واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کل پزشکی قانونی قم: اقدامات درمانی به موقع باعث جلوگیری از مرگ مصدوم می شود مدیر کل پزشکی قانونی استان ضمن تشریح عملکرد گاز منوکسیدکربن در بدن انسان، خطرات ناشی از استنشاق این گاز سمی را یادآورشد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۶ آبان ساعت 08:55
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی پزشکی قانونی استان قم ، صدیقی آخا که با خبر سیمای مرکز قم مصاحبه می کرد بیان داشت: منوکسید کربن گازی است بی رنگ و بی بو که به دنبال احتراق ناقص ایجاد می شود. این ماده به دلیل توان ترکیبی شدید در مقایسه با اکسیژن به راحتی با هموگلوبین خون ترکیب شده و فرایند اکسیژن رسانی به بافت ها را مختل می کند. بافت های مغزی و نیز بافت قلب به دلیل حساسیت بیشتر و نوع عملکرد، بیش از بقیه قسمت های بدن آسیب می بینند.
مدیر کل پزشکی قانونی اظهارداشت: مسمومیت با گاز co را نوعا ((مرگ خاموش)) می نامند و علت آن اینست که اولا خود منوکسید کربن ماده ای بی رنگ و بی بو است و ثانیا مسمومیت با این گاز علائم مشخصی ندارد.
وی تصریح کرد در موارد ایجاد این مسمومیت، شخص دچار سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و... می شود که حتی در زمان مراجعه به بیمارستان نیز ممکن است این علائم با بیماریی مثل آنفلوآنزا اشتباه گرفته شود و گاهی نیز ممکن است شخص به علت خستگی زیاد ناشی از این مسمومیت به خواب رفته و سپس فوت نماید.
دکتر صدیقی آخا در پاسخ به خبرنگار سیمای مرکز قم که ازمدت زمان لازم برای مرگ شخص در زمان استنشاق گاز co پرسید اظهارداشت: بسته به غلظت گاز در هوای تنفسی و نیز میزان مقاومت شخص در برابر این مسمومیت، این زمان متفاوت خواهد بود بطوریکه اگر غلظت گاز co در محیط یک درصد باشد ممکن است شخص تا نیم ساعت زنده بماند و اگر میزان غلظت به ده درصد برسد در عرض پنج دقیقه شخص را خواهد کشت.
وی همچنین تصریح کرد در صورتیکه شخص بطور تدریجی با این ماده تماس داشته باشد ممکن است علائم بالینی مانند آنچه که در مورد قبل گفته شد ایجاد شود که با مراجعه به بیمارستان تا حد زیادی بهبود خواهد یافت.
مدیر کل پزشکی قانونی در پاسخ به سوال خبرنگار، علت فوت افراد در مواجهه با این ماده سمی را خفگی سلولی عنوان کرد و افزود: به دلیل ترکیب شدنco با هموگلوبین در خون، اکسیژن امکان انتقال به داخل سلول از طریق سیستم خونرسانی را نمی یابد و در نتیجه سلول ها به دلیل نرسیدن اکسیژن دچار خفگی می شوند و نهایتا منجر به از کار افتادن آنها و مختل شدن وظیفه بافت ها می شود.
وی تاکید کرد: به همین علت و با توجه به حساسیت بافت های مغزی است که گفته می شود در مواردی که اقدامات درمانی بتواند باعث نجات جان فرد مسموم شود باز هم ممکن است ضایعاتی متوجه بافت ها و خصوصا بافت مغز شود که نتیجه آن عوارضی همچون کاهش قدرت حافظه، ایجاد لرزش دست، کاهش قدرت شناخت و یا کاهش میدان دید و درمواردی کوری شخص خواهد بود.
مدیر کل پزشکی قانونی همچنین به مقایسه آمار متوفیات ناشی از مسمومیت با گاز co پرداخت و اعلام کرد: متاسفانه در سال 92 نسبت به سال قبل از آن با افزایش 67 درصدی این دسته از فوتی ها در استان مواجه بوده ایم بطوریکه تعداد این افراد از 6 نفر در سال 91 به 10 نفر در سال 92 رسیده است. وی همچنین نرخ رشد این آمار را در سال 92 نسبت به سال قبل از آن در سطح کشور 19 درصد اعلام کرد که در سال 92 این تعداد به 828 نفر رسیده است.
صدیقی آخا عدم آگاهی افراد نسبت به مضرات و نحوه انتشار این گاز خطرناک را عامل اصلی در افزایش مرگ و میر ناشی از مواجهه با آن دانست و گفت: مکان های دربسته ای که در آن سیگار کشیده می شود و یا به هر نحو احتراق ناقص صورت می گیرد مانند نانوایی ها و یا کوره ها می تواند در دراز مدت برای افراد درگیر، ایجاد ناراحتی هایی دراین زمینه کرده و درجاتی از مسمومیت را ایجاد کند که آگاهی دادن به افراد در مورد عملکرد این ماده سمی می تواند از بروز عوارض آن جلوگیری کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]