واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ آبان ۱۳۹۳ (۹:۲۱ق.ظ)
سفير ايران نزد سازمان ملل تاکيد کرد؛ ايران ادعاي وجود «ابعاد نظامي احتمالي» در برنامه هستهاي خود را رد ميکند سفير و سرپرست نمايندگي دائم ايران در سازمان ملل گفت: جمهوري اسلامي ايران ادعاي به اصطلاح وجود «ابعاد نظامي احتمالي» در برنامه صلحآميز هستهاي خود را که بدون هيچ دليل و مدرک قابل پذيرشي عنوان ميشود، کاملا رد ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامحسين دهقاني سفير و سرپرست نمايندگي جمهوري اسلامي ايران نزد سازمان ملل متحد در نيويورک طي سخنراني در مجمع عمومي اين سازمان در خصوص گزارش سالانه آژانس بينالمللي انرژي اتمي، به تشريح ديدگاههاي اصولي کشورمان در خصوص موضوع فعاليتهاي صلحآميز هستهاي کشورمان پرداخت.
دهقاني در اين جلسه که آمانو مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز حضور داشت، گفت: در جهان امروز نياز ملتها به انرژي و به ويژه نيروي برق رو به فزوني گذاشته و لازم است براي تامين اين نياز بدون تهديد شرايط آب و هوايي و اقليمي جهان، از منابع انرژي پاک حداکثر استفاده را به عمل آورد.
وي گفت: در اين ارتباط انرژي هستهاي نقش بسيار مهمي در پيشرفت کشورهاي در حال توسعه ايفا کرده و همانطور که در تازهترين گزارش سالانه آژانس آمده است از 72 راکتور هستهاي در حال ساخت در جهان، قرار است 48 راکتور در قاره آسيا که در ميان مدت و بلند مدت رشد اقتصادي زيادي خواهد داشت، ساخته شود.
سفير کشورمان مسئوليت اصلي آژانس بينالمللي انرژي اتمي را بر اساس مفاد بند 2 و 3 اساسنامه آژانس، کمک به کشورهاي عضو در امر تحقيق، توسعه و کاربرد انرژي هستهاي براي مقاصد صلح آميز دانست و اظهار داشت: در ارتباط با اجراي پادمانها نيز لازم است حقوق کشورهاي عضو پيمان عدم اشاعه بدون هيچگونه محدويت در توسعه فني و اقتصادي آنها محترم شمرده شود.
دهقاني استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي و فناوريهاي وابسته به آن را براي رشد اقتصادي، علمي و فني جمهوري اسلامي ايران با اهميت بالا توصيف کرد و افزود: ايران تاکنون ضمن پايبندي کامل به تعهدات حقوقي خود تحت پيمان مذکور و همچنين تبعيت از توافق جامع پادمان، همواره مصمم به برخورداري از حقوق هستهاي کامل خود از جمله حق غني سازي براي مقاصد صلح آميز بوده است، سياستي که بر مبناي برنامه ريزي بلندمدت براي تامين نياز رو به افزايش ايران به انرژي تدوين شده است.
دهقاني همچنين اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران سرمايه گذاري قابل توجهي را در زير ساختهاي هستهاي خود کرده و به پيشرفتهاي زيادي نيز در کاربرد انرژي و دانش هستهاي در زمينههاي پزشکي، کشاورزي و صنايع دست پيدا کرده است.
وي در ادامه گفت: ايران به همکاري با آژانس انرژي اتمي متعهد بوده و از سال گذشته فصل نويني از همکاري با آژانس آغاز شده که پيشرفتهاي قابل توجهي در پي داشته و بر اين اساس ايران اراده سياسي لازم براي ادامه اين مسير تا حل کليه مسائل و ابهامات را دارد.
سفير کشورمان افزود: لازم است تاکيد کنم که جمهوري اسلامي ايران ادعاي به اصطلاح وجود «ابعاد نظامي احتمالي» در برنامه صلحآميز هستهاي خود را که بدون هيچ دليل و مدرک قابل پذيرشي عنوان ميشود، کاملا رد ميکند. ايران بر اساس مواضع اصولي خود به همکاري با آژانس براي رفع برخي ابهامات موجود ادامه داده ليکن همانطور که مقامات عاليه کشورم همواره بيان داشتهاند، حيطه هاي مرتبط با امنيت ملي، نظير تواناييهاي دفاعي، هيچگاه و در هيچ سطحي قابل مذاکره نخواهند بود.
وي ادامه داد: ماهيت فعاليت آژانس اساسا فني است، ليکن بدون شک اجراي اين فعاليتها در محيطي سياسي صورت ميگيرد. بنابراين رعايت بي طرفي کامل در انجام وظايف آژانس به گونهاي که از يک سو به اعتبار اين نهاد ضربه نزند و از سوي ديگر اعتماد اعضا به نحوه کار آژانس را حفظ کند از نکاتي است که اجراي آن ضروري است.
نماينده کشورمان در پايان سخنان خود در جمع سفراي حاضر در جلسه افزود: طي ساليان اخير برخي کشورها تلاش کردهاند نسبت به تعهد جمهوري اسلامي ايران در قبال موضوع عدم اشاعه هستهاي شک و ترديد ايجاد کنند. ايران به منظور اثبات اينکه اين کشورها اشتباه ميکنند، طي 15 ماه گذشته با کشورهاي گروه 1+5 با حسن نيت وارد مذاکراتي جدي با هدف اعتماد سازي نسبت به برنامه هستهاي خود شده و بر اين باور است که اختلافات موجود فقط از طريق مذاکره حل خواهند شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]