واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
تعظیم کردستانیهای شافعی مذهب در برابر عظمت سیدالشهدا
مردم متدین و خداجوی کردستان در طول تاریخ پرافتخار اسلامی خود همواره عشق و ارادت به اهلبیت رسولالله (ص) را به عنوان یک ویژگی فرهنگی و دینی حفظ کرده و آداب و سنن ویژهای در مناسبتهای دینی و مذهبی دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، اکثریت مردم کردستان را مسلمانان شافعی مذهب تشکیل میدهند و طی قرون متمادی در کنار برادران و خواهران شیعه مذهب خویش به پاسداشت آیینهای اسلامی به ویژه ایام محرم و صفر و سوگواریهای این ایام پرداختهاند. در شهرها و روستاهای استان کردستان آیینهای مختلفی در ایام محرم برگزار میشود که هر کدام در نوع خود بینظیر است. مراسم گلگیران بیجار، طشتگذاری سریشآباد توسط هیئتهای مذهبی اهل تشیع راهاندازی میشود و مردمان اهل سنت این دیار نیز در آن مشارکتی گسترده دارند؛ در کنار روزه عاشورا توسط مسلمانان اهل سنت این منطقه و شام غریبان که توسط آنان توزیع میشود صحنههایی از ارادت و تعظیم کردستانیهای شافعی مذهب را در برابر عظمت سیدالشهدا و یاران گرامی ایشان در واقعه کربلا برای همگان نمایان میشود.
محمد گویلی از معتمدین بازار سنندج در گفتوگو با خبرنگار فارس به آیینهای مردم این دیار در ایام محرم و صفر اشاره میکند و میگوید: در ایام محرم و صفر همه مردم کردستان غرق در ماتم امام حسین (ع) و شهدای کربلا میشوند و از گذشته بسیار دور تاکنون در این ایام هیچ مراسم عروسی و شادی در کردستان برگزار نمیشود. وی افزود: هرچند کردستانیهای اهل تسنن برای هیچ مناسبتی عزاداری و سوگواری ندارند اما به پاس حرمت سیدالشهدا و اهلبیت (ع) هیچگاه در مناسبتهای مذهبی و ایام شهادت این بزرگواران اقدام به برپایی مراسمات جشن و شادی نمیکنند. گویلی همچنین به مشارکت گسترده بازاریان سنندجی در تامین وسایل مورد نیاز آشهای نذری ایام محرم و برپایی محافل وعظ و خطابه در این خصوص اشاره کرد و افزود: بازار سنندج طی قرون متمادی همواره مامنی بوده برای حفظ ارزشها و مناسک دینی و اعتقادی و به همین منظور نیز ایام محرم دارای جایگاه والایی برای همه بازاریان و مردم اهل سنت است.
حاجیه کافیه احمدی از بانوان قرآنپژوه سنندجی و فعالان فرهنگی و دینی این شهر نیز میگوید: زنان کردستانی هم در ایام محرم در تکایا و امامزادگان این استان به برپایی محافل دینی و قرآنی میپردازند. وی افزود: پختن آشهای نذری در فضایی سرشار از وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی و با مشارکت بانوان اهل سنت و اهل تشیع و پخش این نذورات در محلات از دیگر اموری است که به صورت گسترده در ایام محرم و توسط بانوان کردستانی انجام میشود. این بانوی کردستانی از تزیین گهواره نمادین حضرت علیاصغر در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و روزهگرفتن زنان کردستانی در روز عاشورا به پاس احترام به شهدای کربلا به عنوان دیگر آیینهایی نام برد که طی قرون متمادی در بین کردستانیهای شافعی مذهب نمود داشته و دارد.
در پایان میتوان به مشارکت گسترده مردم اهل سنت کردستان در فراهمکردن مقدمات لازم برای هیئتهای سینهزنی، خلق هزاران اثر ادبی و عرفانی توسط شعرا و ادبا و فرزانگان کردستانی در مدح و ثنای امام حسین (ع) و شهدای کربلا و احترام ویژه همه کردستانیها نسبت به اهلبیت (ع) اشاره کرد که برای آنانی که به سرزمین مجاهدتهای خاموش و تقریب بین مذاهب اسلامی سفر نکردهاند شاید غیرقابل تصور باشد. انتهای پیام/79006/م40
93/08/13 - 11:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]