي با شنيدن سخنان جانسوز امام، مضطرب و پريشان شد، با ناراحتي نزد عمربن سعد آمد و به او گفت: آيا مي خواهي با حسين(عليه السلام) بجنگي؟ عمربن سعد با کمال بي شرمي گفت: آري، چنان نبردي کنم که کمترين آن بريده شدن سرها و جدا شدن دست ها را به دنبال دارد.

با این حرکت زشت عمربن سعد، حرّ، نزد امام می رود و می گوید:« من اولین کسی بودم که راه را بر تو گرفتم. به من اجازه ده تا اولین کشته باشم، به امید اینکه در قیامت با جدت مصافحه کنم. امام فرمود:« تو از کسانی هستی که خدا توبه آنها را پذیرفته است».

از این رو، این آزاد مرد نینوا، اولین کسی بود که در مقابل سپاه یزیدان و ستمگران ایستاد و با آنها جنگید و گفت؛« من حّر هستم که میزبان میهمان‌هایم. شمشیرم را بر شما فرود می آورم و از بهترین کسی که ساکن سرزمین بلا شده است حمایت می کنم. می زنم شما را و باکی ندارم».
با این وجود، حرّ علی‌رغم اینکه برای رویارویی و جنگ با امام حسین(ع) آمده بود، اما رفتارش خالی از ادب و احترام نبود، او همچنین به سبب آن چه پیش از آن، به آل رسول روا داشته بود، پشیمان و شرمنده امام بود، نه طلبکار.

بی تردید، يكي از اساسي ترين ابعاد حادثه عاشورا، درس ها و عبرت هاي اين نهضت است که با درس گرفتن از آن حادثه می توان، بسیاری از مشکلات جهان اسلام را که از جمله آن شکل گیری گروه تروریستی تکفیری مسلحی به نام «داعش» که در حال حاضر اکثر کشورهای مسلمان با این گروه ضد اسلامی درگیر هستند، به راحتی حل کرد.

فرستنده: موسی کاظم زاده؛ روزنامه نگار













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن