واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۴۸ق.ظ)
جواد لاريجاني در گفت و گو با سي ان ان؛ کسي به خاطر زنا يا نوشيدن الکل در ايران اعدام نشده است دبير ستاد حقوق بشر با بي اساس خواندن ادعاي اعدام افراد به خاطر زنا يا نوشيدن الکل گفت: هيچ کس در اين دوره زماني به خاطر زنا يا نوشيدن الکل اعدام نشده است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدجواد لاريجاني که براي ارائه دومين گزارش يو.پي.آر کشورمان در راس يک هيأت بلندپايه به ژنو سفر کرده است در گفتوگويي زنده با شبکه خبري سي.ان.ان قضاوت کشورهاي غربي درباره مسائل مربوط به ايران را که پرونده ريحانه جباري يکي از آنها است غيرمنصفانه توصيف کرد و گفت: اين پرونده همه روال قانوني خود را طي کرده بود و همه قضاتي که طي هفت سال گذشته با اين پرونده سر و کار داشتهاند تاييد کردهاند که او مرتکب قتل عمد با قصد قبلي شده و ادعاي او مبني بر دفاع از خود کذب محض بوده است.
لاريجاني افزود: قطعا ما از اينکه شخصي، فرد ديگر را بکشد و يا انسان ديگري اعدام شود خوشحال نمي شويم، اما شما مي دانيد که موقعيت ما بهعنوان حکومت در موضوع قصاص، ميانجيگري براي گرفتن رضايت از اولياي دم مقتول است، اما متاسفانه کمپيني که از سوي رسانه ها و سياستمداران غربي بهراه افتاد کاملا اين فضا را مسموم کرد و تلاش ها براي گرفتن رضايت از اوليايدم را ناکام گذاشت.
مايکل هولمز مجري سي ان ان در ادامه با استناد به گزارش گزارشگر ويژه سازمان ملل گفت: ايران در خلال يک سال گذشته بيش از 200 مورد اعدام داشته است که نسبت به سال هاي قبل افزايش چشمگيري داشته و برخي از اين اعدام ها مربوط به جرايمي چون زنا و نوشيدن مشروبات الکلي بوده است.
لاريجاني در پاسخ به اين ادعا گفت: اين گزارش نه موثق است نه منطقي. بله ما در ايران اعدام داريم اما عمده اين اعدام ها بلکه بيش از 90 درصد اين ها مربوط به جرايم مواد مخدر است که در واقع همه دنيا حتي ايالات متحده و جوامع غربي از اين مبارزه ايران با مواد مخدر منتفع شدهاند و حتي اين کشورها بايد از ايران به خاطر اين مبارزه بي وقفه و يک جانبه با جرايم مرتبط با مواد مخدر ممنون باشند.
دبير ستاد حقوق بشر سپس با بي اساس خواندن ادعاي اعدام افراد به خاطر زنا يا نوشيدن الکل گفت: هيچکس در اين دوره زماني که شما گفتيد به خاطر زنا يا نوشيدن الکل اعدام نشده است.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال که چرا ايران گزارشگر ويژه را نمي پذيرد و چه مشکلي با او دارد که مرتب از او انتقاد مي کند، گفت: جمهوري اسلامي ايران هيچ مشکلي با گزارشگري و مکانيزم هاي نظارتي آن، خصوصا مکانيزم يو.پي آر که اخيرا ارائه شده ندارد و از قضا با عمده آنها در تعامل بوده است و در خصوص مشارکت با گزارشگري و همکاري با سيستم گزارشگري يو.پي. آر خيلي هم فعال بوده است.
دبير ستاد حقوق بشر افزود: اين اولين بار است که کشورهايي مانند آمريکا، فرانسه، انگليس و ساير کشورهاي اروپايي که هميشه در صندلي قضاوت ديگران مي نشستند و هيچ وقت مورد قضاوت قرار نمي گرفتند، خود در صندلي قضاوت نشانده مي شوند و وضعيت حقوق بشر آنها مورد بررسي و قضاوت قرار مي گيرد.
رئيس هيأت بلند پايه حقوق بشري ايران در ژنو گفت: از بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران چند گزارشگر ويژه به ايران آمدند و البته بعضي از آنها نيز مورد استقبال قرار نگرفتند. همچنين تاکنون شش تا هفت گزارشگر موضوعي به ايران آمده است و بعدا اين فرايند متوقف شد، اما دليل اينکه ما اين گزارشگر را نمي پذيريم خيلي روشن است. ما انتظار نداريم گزارشگر ويژه براي ايران کف و سوت بزند و يا گزارشي براي ما آماده کند که فقط از ايران تعريف کرده باشد ما گزارشگري مي خواهيم که بر پايه واقعيت هاي مستند عمل کند و يک متدلوژي عيني و ارزيابي شفاف داشته باشد و اصلا مهم نيست که مخالف ما باشد يا موافق.
دبير ستاد حقوق بشر افزود: متاسفانه اين گزارشگر محترم ويژه ايران از دقيقه اولي که حکم ماموريت گرفت، از يک ايستگاه تلويزيوني به ايستگاه ديگر رفت و ادعاهايي را عليه ايران مطرح کرد. اين در حالي است که او به ظاهر هم که شده بايد بي طرفي را حفظ کند. ما اهميتي نمي دهيم که در قلبش چه مي گذرد اما در واقع او بايد به قوانين بي طرفي، پايبند باشد.
لاريجاني در پايان تاکيد کرد: به عنوان نمونه او تروريست هايي که در حين انجام اقدامات ترويستي دستگير شده اند را به عنوان مدافعان حقوق بشر خطاب مي کند، حالا ما چگونه مي توانيم فعاليتهاي او را تاييد کنيم. اين ها اشکالات اساسي است که ما از لحاظ حرفه اي به کار او وارد مي کنيم و مشکل شخصي با او نداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]