واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تظاهرات میلیونی ضد دولتی در ایتالیا
یک میلیون نفر از اعضای اتحادیه های کارگری ایتالیا در اعتراض به سیاست های اقتصادی و اشتغال دولت رنتسی، به خیابان ها آمدند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از روزنامه ایتالیایی زبان ایل مسجرو، اتحادیه کارگری ایتالیا برای نه گفتن به سیاست های دولت این کشور در زمینه اشتغال و درخواست از دولت برای تغییر شیوه اصلاحات اقتصادی، به خیابان های رم (پایتخت ایتالیا)آمدند. منابع اتحادیه های مختلف ایتالیا اعلام کردند، یک میلیون نفر از شهروندان ایتالیایی در این تظاهرات شرکت کرده اند و شعارهایی علیه متئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا سر دادند. در این تظاهرات همچنین کارگران اخراج شده نیز حضور داشتند. کارگران دو اجتماع بزرگ تشکیل دادند که یکی در میدان رپوبلیکا (جمهوری) و دیگری در میدان پارتیجانی بود. افراد بیکار و استفاده کننده از بیمه بیکاری، بازنشسته ها و دانش آموزان نیز در کنار کارگران حضور داشتند.
(خانم) سوزانا کاموسو، دبیر کل اتحادیه عمومی کار ایتالیا نیز با قرار گرفتن در پشت پارچه نوشته ای با عنوان «کار،حیثیت و برابری»، در کنار تظاهرات کنندگان بود. کاموسو با درج مطلبی در صفحه توئیتر با عنوان «تغییر ایتالیا»، ا ز تظاهرات بیست و پنجم ماه اکتبر سال 2014 استقبال کرده بود. میدان رپوبلیکا با پرچم های قرمز رنگ اتحادیه عمومی کار ایتالیا و موجی از شرکت کنندگانی مشخص شده بود که از ایستگاه های قطار شهری وارد این میدان می شدند. کاموسو در توضیح این تظاهرات، گفت: این یک تظاهرات زیبا و گسترده ای با حضور بسیاری از شهروندان است که خواستار اشتغال و گسترش حقوق خود هستند. مردم حاضر در میدان، خواستار اشتغال، عدالت اجتماعی، امکان برخورداری از تحصیل و گسترش حقوق خود هستند. وی افزود، اتحادیه عمومی کار ایتالیا آماده استفاده از «همه موارد لازم» در حمایت خواسته هایش است. از جمله اعتصاب عمومی. «ما با همه موارد لازم، به اقدام خود ادامه خواهیم داد». در همین باره ، مائوریتسیو لاندینی دبیر کل اتحادیه کارگران بخش متالوژی ایتالیا نیز گفت: تظاهرات برگزار شده توسط اتحادیه عمومی کار ایتالیا، تظاهراتی زیبا و گسترده بوده و نشان دهنده این است که درباره مسائل اجتماعی، اقتصادی و اشتغال و افرادی که برای زندگی کردن باید کارکرده یا در حال تلاش برای کار کردن هستند، دولت درکی ندارد. روزنامه ایل مسجرو نوشت، تظاهر کنندگان اعلام کرده اند: ما خواستار حمایت از کار و کارگر بوده و برای نشان دادن همه دورغ های دولت رنتسی در اینجا هستیم. تظاهر کنندگان همچنین پارچه نوشته هایی علیه نخست وزیر ایتالیا در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: رنتسوزکنی (تشبیه رنتسی به سیلویو برلوسکنی نخست وزیر پیشین این کشور)، من، من هستم اما شما هیچی نیستید. رنتسی مانند برلوسکنی با مالکان است. این روزنامه در ادامه نوشت، دبیرکل اتحادیه کارگران بخش متالوژی ایتالیا گفت: دولت باید بداند ما متوقف نمی شویم. اگر لازم باشد، با این تظاهرات به استقبال اعتصاب عمومی و فراتر از آن خواهیم رفت. این فقط شروع کار است. ما مسیر و تغییر را نشان می دهیم. تظاهرات امروز، زبان سخن همه کشور بوده و بیان کننده این موضوع است کسی که کار می کند و کسی که نیاز به کار کردن دارد، با سیاست های این دولت موافق نیست. لاندینی افزود: به نظر من، تظاهرات امروز یک تظاهرات زیبا و گسترده بوده و دولت باید به پیشنهاد های ما توجه کند. دولت باید با بخش سالم کشور و نه با کنفدراسیون صنعت ایتالیا، توافق کند. همچنین تظاهرکنندگانی از سراسر ایتالیا امروز(شنبه) به خیابانهای شهر رم آمده و علیه اصلاحات دولت ماتئو رنتزی درباره بازار کار، اعتراض کردند. به گزارش رویترز، ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا اصلاحات بازار کار را از سنگ بناهای سیاست گذاریهای خود قرار داده است.
امروز پرچمهای قرمز با نشان cgil، بزرگ ترین اتحادیه کار ایتالیا در میادین شهر رم به اهتزاز درآمد و هزاران نفر با شرکت در تظاهرات اشتغال زایی و امنیت شغلی را خواستار شدند.
رنتزی اواخر سپتامبر توانست حمایت حزب خود را از طرح تغییر و اصلاح قوانین حمایت از کار جلب کند. منتقدان می گویند، این قوانین از استخدام نیروهای جدید برای شرکتها جلوگیری کرده و منجر به ضعف اقتصادی مزمن میشود.
موریتزیو لاندینی، دبیرکل اتحادیه فیوم به خبرگزاری رویترز گفت: اگر رنتزی و دولتش گوشهای خود را تیز کنند، امروز پیامی بسیار قدرتمند خواهند شنید مبنی بر این که بیشتر مردم که مشغول به کار هستند و میخواهند در این کشور کار کنند، با سیاستهای آنها موافق نیستند.
لاندینی گفت: اگر او واقعا میخواهد این کشور را تغییر دهد باید با همکاری این مردم این کار را انجام دهد نه این که ضد آنها عمل کند.
اکنون ائتلافی به رهبری یک حزب چپ گرا و اتحادیههای کار درباره مشکل اشتغال دچار بن بست شده اند و از سوی دیگر سیاستهای ریاضت اقتصادی همچون کاهش گسترده هزینههای عمومی برای پیروی از قوانین بودجه ی اتحادیه اروپا نارضایتی عمومی را بیشتر کرده است.
در همین حال روزنامههای ایتالیا گزارش دادند، 150 هزار نفر در اعتراضات شهر رم شرکت کردند که بیشتر آنان با یک قایق و دو هواپیمای چارتر از جزیره ساردینیا آمدند. سیاست گذاران اروپا پیشنهادهای رنتزی را که به هدف بهبود بازار کار ارائه شده تحسین کرده اند، ولی اتحادیهها و اعضای چپ گرای حزب دموکراتیک ماتئو رنتزی میگویند، این پیشنهادها حقوق کارگران را تضعیف کرده و هیچ تلاشی برای حل رکود اقتصادی در ایتالیا نمیکند.
این در حالی است که نرخ بیکاری در ایتالیا از بالاترین نرخها در منطقه است و بیکاری در میان جوانان به رکود 44.2 درصدی رسیده است. در حالی که صدای سوت و پاکوبیدن معترضان ایتالیایی در شهر رم شنیده میشود، سرمایه گذاری و اشتغال قرار است در صدر دستور کار نشستی باشد که به میزبانی نخست وزیر 39 ساله ایتالیا و با حضور اعضای هم فکر وی در حزب دموکراتیک در محل شهر فلورانس برگزار خواهد شد.
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]