واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
صفوف چندکیلومتری زنجیر زنان و نوای غم انگیز "مور" و "چمری" در کرمانشاه
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: عزای دردانه زهرا (س) در سراسر استان کرمانشاه در حالی اقامه می شود که دستجات زنجیر زنی کیلومترها از خیابان های شهر را در بر گرفته اند و در روستاها نیز نواهای غم انگیز "مور" و "چمری" به عنوان نماد عزای مردمان کرمانشاه به گوش می رسد. به گزارش خبرنگار مهر، تجمع بزگ عزاداران حسینی در کرمانشاه از ساعات اولیه صبح امروز در مقابل مسجد جامع این شهر در حال برگزاری است و مردم عزا دار این دیار کفن پوش و گل اندود در عزای دردانه زهرا (س) خون گریه می کنند.
هیچ کوچه و خیابانی نیست که در آن دستجات و هیأتهای عزاداری نواهای حزن انگیز عاشورایی را سر نداده باشد. حتی بارش باران نیز مانع از عرض ارادت مردم عزدار کرمانشاه به سرداران جاوید کربلا نشده است.طبق رسم دیرین مردم کرمانشاه دسته های کفن پوش زنجیر زنی در صفهای طویل چندکیلومتری مسیر تکیه های خود را به سمت گلزار شهدا ادامه می دهند تا عزاداری ظهر عاشورا را با شهدای گلگون کفن هشت سال دفاع مقدس اقامه کنند.یکی دیگر از رسم های دیرین مردم کرمانشاه مویه با نواهای حزن انگیز کردی برای شهدای کربلا در روستاهای دور دست است که با زنان مویه گر به همان شیوه ای که برای جگرگوشه های خود مرثیه خوانی می کنند به چشم می خورد. مویه هایی که در میان مردم کرد به "مور" شناخته می شود. نواختن مارش عزای مردمان کرد که به "چمری" شناخته می شود نیز از رسم های عزاداری کهن است که در عاشورا بسیار دیده می شود.
شایان ذکر است تقارن روز 13 آیان و استکبار ستیزی با عاشورای اسوه استکبار ستیزی عالم حضرت سید الشهدا (ع) حال و هوای خاصی را به دسته جات عزاداری داده است. اشعاری که مملو از تجلی معنی و مفهوم هیهات من الذله است در هیأت های عزاداری به گوش می رسد.در مقابل مسجد جامع کرمانشاه قطعنامه روز 13 آبان نیز قرائت شد.همچنین در همه شهرستان های استان کرمانشاه بی قراری و بی تابی عاشورایی غیر قابل وصفی حاکم است که اشک هر بیننده ای را بی اختیار جاری می کند.
شهرستان اسلام آباد غرب به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان پس از کرمانشاه به دسته های زنجیر زنی چند هزار نفری خود مشهور است که خیابان های نه چندان وسیع این شهر کمتر گنجایش این عزاداری های بزرگ را دارد و معمولا برخی از هیأت های بزرگ سراسر گستره خیابان های مسیر عزاداری را در بر می گیرند.شهرستان های مرزی قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب نیز به عنوان جبهه های جنگ کشیده ای که خاکشان مشهد شهیدان دفاع مقدس است نیز کربلای دیار کرمانشاه هستند و در عاشورای حسینی فضایی ویژه و منحصر به فرد دارند.شهرستان دالاهو به عنوان دیار عاشقان امیرالمونین علی (ع) نیز در عزای فرزند حیدر کرار سیاه پوش است.
شهرستان های شرقی استان کرمانشاه از جمله کنگاور، سنقر، هرسین و صحنه نیز از دیرباز به دارالمونین شناخته شده هستند و امروز مومنین این شهرها کفن پوش و سر از پا نشناخته در عزای حسین (ع) بر سرو سینه می زنند.شهرستان های اورامانات استان کرمانشاه نیز که برادران اهل سنت و عاشق اهل بیت عصمت و طهارت را جای داده است شاهد حرکت دسته های عزا داری در خیابان های بارانی خود هستند و شیعه و سنی با اخلاص و اندوه در غم شهادت سبط پیامبر گرامی اسلام (ص) عزادارند.
سهشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]