محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826751929
توانمندی هسته ای چین در دریا؛ فرصت یا تهدید
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توانمندی هسته ای چین در دریا؛ فرصت یا تهدید پکن - ایرنا - زمانی که چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی تصاویری از یک زیردریایی هسته ای خود را منتشر کرد، شاید کمتر کارشناس نظامی تصور می کرد که این کشور بتواند در مدت زمانی نه چندان طولانی مسیر پیشرفت در این حوزه را به سرعت بپیماید.
ساخت زیردریایی هسته ای چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی به دستور «مائو تسه دونگ» رهبر فقید این کشور صادر شد؛ رهبری که شاید به جرات بتوان گفت، چین کنونی و پیشرفتی که نصیب آن شده است، ماحصل تفکرات همین رهبر است.
از آن زمان چینی ها آرام آرام و به دور از هیاهو، بر تلاش خود در این حوزه افزودند و درست 38 سال بعد در سال 1988 میلادی اعلام شد چین پنجمین کشور دارای توانمندی هسته ای در دریا است.
این خبر ابتدا برای بسیاری از کشورهای غیرقابل باور بود، اما این وزارت دفاع آمریکا - پنتاگون - بود که صحت این خبر و گزارش های پیرامون آن را تایید کرد.
انتشار همین خبر کافی بود که توجه همراه با نگرانی های غرب و در راس آن آمریکا بیشتر شود. نگرانی هایی که بارها توسط کشورهای مختلف غربی بیان شد و البته همچنان ادامه داد.
البته نگرانی های آمریکا قابل درک است، واشنگتن به ظاهر یکه تازی چین در دریاها را تهدیدی برای کشورهای آسیایی می داند، اما او به واقع نگرانی قدرتش در منطقه است که با اوج گیری چین به افول می گراید.
واشنگتن می گوید شتاب گرفتن روند توسعه قدرت نظامی چین بسیار نگران کننده است و این موضوع عامل برهم خوردن توازن نظامی در منطقه است.
نگرانی آمریکا زمانی بیشتر احساس می شود که روزنامه «ساندی تایمز» به تازگی گزارشی از اعزام یکی از زیردریایی های چین از اقیانوس هند به یکی از مناطق ساحلی خاورمیانه منتشر کرد، خبری که به سرعت با واکنش تند مقامات کاخ سفید همراه شد.
کاخ سفید نگران قطب های در حال ظهوری همانند چین است و بارها و به صراحت آن را اعلام کرده است.
وزارت دفاع آمریکا در گزارشی که اوایل سال جاری منتشر کرد، مخارج نظامی چین در سال گذشته را 20 درصد بیش از آن چیزی دانست که رسما از سوی این کشور اعلام شده بود.
بودجه نظامی چین برای سال 2014 میلادی، بر اساس اعلام مقامات پکن، با 12ممیز دو دهم درصد افزایش، 132 میلیارد دلار تعیین شد.
وزارت دفاع آمریکا در گزارش خود همچنین بر این نکته تاکید کرد که افزایش هزینه های نظامی چین نشاندهنده به روز کردن سریع نیروی هوایی و دریایی این کشور و همچنین سرمایه گذاری پکن در جنگ سایبری است.
در واکنش به سخنان مقام های آمریکایی، چین با بیان اینکه نگرانی های کشورهای غربی واقع بینانه نیست، تاکید می کند که کشورهایی باید نگران پیشرفت چین در زمینه زیردریایی های هسته ای باشند که افکار نامناسبی در سر داشته و قصد تحریک پکن را دارند.
چین چندی پیش زیردریایی هسته ای خود را روانه اقیانوس هند کرد و با حضور خود در این منطقه نشان داد که به تلاش در ساخت زیردریایی های خاص و ویژه همچنان ادامه می دهد.
البته چین پا را فراتر گذاشته و بر اساس اعلام اخیر کارشناسان نظامی این کشور، زیردریایی های چین به زودی به موشک های هسته ای هم مجهز می شود که در صورت تحقق این امر، چین به گروه کشورهای نخبگان جهان خواهد پیوست.
در حال حاضر چین دارای پنج فروند زیردریایی هسته ای است که در میان آنها سه فروند در سال جاری به موشک J12 مجهز می شوند، این موشک ها با برد هشت هزار و 200 کیلومتر، قابلیت این را دارد که چند کلاهک هسته ای را با خود حمل کند.
چندی پیش نیز اعلام شده بود که چین در تلاش برای تولید نوعی زیردریایی است که قادر است مسیر شانگهای در چین تا سان فرانسیسکو در آمریکا را در کمتر از دو ساعت طی کند. ایده ای که البته تا واقعیت فاصله زیادی دارد و ممکن است هیچگاه محقق نشود.
این زیردریایی که به گفته محققان چینی، قادر است با ایجاد حباب هایی در اطراف بدنه اش از میزان کشش سطحی آب روی بدنه خود بکاهد، سرعتی معادل پنج هزار و 800 کیلومتر بر ساعت خواهد داشت.
در حالی که چین در این زمینه با سرعت پیشرفت می کند، روزنامه ساندی تایمز از تعبیر «رستاخیز» برای این پیشرفت استفاده کرد.
«لی جیه» یکی از کارشناس مسایل نظامی چین البته نظر «ساندی تایمز» را نمی پذیرد و می گوید: به رغم پیشرفت در ساخت نسل جدید زیردریایی هسته ای، چین هنوز عقب تر از کشورهایی نظیر آمریکا و روسیه است.
وی خاطر نشان کرد که شرایط بین المللی و منطقه ای تغییر کرده و چین باید بتواند در مقابل کشورهایی که قصد محدود و محصور کردن آن را دارند، ایستادگی کند.
با این حال، نگرانی آمریکا و کشورهای غربی از روند رو به پیشرفت چین در صنایع نظامی دریایی در حالی مطرح می شود که «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین به صراحت آن را رد و اعلام کرد: چین، کشورهای همسایه را با توسعه و اقتدار نظامی خود تهدید نمی کند.
وی با دفاع از اینکه بودجه ارتش چین برای سال 2014 میلادی به 132 میلیارد دلار رسید، گفت: کشوری به وسعت چین باید توان دفاعی و اقتصادی خود را افزایش دهد و برای این منظور افزایش بودجه نظامی امری کاملا ضروری است.
رییس جمهوری چین همچنین تاکید کرد: چین تهدیدی برای دیگران نیست و برخی بیهوده می کوشند از چین در دنیا چهره ترسناکی بسازند.
به عقیده کارشناسان، هر چند چین و آمریکا دارای روابط اقتصادی، تجاری و مالی بسیار گسترده ای هستند، اما این موضوع مانع از آن نمی شود که روابط این دو کشور در حوزه های دیگر نیز مطلوب باشد.
اکنون ناظران سیاسی با بدبینی به رابطه چین و آمریکا بویژه در بعد نظامی می نگرند، چرا که معتقد هستند تداوم این روند ممکن است شرایط دوستانه ای که بین دو کشور حاکم است را آرام آرام دچار مشکل کرده و به روابط خصمانه مبدل سازد.
آساق ** 1597 **1545
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
شبهه افکنی اسراییلی در مذاکرات هسته ای ایران/ غرب فرصت را تمدید می کند؟
شبهه افکنی اسراییلی در مذاکرات هسته ای ایران غرب فرصت را تمدید می کند سیاست > دیپلماسی - ایسنا نوشت روزنامه اورشلیم پست به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت دولتهای غربی با بیمیلی تمدید دوباره مذاکرات هستهای با ایران را بررسی خواهند کرد به نوشته روزنپوتین، غرب را با تسلیحات هسته ای تهدید کرد
پوتین غرب را با تسلیحات هسته ای تهدید کرد روزنامه صربستانی پلیتیکا نوشت رییس جمهور روسیه برای سومین بار طی دو ماه گذشته غرب را با تسلیحات هسته ای مسکو تهدید کرد ولادیمیر پوتین در حاشیه نشست سران کشورهای اروپایی و آسیایی موسوم به آسم با حضور 50 تن از سران این کشورها در میلانسخنگوی وزارت خارجه چین با تاکید بر لزوم اراده سیاسی در مذاکرات هستهای: میتوان به حصول توافق هستهای امیدوار
سخنگوی وزارت خارجه چین با تاکید بر لزوم اراده سیاسی در مذاکرات هستهای میتوان به حصول توافق هستهای امیدوار بودسخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در نشست خبری خود اظهار داشت که پکن به مسیر خود در رسیدن به توافق عادلانه هستهای با تهران ادامه خواهد داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فاکنون بهترین فرصت برای توافق هسته ای است
معاون وزیر خارجه آمریکا اکنون بهترین فرصت برای توافق هسته ای است معاون وزیر خارجه آمریکا با اشاره به این که زمانی که ما به توافق جامع برسیم تحریم های بیشتری برچیده خواهد شد گفت فرصتی بهتر از الان برای برای حل اختلافات دو طرف نیست وندی شرمن در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللابراز امیدواری چین نسبت به حصول توافق هستهای تا ضربالاجل 24 نوامبر
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و گروه 1 5 گفت چین امیدوار است که تمام طرفهای مذاکرهکننده اراده سیاسی بیشتری برای دستیابی به توافق نهایی تا ضربالاجل 24 نوامبر نشان دهند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هواپوتین غرب را با کلاهکهای هستهای روسیه تهدید کرد
پوتین غرب را با کلاهکهای هستهای روسیه تهدید کرد بین الملل > اروپا - ایسنا نوشت ولادیمیر پوتین غرب را با 5000 هزار کلاهک هستهای کشورش تهدید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از اگزماینر تنها چند روز پیش از کنفرانس سالانه آسیا-اروپا در میدیپلمات آمریکایی: چین و آمریکا دیدگاه نزدیکی نسبت به برنامه هستهای ایران دارند
دیپلمات آمریکایی چین و آمریکا دیدگاه نزدیکی نسبت به برنامه هستهای ایران دارندسران چین و آمریکا در دیداری در شهر بوستن شنبه شب دیشب دیدهگاههای مشترک خود را در قبال برنامه صلحآمیز هستهای ایران مطرح کردند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس جان کری وزیر امورخارجه آمریکاتاکيد ظريف به فعال تر شدن نقش چين در مذاکرات هسته اي
۱۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۴ب ظ تاکيد ظريف به فعال تر شدن نقش چين در مذاکرات هسته اي وزير امور خارجه کشورمان در ديدار مقامات ارشد چين تاکيد کرد پکن ميتواند به صورت فعالتري در رسيدن به راه حل موضوع هستهاي ايران نقش قابل توجهي ايفا کند به گزارش خبرگزاري موج محمد جواد ظريف وزير امور خنماینده چین در 1+5: اصرار داریم توافقنامه هستهای امضا شود
نماینده چین در 1 5 اصرار داریم توافقنامه هستهای امضا شود نماینده چین در مذاکرات 1 5 گفت ایران نسبت به سایر اعضای ان پی تی بیشترین تعهدات را در زمینه هستهای داشته است آفتاب وانگ چون در دیدار عصر سهشنبه خود با علیاکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحتچين 2 راکتور هسته اي جديد در روماني احداث مي کند
۲۹ مهر ۱۳۹۳ ۱۱ ۳۵ق ظ چين 2 راکتور هسته اي جديد در روماني احداث مي کند شرکت ملي هسته اي چين چند واحد جديد در نيروگاه هسته اي روماني مي سازد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از روماني اينسايدر شرکت ملي هسته اي چين CGN به طور رسمي در ساخت 3 و 4 واحد از نيروگاهنشنالاینترست: غلو کردن در تهدید نشان دادن ایران هستهای رویکرد اشتباه آمریکا و اسرائیل بود
نشنالاینترست غلو کردن در تهدید نشان دادن ایران هستهای رویکرد اشتباه آمریکا و اسرائیل بودیک رسانه آمریکایی طی مطلبی نوشت واشنگتن با پرداختن اشتباه به موضوع طغیان هستهای ایران که از سوی تندروهای داخلی آمریکا و اسرائیل پررنگ شد خطر گسترش گروهک خرابکار داعش را نادیده گرفت به گزهمزمان با برگزاری مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ اوباما ۱۹ آبان به چین سفر میکند
همزمان با برگزاری مذاکرات هستهای ایران و ۱ ۵اوباما ۱۹ آبان به چین سفر میکندرئیسجمهور آمریکا همزمان با برگزاری دور نهم از مذاکرات هستهای ایران و ۱ ۵ در صدد است ۱۹ آبانماه در سفری سه روزه به چین برود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس وزارت خارجه چین روز دوشنبه امروز اعلکری: تلاش میکنیم اختلاف نظرهایمان با چین را مدیریت کنیم/در مذاکرات هستهای همکاری نزدیکی با پکن داریم
کری تلاش میکنیم اختلاف نظرهایمان با چین را مدیریت کنیم در مذاکرات هستهای همکاری نزدیکی با پکن داریم وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه در نشستی با موضوع روابط این کشور با چین گفت طرفین تلاش میکنند اختلاف نظرهایشان را به طرزی سازنده مدیریت کنند به گزارش نامه نیوز جان کری وزیرپوتین غرب را با کلاهکهای هستهای خود تهدید کرد
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ ولادیمیر پوتین غرب را با 5000 هزار کلاهک هستهای کشورش تهدید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از اگزماینر تنها چند روز پیش از کنفرانس سالانه آسیا-اروپا در میلان رییسجمهور روسیه آمریکا و متحدانش را در لفافه به مقابله احتمالی اتمظریف در دیدار همتای چینی عنوان کرد جدیت تهران در مذاکرات هستهای برای دستیابی به راهحل
ظریف در دیدار همتای چینی عنوان کردجدیت تهران در مذاکرات هستهای برای دستیابی به راهحلوزیر امور خارجه ایران با قدردانی از نقش مثبت چین در مذاکرات هستهای گفت در جمهوری اسلامی ایران اراده سیاسی برای توافق بسیار قوی بوده و لذا تهران در این گفتوگوها برای رسیدن به راهحل بسیار جدیورود داعش به عراق، تهدید یا فرصت؟
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ میزان صادرات 560 میلیون دلاری شهریور امسال به عراق و تراز تجاری مثبت بین دو کشور نشاندهنده حرکت رو به رشد صادرات کالای ایرانی به دومین شریک تجاری ایران است البته ورود داعش به عراق چینش مهرههای بازار عراق را به هم ریخت و نا امن شدن مناطق شمال عراق وشناسایی 51 هزار میله قنات در تهران/ فرصتها و تهدیدهای قنوات برای پایتخت -
در گفتگو با مهر عنوان شد شناسایی 51 هزار میله قنات در تهران فرصتها و تهدیدهای قنوات برای پایتخت بررسی وضعیت قنات های تهران تعداد آنها فرصت ها و تهدید هایی که قنات ها برای یک شهر می تواند داشته باشد و خطراتی که در صورت وقوع زلزله می تواند به وسیله قنات ها شهر و شهروندان را تهد-
گوناگون
پربازدیدترینها