تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826751929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توانمندی هسته ای چین در دریا؛ فرصت یا تهدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توانمندی هسته ای چین در دریا؛ فرصت یا تهدید پکن - ایرنا - زمانی که چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی تصاویری از یک زیردریایی هسته ای خود را منتشر کرد، شاید کمتر کارشناس نظامی تصور می کرد که این کشور بتواند در مدت زمانی نه چندان طولانی مسیر پیشرفت در این حوزه را به سرعت بپیماید.


ساخت زیردریایی هسته ای چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی به دستور «مائو تسه دونگ» رهبر فقید این کشور صادر شد؛ رهبری که شاید به جرات بتوان گفت، چین کنونی و پیشرفتی که نصیب آن شده است، ماحصل تفکرات همین رهبر است.
از آن زمان چینی ها آرام آرام و به دور از هیاهو، بر تلاش خود در این حوزه افزودند و درست 38 سال بعد در سال 1988 میلادی اعلام شد چین پنجمین کشور دارای توانمندی هسته ای در دریا است.
این خبر ابتدا برای بسیاری از کشورهای غیرقابل باور بود، اما این وزارت دفاع آمریکا - پنتاگون - بود که صحت این خبر و گزارش های پیرامون آن را تایید کرد.
انتشار همین خبر کافی بود که توجه همراه با نگرانی های غرب و در راس آن آمریکا بیشتر شود. نگرانی هایی که بارها توسط کشورهای مختلف غربی بیان شد و البته همچنان ادامه داد.
البته نگرانی های آمریکا قابل درک است، واشنگتن به ظاهر یکه تازی چین در دریاها را تهدیدی برای کشورهای آسیایی می داند، اما او به واقع نگرانی قدرتش در منطقه است که با اوج گیری چین به افول می گراید.
واشنگتن می گوید شتاب گرفتن روند توسعه قدرت نظامی چین بسیار نگران کننده است و این موضوع عامل برهم خوردن توازن نظامی در منطقه است.
نگرانی آمریکا زمانی بیشتر احساس می شود که روزنامه «ساندی تایمز» به تازگی گزارشی از اعزام یکی از زیردریایی های چین از اقیانوس هند به یکی از مناطق ساحلی خاورمیانه منتشر کرد، خبری که به سرعت با واکنش تند مقامات کاخ سفید همراه شد.
کاخ سفید نگران قطب های در حال ظهوری همانند چین است و بارها و به صراحت آن را اعلام کرده است.
وزارت دفاع آمریکا در گزارشی که اوایل سال جاری منتشر کرد، مخارج نظامی چین در سال گذشته را 20 درصد بیش از آن چیزی دانست که رسما از سوی این کشور اعلام شده بود.
بودجه نظامی چین برای سال 2014 میلادی، بر اساس اعلام مقامات پکن، با 12ممیز دو دهم درصد افزایش، 132 میلیارد دلار تعیین شد.
وزارت دفاع آمریکا در گزارش خود همچنین بر این نکته تاکید کرد که افزایش هزینه های نظامی چین نشاندهنده به روز کردن سریع نیروی هوایی و دریایی این کشور و همچنین سرمایه گذاری پکن در جنگ سایبری است.
در واکنش به سخنان مقام های آمریکایی، چین با بیان اینکه نگرانی های کشورهای غربی واقع بینانه نیست، تاکید می کند که کشورهایی باید نگران پیشرفت چین در زمینه زیردریایی های هسته ای باشند که افکار نامناسبی در سر داشته و قصد تحریک پکن را دارند.
چین چندی پیش زیردریایی هسته ای خود را روانه اقیانوس هند کرد و با حضور خود در این منطقه نشان داد که به تلاش در ساخت زیردریایی های خاص و ویژه همچنان ادامه می دهد.
البته چین پا را فراتر گذاشته و بر اساس اعلام اخیر کارشناسان نظامی این کشور، زیردریایی های چین به زودی به موشک های هسته ای هم مجهز می شود که در صورت تحقق این امر، چین به گروه کشورهای نخبگان جهان خواهد پیوست.
در حال حاضر چین دارای پنج فروند زیردریایی هسته ای است که در میان آنها سه فروند در سال جاری به موشک J12 مجهز می شوند، این موشک ها با برد هشت هزار و 200 کیلومتر، قابلیت این را دارد که چند کلاهک هسته ای را با خود حمل کند.
چندی پیش نیز اعلام شده بود که چین در تلاش برای تولید نوعی زیردریایی است که قادر است مسیر شانگهای در چین تا سان فرانسیسکو در آمریکا را در کمتر از دو ساعت طی کند. ایده ای که البته تا واقعیت فاصله زیادی دارد و ممکن است هیچگاه محقق نشود.
این زیردریایی که به گفته محققان چینی، قادر است با ایجاد حباب هایی در اطراف بدنه اش از میزان کشش سطحی آب روی بدنه خود بکاهد، سرعتی معادل پنج هزار و 800 کیلومتر بر ساعت خواهد داشت.
در حالی که چین در این زمینه با سرعت پیشرفت می کند، روزنامه ساندی تایمز از تعبیر «رستاخیز» برای این پیشرفت استفاده کرد.
«لی جیه» یکی از کارشناس مسایل نظامی چین البته نظر «ساندی تایمز» را نمی پذیرد و می گوید: به رغم پیشرفت در ساخت نسل جدید زیردریایی هسته ای، چین هنوز عقب تر از کشورهایی نظیر آمریکا و روسیه است.
وی خاطر نشان کرد که شرایط بین المللی و منطقه ای تغییر کرده و چین باید بتواند در مقابل کشورهایی که قصد محدود و محصور کردن آن را دارند، ایستادگی کند.
با این حال، نگرانی آمریکا و کشورهای غربی از روند رو به پیشرفت چین در صنایع نظامی دریایی در حالی مطرح می شود که «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین به صراحت آن را رد و اعلام کرد: چین، کشورهای همسایه را با توسعه و اقتدار نظامی خود تهدید نمی کند.
وی با دفاع از اینکه بودجه ارتش چین برای سال 2014 میلادی به 132 میلیارد دلار رسید، گفت: کشوری به وسعت چین باید توان دفاعی و اقتصادی خود را افزایش دهد و برای این منظور افزایش بودجه نظامی امری کاملا ضروری است.
رییس جمهوری چین همچنین تاکید کرد: چین تهدیدی برای دیگران نیست و برخی بیهوده می کوشند از چین در دنیا چهره ترسناکی بسازند.
به عقیده کارشناسان، هر چند چین و آمریکا دارای روابط اقتصادی، تجاری و مالی بسیار گسترده ای هستند، اما این موضوع مانع از آن نمی شود که روابط این دو کشور در حوزه های دیگر نیز مطلوب باشد.
اکنون ناظران سیاسی با بدبینی به رابطه چین و آمریکا بویژه در بعد نظامی می نگرند، چرا که معتقد هستند تداوم این روند ممکن است شرایط دوستانه ای که بین دو کشور حاکم است را آرام آرام دچار مشکل کرده و به روابط خصمانه مبدل سازد.
آساق ** 1597 **1545


14/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن