واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد: کارت یارانه روستاییان ضمانت بانکی برای دریافت تسهیلات یاسوج - ایرنا- معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: روستاییان در قالب تشکیل تعاونی از تسهیلات با کارمزد چهار درصد برخوردار و کارت یارانه آنها به عنوان ضمانت و وثیقه بانکی محسوب می شود.
![کارت یارانه روستاییان ضمانت بانکی برای دریافت تسهیلات](http://img7.irna.ir/1393/13930814/81375068/81375068-6057565.jpg)
پژمان نیک اقبالی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به رویکرد ویژه دولت به توسعه پایدار روستاها افزود: دولت تعهد کرده است تا سه برابر میزان سرمایه گذاری این تعاونی ها تسهیلات بانکی با کارمزد پایین اعطا کند.
وی دوره بازپرداخت این میزان تسهیلات را سه تا پنج سال اعلام و خاطرنشان کرد: یک تا دو سال اول نیز به عنوان تنفس در بازپرداخت این تسهیلات برای روستاییان پیش بینی شده است.
نیک اقبالی اظهار کرد: حدود 10 درصد جمعیت روستایی کهگیلویه وبویراحمد بیکار هستند و تشکیل تعاونی های تولید در حوزه های مختلف تا حدود زیادی اشتغالزایی و رونق روستاها را به دنبال خواهد داشت.
وی جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها را از اهداف مهم دولت در توسعه پایدار روستاها دانست و افزود: توزیع عادلانه امکانات و اجرای صحیح طرح توسعه توازن منطقه ای از مهمترین شاخص ها در تحقق این مهم به شمار می رود.
وی ادامه داد: براساس آخرین سرشماری، جمعیت روستایی این استان 47 درصد و در نسبت آماری جمعیت روستایی در شهرستان بویراحمد نسبت به سایر شهرستان های استان 45 درصد است.
نیک اقبالی گفت: بیش از 600 روستای دارای سکنه در شهرستان بویراحمد وجود دارد که حدود نیمی از این روستاها زیر 20 خانوار جمعیت دارند.
وی شمار روستاهای دارای سکنه در استان کهگیلویه وبویراحمد را نیز حدود یکهزار و 764 روستا اعلام کرد و افزود: حدود 700 مورد از آنها دارای جمعیت بالای 20 خانوار هستند.
وی با اشاره به پراکندگی، سخت گذربودن و محرومیت بسیاری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: در مناطق روستایی استان با وجود خدمات ارزنده، به دلیل عمق محرومیت های گذشته هنوز فقر و توسعه نیافتگی در روستاها مشهود است.
نیک اقبالی تاکید کرد: از مهمترین مشکلات روستاهای این استان نبود راه روستایی مناسب است که با ایجاد آن می توان از این طریق سایر خدمات و نیازهای مهم روستاها را نیز تامین کرد.
وی افزایش حاشیه نشینی و لجام گسیختگی در ساخت و ساز واحدهای مسکونی در اطراف شهرهای استان بویژه شهر یاسوج را از دیگر معضلات اساسی و آسیب های جدی در استان دانست و گفت: وجود این معضل منجر به ایجاد آسیب ها و مشکلات متعدد در بخش های دیگر نیز شده است.
نیک اقبالی افزود: به عقیده کارشناسان، با توزیع متوازن و عادلانه امکانات در روستاها ، روستاییان از دیار خود کوچ نمی کنند و لحظه ای از زندگی با آرامش و زیبا در روستا را با یک عمر زندگی در سراب کاذب شهرها جایگزین نخواهند کرد.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد از پیش بینی اعتباری افزون بر 840 میلیارد ریال از محل های مختلف ماده 180، دو درصد نفت و تملک و دارایی و سرمایه ای برای توسعه روستاهای این استان در بودجه سال 93 خبر داد و گفت: از این میزان تاکنون 378 میلیارد ریال آن اختصاص یافته است.
نیک اقبالی از فعال بودن 446 دهیاری در روستاهای کهگیلویه وبویراحمد خبر داد و گفت: این استان دارای هشت شهرستان، 17 شهر، 18 بخش، 45 دهستان و یکهزار و 674 روستا است.
وی با بیان اینکه جمعیت کهگیلویه وبویراحمد 695 هزار نفر است، افزود: وجود دو اقلیم متفاوت سردسیری و گرمسیری، دارا بودن 11 درصد روان آب کشور، تامین حدود 22 درصد نفت و گاز کشور و دارا بودن نیروی انسانی متخصص و مستعد از ظرفیت های بالقوه این استان در حوزه های مختلف محسوب می شود.
وی ضعف سرمایه گذاری و کمبود برخی زیرساخت های توسعه ای را از مهمترین عوامل توسعه نیافتگی این استان اعلام کرد.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به برخی کمبودها و مشکلات اساسی روستاهای این استان، افزود: 206 روستا فاقد آب آشامیدنی سالم ، بیش از دو هزار راه روستایی فاقد آسفالت و حدود 47 هزار مسکن روستایی این استان نیز دربرابر حوادث مقاوم نیستند.
671/7530/ 684
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]