تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869508521




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خواندن و نوشتن تمام ایرانیها دغدغه آموزش و پرورش


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارشی از عدالت جنسیتی در سواد آموزی؛ خواندن و نوشتن تمام ایرانیها دغدغه آموزش و پرورش خبرگزاری پانا: هنوز هم برخی تصور می کنند که دختران نباید به مدرسه بروند و جای آنها در خانه کنار دار قالی یا زمین کشاورزی است اما در دولت یازدهم قرار است که همه ایرانیان خواندو نوشتن بدانند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان ساعت 09:34



سرویس آموزش و  پرورش خبرگزاری پانا؛ وزیر آموزش و پرورش شعار امسال مدارس را در روز اول مهر مبارزه با بیسوادی و انسداد مرزهای بیسوادی اعلام کرد و حتی گفت اگر لازم باشد معلمان و مدیران خانه به خانه در مدارس را می زنند تا هیچ کودکی بیسواد نماند. همچنین در اولین همایش «توسعه و عدالت آموزشی» که با شعار «مشارکت مردم وسیاست گذاران ، برای کاهش فقر آموزشی کودکان » در دانشگاه صنعتی شریف آبان امسال برگزار شد، فانی اعلام کرد:"در سیر تحول نظام آموزشی، آموزش وپرورش از «آموختن برای دانستن» به «آموختن برای به کاررفتن» و«آموختن برای زیستن» و در نهایت «آموختن برای با دیگران زیستن»، تغییر پیدا کرده است که در آن دانش آموز بتواند به یک تربیت اجتماعی پایدار رسیده و بتواند شهروند تأثیرگذاری در آینده کشور باشد."
وی تاکید کرد که بودجه ۲۵۰ میلیاردی امسال برای کیفیت‌بخشی آموزش قرار دارد.
اما آنچه در این میان کارشناسان به آن تاکید فراوانی دارند عدالت جنسیتی در تعلیم و تربیت است چون هنوز هم در بخشهایی از کشور اجازه تحصیل به دختران داده نمی شود. به طوریکه حمید قنبری مدیر آموزش ‌و پرورش عشایر خوزستان اعلام کرده است در برخی مناطق عشایری، خانواده‌ها نسبت به تحصیل فرزندانشان در مقاطع متوسطه مقاومت می‌کنند.
وی در گفت وگو با ایسنا گفت: برخی خانواده‌های مناطق عشایری خوزستان از تحصیل فرزندان دخترشان در مدارسی که معلم مرد داشته باشند، ممانعت می‌کنند. این ممانعت از تحصیل در اغلب موارد در دوره‌های متوسطه اول و دوم اتفاق می‌افتد و والدین به علت تعصب‌های رایج اجازه ورود دختران خود به این مدارس را نمی‌دهند. متأسفانه فرهنگ مشارکت تحصیلی در خانواده‌های عشایری رایج نیست و احساس نیاز خانواده به تحصیل فرزندانشان هنوز شکل نگرفته‌است، یافتن راهکارهای مناسب برای این مسئله از مهم‌ترین دغدغه‌های آموزش ‌و پرورش است.
قنبری افزود: این‌ مناطق عمدتا صعب‌العبور و در مرز بین استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان قرار دارند. در این مناطق سعی کردیم با شگردها و ترفندهای مختلف و حتی دیدار با تمامی خانواده‌ها رضایت والدین را برای ادامه تحصیل دختران جذب کنیم، اما بازهم با مخالفت اغلب خانواده‌ها مواجه شدیم. به دلیل کوهستانی بودن این مناطق عشایری، آموزش‌ و پرورش نمی‌تواند از نیروهای زن استفاده کند. ضمن این‌که بیشتر معلمان زن را به علت تأهل نمی‌توان وادار به تدریس در این مناطق کرد. برای حفظ پوشش تحصیلی مناطق صعب‌العبور ذکر شده ناچار به استفاده از بخش خصوصی شدیم تا از طریق خرید آموزش، بخش خصوصی را ملزم به استفاده از نیروهای زن و این مشکل را حل کنیم.
عدالت جنسیتی در مقطع ابتدایی
بنابر آمار یونسکو اگر نسبت دختر به پسر در مقاطع تحصیلی 0.77 تا 1.1 باشد، عدالت جنسیتی تنها در دوره ابتدایی محقق شده است. اما در دوره راهنمایی این نسبت 0.75 به 1.1 است ولی در دوره متوسطه، وضع بهتر است و مقطع پیش‌دانشگاهی تنها مقطعی است که در آن پسران از دختران محروم‌تر هستند، اما در مقطع دانشگاه همچنان دختران محروم‌ترند، بنابراین ما فقط در یک دوره تحصیلی به عدالت جنسیتی رسیده‌ایم.
برنامه های آموزش و پرورش برای عدالت جنسیتی
آموزش و پرورش از سال گذشته مناسب‌سازی فضای مدارس در دبیرستان و راهنمایی، تدوین محتوای کتب مناسب و ایجاد تقویت و مهارت‌های رفتاری، تقویت خلاقیت، آزاداندیشی و برنامه‌های تربیتی حساس به جنسیت را برای ارتقای سطح عدالت جنسیتی دنبال می کند.
همچنین علی باقرزاده معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ایران در گفت وگو با پانا اعلام کرد که با کاهش فاصله بی‌سوادی بین زن و مرد و بی‌سوادی بین شهرنشین و روستانشین در چند سال اخیر ، ایران جزو کشورهای موفق در عدالت جنسیتی بوده که شاخص بسیار مهمی در خدمات آموزشی محسوب می‌شود.
وی تاکید کرد: با کنار گذاشتن افراد آموزش‌ناپذیر و برخی از افراد مجهول‌المکان سعی و تلاش ما بر این است تا در تمام مناطق کشور کلاس درس برگزار کنیم و تمام کسانی که در سن آموزش هستند را آموزش دهیم.
باقرزاده گفت: باید در مناطق عشایر، جنوب هم سطح فرهنگ را بالا ببریم تا خانواده ها اجازه تحصیل به دخترانشان را بدهند.
گزارش:  زهرا تالانی
 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن