تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798510500




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آداب و رسوم مردم کردستان در ماه محرم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سنندج؛
آداب و رسوم مردم کردستان در ماه محرم
استان کردستان، سرزمین فرهنگ عاشورایی و عشق به اهل بیت(ع) است که بخشی از این فرهنگ به آداب و رسوم دیرینه مردمان این دیار در ماه محرم بر می گردد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران سنندج، مردم متدین کردستان از چندین روز قبل از ماه محرم به برنامه ریزی و تدارک وسایل مورد نیاز برای مراسم ماه محرم مشغولند و از نکات جالب این مراسم تنوع آن در شهر های مختلف این استان و همکاری و وحدت اهل تشییع و اهل تسنن در اجرای آن است.


از جمله این آيين‌هاي عاشورايي در استان کردستان می‌توان به تشت‌گذاري، تشكيل حلقه عزا در مقابل مساجد، تكايا و حسينيه‌ها با ذكر حسين واي، مراسم گل‌گيران و مجالس روضه‌خواني و تعزيه‌خواني كه از واپسين روزهاي ماه ذي‌الحجه آغاز و تا پايان دهه نخست محرم ادامه دارد اشاره کرد. 


آتش‌زدن خيمه‌ها و چرخيدن عزاداران به دور آنها، سينه‌زني، زنجيرزني و همچنين قرباني كردن گوسفند در جلو دسته‌هاي عزاداري و پخش شير، شربت و خرما از ديگر مراسم عزاداران حسینی در استان كردستان در ايام محرم است.


ناصر مولاولی یکی از عزاداران حسینی درباره مراسم تشت گذاری در شهر سریش آباد می گوید :‌ در این آیین طشت ، ‌نماد مشک سقای دشت کربلا که پر از آب به نماد رودخانه فرات می‌شودو  72 سیب سرخ در آن قرار می گیرد که آن هم نمادی از 72 تن یاران کربلا است و عزداران به دور آن و به یاد عطش و تشنگی کاروان کربلا به سینه زنی و سوگواری می پردازند.


يكي دیگر از شيوه‌هاي سنتي عزاداری مردم کردستان در ماه محرم، مراسم گل‌گيران در روز عاشوراي حسيني و در شهرستان بيجار است.


محسنی از سوگواران حسینی در بیجار می گوید: براي اجراي اين مراسم، جوانان و مسئولان هيات‌ها چند روز قبل از عاشورا به ياد خاك كربلا به حاشيه شهر مي‌روند و مقداري خاك را تهيه و در جاهاي مشخصي در داخل شهر بيجار ناخالصي‌هاي آن را با الك مي‌گيرند و در صبح روز عاشورا خاك‌ها را با گلاب و آب مخلوط كرده و گل را براي اجراي مراسم گل‌گيران آماده مي‌كنند.


وی می افزاید: عزاداران و سوگواران امام حسين(ع) و خاندان آن حضرت با حركت دسته‌هاي عزاداري گل را به سر و صورت و تمام اعضاي بدن خود مي‌مالند و با دسته‌ها حركت مي‌كنند.


مردم سنندج در شب عاشورا در امامزاده های اين شهر جمع مي‌شوند و با روشن كردن شمع به دعا و نيايش و عزاداري مي‌پردازند و حلیم و سایر نذورات را توزیع می کنند.


زينب‌خواني نيز آييني است كه در شهرهاي استان كردستان توسط بانوان كردستاني به اجرا در مي‌آيد.


در این آيين‌ سنتي مانند دسته اعراب هاشمي كه در آن كودكان و نوجوانان با پوشيدن لباس ويژه اعراب به منزله كودكان كاروان كربلا گرداگرد اسبي كه نماد ذوالجناح است بر سر و سينه‌زنان نداي «يا حسين مظلوم، حسين واي، ذوالجناح كو بابايم» سر مي‌دهند و پيشاپيش دسته‌هاي عزاداري حركت مي‌كنند.


پخش نزورات نيز كه بيشتر به صورت پذيرايي با غذاي گرم از هيئت‌ها انجام مي‌شود، از شب هفتم ماه محرم آغاز شده و حاجت‌مندان و نيازمندان درگاه اهل بيت (ع) به قصد تبرك به اين مجالس مي‌روند.


در ايام محرم شيعه و سني در كنار يكديگر براي امام حسين(ع) عزاداري مي‌كنند و ارادات خود را به آن امام بزرگوار نشان مي‌دهند زنان اهل سنت كردستان در غم مصيبت‌هاي وارده به امام حسين اشك مي‌ريزند و به فرزندان خود توصيه مي‌كنند تا  راه ايشان را ادامه دهند و براي امام حسين(ع) سينه بزنند.


حجت الاسلام صفی یاری مدیر کل تبلیغات اسلامی کردستان با اشاره به نمود یافتن عشق به امام حسین (ع) در اشعار شعرای کُرد اهل سنت کردستان و خواندن آن در تکایا و حسینیه‌های این استان می‌گوید: شیخ رضا طالبانی از شاعران کرد اهل سنت است که به زبان‌های کردی، فارسی، عربی و ترکی اشعاری را سروده است و در اشعارش ارادت خود را نسبت به امام حسين (ع)بارها نشان داده است و اشعار نغز شعرای کرد اهل سنت به زبان‌های فارسی، کردی و عربی گویای ارادت زایدالوصف مردم کرد مذهب به اهل بیت پیامبر(ص) به ویژه حضرت امام حسین(ع) است.


در استان کردستان پانصد هیئت مذهبی اهل سنت و اهل تشییع  فعالیت دارند.

انتهاي پيام/ز







تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن