واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مهمترین اهداف قیام امام حسین(ع) بود
مسئول نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان کرمانشاه با بیان اینکه «دشمنان اسلام به دنبال برجسته کردن بدعتها هستند» از مسئولین هیئتهای مذهبی و اقشار مختلف مردم خواست از انجام اقدامات خرافی و خشن در عزاداریها بپرهیزند.
به گزارش نامه نیوز ، حجتالاسلام مهدی قدرتی با بیان اینکه «هدف از عزاداریهای محرم و صفر تنها گریه کردن، عزاداری و سینه زنی نیست و مهمترین هدف آن روشنگری و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است» اظهار کرد: اگر هدف از عزاداریهای این ایام فقط گریه کردن بود، شاید در همان نخستین سالهای پس از این واقعه، قیام عاشورا در کربلا خاموش میشد.
وی فلسفه عزاداری های محرم و صفر را زنده نگهداشتن واقعه عاشورا عنوان و خاطرنشان کرد: به گواهی تاریخ مهمترین و اثرگذارترین شخص در زنده نگهداشتن واقعه عاشورا حضرت زینب(س) بوده، چراکه اگر ایشان رخدادهای واقعه عاشورا و مصیبتهای وارد شده به امام حسین(ع) و خاندانشان را ترویج نمیدادند، واقعه عاشورا و اتفاقات رخ داده در آن در گذر زمان به بوته فراموشی سپرده میشد.
قدرتی افزود: اگر عزاداریها و نوحه سراییهای زینب کبری(س) نبود، یزیدیان، عاشورا و رخدادهای آن را به گونه دیگری ترویج میکردند و همین اتفاق میتوانست دین را در آستانه نابودی قرار دهد.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: امروز هم عزاداریها و نوحه سراییهای محرم و صفر همان کارکردهای عزاداریهای حضرت زینب(س) را دارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان کرمانشاه از عزاداریهای محرم و صفر به عنوان گام مهمی در راستای احیای شعائر اسلامی یاد کرد و ظلمستیزی را یکی از مهمترین اهداف قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا و در سرزمین کربلا دانست.
قدرتی، احیاء دین نبوی را به عنوان یکی از مهمترین اهداف امام حسین(ع) در روز عاشورا مطرح کرد و گفت: اصلیترین هدف قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا و در سرزمین کربلا به بیان صریح ایشان احیای امر به معروف و نهی از منکر عنوان شده، چرا که امام حسین(ع) در شرایطی قیام کرد که جای معروفها و منکرها در جامعه عوض شده بود و دین در معرض تحریف و حتی فراموشی قرار گرفته بود.
وی با بیان اینکه «در عزاداریهای محرم باید آیاتی از قرآن و احادیثی از پیامبر اسلام (ص) شرح داده شود» افزود: واعظین تنها با شناخت صحیح از دین میتوانند در راستای ترویج دین و آموزههای آن گام بردارند.
قدرتی با بیان اینکه «امام حسین(ع) در قیام عاشورا ندای آزادی سرداد و به دنبال بصیرت و روشنگری در دین بود» گفت: ما نیز به پیروی از ایشان باید ندای آزادی سر دهیم و در سایه بصیرت و روشنگری تمامی آرمانها و اهداف امام حسین (ع) را در زندگی خود نهادینه کنیم.
وی با تاکید بر احساساتی بار آمدن جوانان نسل امروز، اظهار کرد: اگر عشق و علاقه به اهل بیت از سر احساس باشد و بر پایه اعتقادات بنا نشده باشد با یک تلنگر و تهدید کوچک از بین میرود و این در حالیست که اگر این احساس همراه با پایه محکمی به نام اعتقاد باشد، حتی با طوفانهای پر تلاطم هم از بین نمیرود و نابود نمیشود.
وی در ادامه از مداحان و سخنرانان خواست تا در انتخاب موضوعات و مطالب به محتوا توجه داشته باشند و به دنبال زیبا سازی و آهنگین کردن مداحیها و سخنرانیهای خود به هر قیمتی نباشند.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: تنها با پرداختن صحیح به عاشورا و عزاداریهای آن میتوان فرهنگ عاشورا را به بهترین شکل ممکن به همگان معرفی کرد.
وی با تاکید بر اینکه «اغلب انحرافاتی که در شیوه عزاداریهای صورت گرفته سهوی و شاید از باب ارادت مردم نسبت به اهل بیت و از سر سادگی آنها بوده است» افزود: از طرفی میتوان گفت شاید برخی از انحرافات از سوی بیگانگان و کشورهای غربی ایجاد شده، اما به طور قطع و به یقین نمیتوان گفت که این انحرافات هدایت شده و یا از طرف گروه خاصی صورت گرفته است.
قدرتی با بیان اینکه «شبکهها و سایتهای ضد اسلامی به دنبال برجسته کردن بدعتها هستند» از مردم و مسئولین هیئات مذهبی خواست از انجام اقدامات خرافی و خشن مثل قمه زنی، تیغ زنی، و.... خودداری کنند، چراکه این گونه اقدامات سبب خواهد شد چهره خشنی از دین اسلام به جهانیان معرفی شود.
منبع: ایسنا
۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]