واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: امام جمعه موقت شیراز: محرم ماه آرامش و صلح است خبرگزاری پانا: پس محرم ماه آرامش و صلح است اما اگر دشمن حمله کند، دفاع در هر شرایطی واجب است چه در محرم باشد و چه در ماه های دیگر؛ این ماه در جاهلیت هم مورد احترام بوده است و حرمت آن محفوظ بوده است و با جنگ، حرمت آن شكسته نمی شد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان ساعت 15:03
حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن مرادی در دومین برنامه معرفتی سوگواره بصیرت عاشورایی که با اشاره به آغاز ماه محرم گفت: محرم یعنی ممنوع و تحریم شده، و در این ماه جنگ، جدال و خونریزی تحریم شده است. پس محرم ماه آرامش و صلح است اما اگر دشمن حمله کند، دفاع در هر شرایطی واجب است چه در محرم باشد و چه در ماه های دیگر؛ این ماه در جاهلیت هم مورد احترام بوده است و حرمت آن محفوظ بوده است و با جنگ، حرمت آن شكسته نمی شد.
وی افزود: ورود به این ماه دارای احكام و شرایط خاصی است،در این ایام عزاداری های زیادی انجام می شود، نكته مهم این است كه عزاداری ریشه در وحی و قرآن و سیره انبیا و پیامبر اعظم دارد. خداوند در آیه 32 سوره مبارکه حج می فرماید: وَمَنْ یُعَظِّمَ شعائِرَ اللّه فَإنَّها مِن تَقْوی القلوب. شعائر یعنی نشانه ها، علامت ها یعنی هركس علامتهای ارزشی را تعظیم، حفظ و تقویت كند به تقوی الهی نزدیك شده است.
حجت الاسلام مرادی ادامه داد: همچنین خداوند در قرآن می فرماید: لاَّ یُحِبُّ اللّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوَءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَن ظُلِمَ یعنی خداوند فریاد و بلند کردن صدا به بدگویی را دوست ندارد مگر از کسی که به او ستم شده باشد و چون در حادثه عاشورا بزرگترین ظلم واقع شده است؛ پس ما عزاداری و نوحه خوانی می كنیم.
امام جمعه موقت شیراز، مراسم عزاداری در ایران را دارای چهار رکن اساسی دانست و اظهار داشت: ركن اول آیین های سوگواری ائمه اطهار(ع) بانیان، متولیان و هیأت های مذهبی هستند؛ ركن دوم مستمعین یعنی شیفتگان و علاقمندان به اهل بیت(ع) كه ركن بسیار مهمی است. ركن سوم مجالس عزاداری آن فرد سخنرانی است كه مسئله عزاداری و قیام امام حسین(ع) را براساس احادیث، روایات، اخبار و سنت نبوی تجزیه و تحلیل می كند و ركن چهارم و آخر این مجالس، عزاداری و مداحی است یعنی كسی كه مداحی و مرثیه خوانی می كند و تمام این ها دارای احكام فقهی ویژه است كه در كتب علماء ابوابی به آن اختصاص یافته است.
امر به معروف و نهی از منکر، مهم ترین پیام نهضت حسینی است
حجت الاسلام مرادی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نهضت عاشورا و قیام امام حسین(ع) در اسلام اشاره کرد و افزود: قیام ابا عبدالله الحسین(ع) دارای ابعاد مختلف سوگ، حماسه و پیام است.
وی افزود: سوگ، عزاداری و حماسه باید مقدمه باشد برای پیام نهضت حسینی و پیام عاشورا ظلم ستیزی و امر به معروف و نهی از منکر است که اهمیت خاصی دارد چرا كه خود حضرت نیز به این موضوع اشاره می كند. امر به معروف و نهی از منکر یكی از فروع دین مقدس اسلام است و همچون نماز و حج بر هر مسلمان واجب است و دارای شرایط و مسائلی است. احیا این فریضه الهی كه مسئله ای فراموش شده بود، فلسفه قیام اباعبدالله الحسین(ع) است.
حجت الاسلام مرادی در پایان گفت: نبی مکرم اسلام در روایتی فرمودند؛ إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةٌ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَنْ تَبْرُدَ أَبَداً، یعنی در شهادت امام حسین(ع) آنچنان شعله، عشق و نورانیتی در دلهای مومنان زبانه می كشد كه تا روز قیامت خاموشی ندارد؛ به همین علت مجالس امام حسین(ع) هرسال پررنگ تر و منسجم تر برگزار می شود. اما نکته مهم آن است که در مراسم های عزاداری و مجالس روضه حضرت سیدالشهداء به پیام و فلسفه قیام حضرت توجه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]