تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842473476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرقت گونه‌های گیاهی ایران!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سرقت گونه‌های گیاهی ایران!
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: برخی کشورها خیلی از گونه‌های گیاهی ایران را برده‌اند و حتی در حال تغییر زیستگاه آنها هستند.
به گزارش نامه نیوز ،  دکتر صدیقه نبی‌ییان، دکتری اقتصاد کشاورزی اظهار کرد: در تولید بسیاری از محصولات، کشورهای دیگر جایگزین ایران می‌شوند. به طور مثال، ایران یکی از صادر کنندگان کشمش و زعفران است، ولی افغانستان به راحتی دارد جای ایران را می‌گیرد. خیلی از گونه‌های گیاهی ایران را برده‌اند، حتی در حال تغییر زیستگاه آنها هستند. اگر جلوی این موارد گرفته نشود، همین پتانسیل‌هایی هم که وجود دارد از دست خواهد رفت.


وی بیان کرد: ایران در بخش کشاورزی پتانسیل ارزآوری دارد، اما اگر بهره وری به همین شکل ادامه یابد هیچ پیشرفتی ایجاد نمی‌شود و کشورهای دیگر گوی سبقت را از ما خواهند گرفت. زمانی ایران در صادرات پسته رتبه اول جهان را داشت، اما اکنون به رتبه سوم رسیده است.


نبی‌ییان با اشاره به اینکه در ایران حداکثر بهره‌وری آب در بخش کشاورزی 30 درصد است و 70 درصد آن هدر می‌رود، تصریح کرد: بعد از انقلاب به دلیل مجوزهای بی‌رویه‌ای که برای حفر چاه داده شد، متاسفانه سطح سفره‌های آب زیرزمینی بیش از حد کاهش پیدا کرد و همین امر سبب ایجاد مشکلات اساسی شده است.


وی با بیان اینکه زیستگاه اصلی قنات در ایران است، اظهار کرد: متاسفانه اکثر قناتها به علت اینکه سطح سفرهای زیرزمینی پایین رفته است و یا لایروبی نشده‌اند و همچنین حفر بی‌رویه چاه‌ها، از بین رفته‌اند یا در حال از بین رفتن هستند.


این استادیار دانشگاه با اشاره به روشهای آبیاری، تصریح کرد: روشهای استفاده شده در آبیاری زمین‌های کشاورزی درست نیست زیرا به صورت کرتی آبیاری می‌کنند، همین امر به هدر رفت بیشتر آب کمک می‌کند. یکی از راه‌هایی بالابردن بهره‌وری آب، کاهش مصرف آب با تغییر روش آبیاری است، اما این کار مستلزم این است که روش آبیاری متناسب با اقلیم منطقه انتخاب شود. راه دیگر، تغییر الگوی کشت با کاشت محصولاتی است که نیاز آبی کمتری دارند یا اینکه تناوب زراعی تغییر یابد.


وی با اشاره به تجربیات کشورهای دیگر گفت: می‌توان از تجربیات موفق کشورهای دیگر نیز استفاده کرد. این تجربه می‌تواند از هر جایی گرفته شود. شاید هیچ کجای مناطق ایران، میزان بارندگی صفر نباشد. درست است که میزان بارندگی در ایران، کمتر از متوسط دنیا است اما با همین میزان و با تغییر روش می‌توان بهتر از آب موجود استفاده کرد.


این سرپرست بخش کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان درباره طرح تغییر الگوی کشت، گفت: این طرح نیاز به مطالعه و بررسی دارد. بدون مطالعه نمی‌توان طرحی را تصویب کرد و به مردم تحمیل کرد. بدون مطالعه نمی‌توان اظهار نظر کرد که آیا این طرح موفق است یا خیر. باید نیاز جامعه به محصول خاص سنجیده شود. به عنوان مثال ممکن است گندم جایگزین هندوانه نشود، چون گندم یک محصول شفتی و هندوانه یک محصول صیفی است. باید همه جانبه بررسی کرد که چه محصولی جایگزین چه محصولی شود.


این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به کشتهای توام اظهار کرد: اگر در باغات، زیر درختان یک محصول دیگر که نیاز آبی آن کم است کاشت کنید، تا از همان آبی که درخت را آبیاری می‌کنید استفاده کند شاید این کار بهتر از کشت جایگزین جواب دهد. به طور مثال، در مناطقی که برنج‌کاری می‌شود، در همان شالیزار ماهی پرورش داده می‌شود. می‌توانیم همین کار را با باغات انجام دهیم.


وی معتقد است: اجرای این طرح‌ها به یک مطالعه همه جانبه نیاز دارند که از هر نقطه نظری سنجیده شود. تیمی که این طرح‌ها را بررسی می‌کنند، باید نوع محصول، نوع خاک، نیاز آبی و نیاز آب و هوایی مورد بررسی قرار گیرد. اینکه چه محصولی می‌تواند جایگزین شود. از نقطه نظر اقتصادی آیا این محصول جایگزین درآمد کشاورز را کاهش نمی‌دهد؟ در اقتصاد راه‌هایی وجود دارد که این‌ها را بررسی می‌کند، قبل از اینکه دست به اجرا بزنند. اول باید طرح در یک منطقه کوچک اجرا شود، بعد به دیگر نقاط تعمیم یابد.


این دکتری اقتصاد کشاورزی گفت: در تولید بعضی محصولات کشاورزی در دنیا مزیت داریم و در تولید بعضی محصولات پتانسیل ارزآوری داریم. اما باید مزیت محصول مشخص شود که آیا می‌تواند با بازار جهانی رقابت کند؟




منبع: ایسنا


۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن