واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۱۸ب.ظ)
بررسي تداوم رکود اقتصادي در اروپا گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، اقتصاد اروپا که پس از جنگ جهاني دوم در شرايط خاصي به سر مي برد در سال 2008 با رکود شديد اقتصادي همراه شد.
در حالي که هنوز بيشتر کشورهاي اروپايي از اين رکود اقتصادي خارج نشده بودند تنش هاي بين روسيه و اوکراين آغاز شد و شرايط را براي بهبود اقتصادي در اروپا سخت تر کرد.
در اين بين اتحاديه اروپا تصميم گرفت با اعمال تحريم هاي اقتصادي فشارها بر روسيه را افزايش دهد، اما؛ تاوان اين تحريم ها اقتصاد اروپا را به لبه پرتگاه نزديک تر کرد.
بخصوص حوزه يورو به شدت درگير اين تحريم ها شد تا جايي که بزرگ ترين اقتصاد اين منطقه؛ يعني آلمان نيز با کاهش صادرات و افزايش بيکاري درگير شد.
اين در حالي است که حتي خود اتحاديه اروپا نيز پيش بيني خود از رشد اقتصادي در سال 2014 ميلادي را روز گذشته (سه شنبه) از 1.6 درصد به 1.3 درصد کاهش داد.
بعلاوه اين اتحاديه پيش بيني خود از توليد ناخالص داخلي بيشتر کشورهاي عضو اين اتحاديه را کاهش داده است. در اين بين بيشترين کاهش براي ايتاليا با پيش بيني رقم منفي 0.4 درصد براي توليد ناخالص داخلي در سال جاري گزارش شد.
اگر چه با امضا توافق نامه ي گازي بين روسيه و اوکراين فشارها در مورد تأمين گاز مورد نياز براي زمستان سال آينده کمتر شده است، اما پرداخت بدهي هاي 3.1 ميليارد دلاري اين کشور به روسيه خود مشکلي بزرگ تلقي مي شود. اين در حالي است که روز گذشته اوکراين 1.45 ميليارد دلار به حساب گازپروم روسيه واريز کرده است و در پي آن روسيه نيز قرار است صادرات گاز خود به اين کشور را از سر بگيرد.
از سويي ديگر هفته گذشته خبرگزاري "راشاتودي" خبري مبني بر کاهش نرخ تورم در حوزه يورو منتشر کرد. طبق اين گزارش نرخ تورم در اين منطقه به 0.3 درصد کاهش يافته است که پايين ترين ميزان از سال 2009 محسوب مي شود. اين درحالي است که بانک مرکزي اروپا تورم زير 1 درصد را منطقه خطر اعلام کرده و انتظار دارد تورم در اين منطقه روي 2 درصد ثابت باشد.
همچنين در حال حاضر با کاهش بهاي نفت خام در بازارهاي جهاني بهاي حامل هاي انرژي و مواد سوختي در اين منطقه بيش از پيش کاهش يافته که اين امر خود باعث کاهش نرخ تورم خواهد شد.
کاهش نرخ تورم و رشد اقتصادي در يک کشور به صورت خودکار باعث افزايش نرخ بيکاري نيز مي شود. بطور نمونه در ماه سپتامبر در آلمان نرخ بيکاري به 4.9 درصد افزايش يافته است که از سال 1950 تاکنون بي سابقه بوده است. اکنون حدود 2 ميليون و 14 هزار نفر در اين کشور از بيکاري رنج مي برند. اين درحالي است که اعتصاب هاي اخير در خطوط حمل و نقل هوايي و ريلي در اين کشور نيز خسارات شديدي به شرکت ها در اين کشور وارد کرده است. کارکنان راه آهن در آلمان از امروز (چهارشنبه) اعتصاب 5 روزه خود را در اعتراض به قوانين جديد دستمزد و بازنشستگي در اين کشور آغاز خواهند کرد.
اما وضع در فرانسه بدتر بوده است و نرخ بيکاري در اين کشور در ماه سپتامبر 10.5 درصد گزارش شده است. اکنون در اين کشور 3 ميليون و 424 هزار نفر از بيکاري رنج مي برند.
در فنلاند نيز نيز در ماه سپتامبر نرخ بيکاري 1.1 درصد افزايش را تجربه کرد و به 8.5 درصد رسيد. در دانمارک نيز اين نرخ به 6.7 درصد افزايش يافته است.
در انگلستان وضع کمي بهتر بوده است و بيکاري با کاهش 74 هزار نفري به 6.2 درصد رسيده است. اما همچنان نرخ تورم کمتر از 2 درصد اقتصاد اين کشور را آزار مي دهد.
با اين وجود پيش بيني مي شود با ادامه اين روند اقتصاد اروپا به دره رکود سقوط کند و رشد اقتصادي در اين منطقه کاهش يافته و تعداد افراد بيکار رشد قابل توجهي داشته باشد. همان طور که در بلژيک گزارشات حاکي از آن هستند که بيش از 1/4 افراد بيکار در اين کشور بيش از 2 سال از بيکاري رنج برده اند.
اين درحالي است که به گزارش "رويترز" بانک مرکزي اروپا هفته گذشته اعلام کرد نرخ بهره هاي بانکي در اين منطقه افزايش خواهد يافت. اين مؤسسه اين برنامه را راهي براي افرايش نرخ تورم و کمک به شرکت ها براي کسب درآمد بيشتر معرفي کرده است.
اتحاديه اروپا سعي دارد با راهکارهاي مختلف و با رسيدن به توافق با روسيه و حذف تحريم ها اين منطقه را از رکود شديد تر نجات دهد و نرخ تورم و رشد اقتصادي خود را به 2 درصد مورد انتظار برساند.
از سويي ديگر آمريکا نيز دليل کندي رشد اقتصادي خود را رکود اقتصادي در اروپا و کاهش ارزش بورس خوانده و تلاش مي کند در کنار سياست هاي خود به رشد اقتصادي در اين منطقه نيز کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]