واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۳۹ب.ظ)
توسعه متوازن بين بخش هاي خشکي و دريايي در بندر شهيد رجايي عالي ترين مقام حوزه دريايي و بندري هرمزگان در گردهمايي مديران دريايي سراسر کشور که با حضور معاون وزير راه و شهرسازي در حال برگزاري است، پيشنهادات خود را براي افزايش اقتدار دريايي کشور در آب هاي خليج فارس و درياي عمان را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابراهيم ايدني شامگاه سه شنبه در جمع بيش از 100نفر از مسوولان ستادي سازمان بنادر، مديران کل و معاونين امور دريايي ادارات بنادر و دريانوردي هفت استان ساحلي کشور در جزيره قشم، بر لزوم تهيه و تنظيم سياست هاي مدون و مشخص در ارتباط با فعاليت هاي مربوط به دريا تأکيد کرد.
وي در ادامه مهم ترين دغدغه دست اندرکاران و فعالان صنعت حمل و نقل دريايي در شرايط فعلي کشور را توسعه خدمات دريايي دانست و به بيان ديدگاه هاي خود در اين زمينه پرداخت.
ايدني با اشاره به اينکه طي ساليان گذشته در زمينه آبرساني به کشتي هاي عبوري و بانکرينگ در خليج فارس اقدامات مناسبي صورت گرفته است، گفت: با توجه به شعار اين گردهمايي که اقتدار دريايي ايران در آب هاي تحت حاکميت از خزر تا اروند و ابوموسي تا مکران از طريق اجراي مؤثر مقررات بين المللي مي باشد، براي ارتقاي وضعيت خدمات دريايي کشور نيازمند عزم ملي هستيم.
مدير کل بنادر و دريانوردي هرمزگان همچنين خاطرنشان کرد: وجود يک شرکت ملي که بتواند در آب هاي ايران کار تخصصي سلويج شناورها را انجام دهد، ضروري به نظر مي رسد.
وي با تأکيد بر اينکه حمايت از بخش خصوصي براي حضور پررنگ تر در صنعت دريانوردي بايد در سرلوحه کار قرار گيرد، استاندارد سازي ناوگان مسافرت هاي دريايي با مشارکت بخش خصوصي از يک سو و الحاق بيش از 10 فروند يدک کش پبشرفته از سوي ديگر را به عنوان پيامدهاي مثبت حضور بخش هاي غير دولتي در حوزه حمل و نقل دريايي کشور دانست.
عالي ترين مقام حوزه دريايي و بندري هرمزگان در بخش ديگري از اظهاراتش، لزوم تدوين طرح جامع تأمين تجهيزات استراتژيک متناسب با فعاليت هاي بندر، اصلاح تشکيلات اداري، تعيين تکليف وضعيت استخدامي نيروهاي استاني در بخش هاي جستجو و نجات دريايي، پورت استيت، وي.تي.اس و ادارات ثبت شناورها را از جمله مهم ترين خواسته هاي حوزه کاري خود برشمرد.
وي در پايان، توسعه متوازن بين بخش هاي خشکي و دريايي در بندر شهيد رجايي به عنوان بزرگترين بندر تجاري کشور را خواستار شد و گفت: مطالعات مربوط به توسعه بخش هاي دريايي همچون دو طرفه شدن کانال هاي ورودي در راستاي افزايش ظرفيت فازهاي توسعه اين بندر بايد بجد در دستور کار قرار گيرد.
لازم به ذکر است، پس از سخنراني مدير کل بنادر و دريانوردي هرمزگان به عنوان مدير ارشد بندر شهيد رجايي که بزرگترين بندر تجاري ايران محسوب مي شود، مديران کل شش استان ساحلي ديگر شامل خوزستان، سيستان و بلوچستان، بوشهر، گيلان، مازندران و گلستان نيز به بيان ديدگاه ها و پيشنهادات خود در خصوص رفع چالش هاي صنعت دريانوردي کشور پرداختند.
گفتني است، بيش از 100نفر از مسوولان ستادي سازمان بنادر، مديران کل و معاونين امور دريايي ادارات بنادر و دريانوردي هفت استان ساحلي به همراه کارشناسان و متخصصان اين صنعت، از ديروز، سه شنبه، ششم آبان ماه، در جزيره قشم، سرزمين عجايب هفتگانه خليج فارس گرد هم آمده اند تا طي نشستي دو روزه، راهکارهاي موجود براي رفع چالش هاي صنعت دريانوردي را بررسي کنند.
طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته، مهندس محمد سعيد نژاد، معاون وزير راه و شهرسازي و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در مجامع بين المللي دريانوردي در پايان نشست روز نخست، در خصوص مباحث مطرح شده به ايراد سخنراني مي پردازد.
يادآور مي شود، استان هرمزگان با برخورداري از بالغ بر 70 بندر بزرگ و کوچک و همچنين دو هزار و 238 کيلومتر نوار ساحلي با احتساب جزاير مهم ترين استان دريايي کشور قلمداد مي شود. منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي به عنوان بزرگترين بندر تجاري کشور، بندر شهيد حقاني به عنوان بزرگترين بندر مسافري کشور و همچنين بنادر جزيره قشم شامل شهيد ذاکري، پهل و لافت به عنوان پرترددترين بنادر مسافري کشور همگي در اين استان واقع شده اند؛ از سوي ديگر، با اقدامات صورت گرفته طي سال هاي پس از انقلاب اسلامي، اين استان به مرکز ثقل صنعت حمل و نقل دريايي در ايران و منطقه تبديل شده است و در ادبيات رسانه اي از اين استان به عنوان پايتخت مسافرت هاي دريايي کشور ياد مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]