واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: خانواده کارگران ماهانه چقدر کم می آورند؟
با ملاک قرار دادن آمار مرکز آمار در هزینه ماهانه خانوار شهری که بالغ بر یک میلیون و ۸۲۲ هزار تومان است، مشمولان قانون کار که حداقل دریافتی آنها ۱ میلیون تومان است ماهانه ۸۲۲ هزار تومان کسری در بودجه تأمین زندگی شهری دارند.
به گزارش نامه نیوز، با ملاک قرار دادن آمار مرکز آمار در هزینه ماهانه خانوار شهری که بالغ بر یک میلیون و ۸۲۲ هزار تومان است، مشمولان قانون کار که حداقل دریافتی آنها ۱ میلیون تومان است ماهانه ۸۲۲ هزار تومان کسری در بودجه تأمین زندگی شهری دارند.
هفتههای گذشته بود که عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران در یک برنامه تلویزیونی متوسط هزینه ماهانه خانوار شهری را یک میلیون و 822 هزار تومان اعلام کرد و گفت:ما متوسط هزینه های یک خانوار ایرانی را در بهار امسال در آوردیم که بر اساس آن یک خانوار روستایی ماهانه یک میلیون و 92 هزار و پانصد تومان و یک خانوار شهری ، یک میلیون و 822 هزار تومان هزینه اش بوده است.
این در حالیست که حداقل دستمزد کارگران در سال جاری 608 هزار و 900 تومان است و حتی اگر بخواهیم وضعیت را بهتر نگاه کنیم به شهادت علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی هم اکنون حداقل دریافتی کارگران یک میلیون تومان است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی از جمعیت حدود 12 میلیونی جامعه کارگری حداقل بیش از 50 درصد آنها در تهران زندگی می کنند و میزان هزینه خانوار آنها یک میلیون و 822 هزار تومان است. حتی اگر بخواهیم آمارعلی ربیعی را برای دریافت ماهیانه حقوق کارگران ملاک قرار دهیم، هر کارگر در تهران ماهیانه 822 هزار تومان کسری بودجه برای تأمین هزینه های خود و در روستا هر کارگر با کسری 92 هزار و 500 تومانی مواجه است.
علی ربیعی در تازه ترین اظهارات خود درباره فقر گفته است: 5 تا 6 میلیون فرد پُردرآمد داریم که میزان ثروت آنها با میزان ثروت پولداران یا ثروتمندان در کشورهایی مثل آمریکا چندان تفاوتی ندارد.
وزیر کار با بیان اینکه ما در اجرای برنامه یارانه 7 میلیون نفر را شناسایی کردهایم گفت: دولت یازدهم در تامین امنیت غذایی موفق بوده، ضمن اینکه در آیندهای نزدیک میزان این 7 میلیون نفر به 10 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
با وجود اینکه ربیعی از فقر شدید سخن میگوید اما مبنای تعیین دستمزد نیروی کار در ایران را ظرفیت اقتصادی و بنگاهها و مجموع شرایطی از این دست اعلام می کند و میگوید: اقتصاد بیشتر از افزایش 28.5 درصدی دستمزدها در سال جاری ظرفیت نداشت، مجموع دریافتی فعلی کارگران در حال حاضر یک میلیون تومان است و افزایش مزد 94 کارگران بستگی به میزان تورم دارد.یعنی پیشبینی میشود کارگران در سال آینده نیز با چنین وضعیتی روبرو خواهند بود.
ابوالفضل فتح الهی درباره وضعیت حقوق و دستمزد با اشاره به سهم 8 تا 12 درصدی سهم مزد نیروی کار ایران از قیمت تمام شده تولید میگوید:این سهم در کشورهای توسعه یافته و صنعتی 40 تا 50 درصد است.
او علت بالای قیمت تمام شده تولید در ایران را اینگونه بیان میکند: واسطه گری، دلالی و هزینه های مربوط به حامل های انرژی باعث شده تا قیمت تمام شده تولید در ایران بالا برود و در نتیجه کارفرمایان برای جبران هزینه ها، از دستمزد کارگران کم کنند.در حال حاضر، تولید کننده اجازه فروش کالای تولیدی خود با هر قیمتی را ندارد؛ بنابراین برای کاهش هزینه ها به بخش مزد فشار می آورد.
فتحاللهی می گوید: اگر افزایش بازدهی اقتصادی را در کنار بهبود تولید داشته باشیم و هزینههای زائدی که به کارفرما تحمیل میشود به سمت دستمزد سوق دهیم در آن صورت کارگران دنبال شغل دوم نمیروند و سهم دستمزد هم افزایش پیدا میکند.متاسفانه این موضوع باعث شده که بیش از 50 درصد کارگران به شغل دوم فکر کنند.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران می گوید: به روایت مرکز آمار ایران متوسط هزینه ماهانه خانوار شهری یک میلیون و 822 هزار تومان است و مطابق بررسی هایی که خود ما داشتیم این میزان بیش از 2 میلیون تومان است . اما در حاضر حداقل دریافتی یک کارگر بسیار کمتر از این میزان است که دریافت این میزان حقوق حتی تأمین کننده نیازهای حداقلی یک خانوار 4نفره در ماه نیست.
او با بیان اینکه برای اجرای طرح مزد بهرهور نیازمند زمان طولانی است میگوید: درحال حاضر اگر بخواهیم مطابق ماده 41 قانون کار تعریف درستی از حقوق داشته باشیم حداقل دستمزد باید به اندازهای باشد تا زندگی یک خانوار متوسط یعنی 4نفره را تامین کند.پرداخت مزد بهرهور به کارگر نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم است که هنوز مهیا نیست.
منبع: تسنیم
۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]