محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846242356
نادر انتصار: اوباما میتواند کنگره را راضی کند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: نادر انتصار: اوباما میتواند کنگره را راضی کند بین الملل > خاورمیانه - هفته نامه صدا نوشت:
پیش از آغاز مذاکرات نیویورک فضای ناامیدی بر روند گفتگوهای هسته ای حاکم بود. نه مقامات ایرانی در جلسات آشکار و پشت درهای بسته خود از احتمال بالای حصول به توافق سخن می گفتند و نه آمریکایی ها اختلافات باقی مانده میان طرفین را حل شدنی می خواندند. پس از نیویورک اما فضا متحول شد و دو طرف از حرکتی مثبت اما آرام به سمت توافق سخن گفتند. عباس عراقچی و جنیفر ساکی پیش از گفتگوهای وین موضوع تمدید مذاکرات پس از 24 نوامبر را محتمل دانستند. اما پس از گفتگوهایی که بازهم از سوی دو طرف مثبت ارزیابی شد مسئله تمدید هم رد شد. این شواهد در کنار یکدیگر حاوی سیگنال های خاصی هستند. پیام هایی که البته تا پیش از امضا توافق نهایی چندان قابل اتکا نیستند. دکتر نادر انتصار می گوید: «اگر قرار است توافقی میان ایران و 3+3 انجام شود باید در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما باشد. دوره ای که حدود دو سال به پایانش زمان باقی مانده است.» استاد دانشگاه آلابامای جنوبی تاکید می کند: «راضی کردن نمایندگان مخالف کنگره کار ساده ای نیست و آنها با انجام هر نوع مذاکره ای با ایران مخالفند، اما در صورت امضای توافقنامه نهایی، اوباما می تواند با اتکا به امضای شش قدرت جهانی رو در رو با مردم و نمایندگان کنگره سخن بگوید و به آنها گوشزد کند، در صورتی که آمریکا به این توافق پاینبد نباشد، به وجهه این کشور در نظام بین الملل خدشه وارد خواهد شد.» روزنامه های واشینگتن پست و نیویورک تایمز گزارشی منتشر کردند با این مضمون که آقای اوباما در حال پیگیری راهکاری برای دور زدن کنگره برای تعلیق و برداشتن تحریم ها علیه ایران است. اساسا چنین روندی با توجه به قوانین آمریکا امکانپذیر است؟
من هر دو گزارش را خواندم، گزارش هایی که بازتاب های ویژه ای هم با خود به همراه داشت. فردای آن روز کاخ سفید بیانیه ای صادر کرد و اعلام کرد آن گزارش ها کاملا غلط هستند، دولت هرگز چنین کاری را انجام نمی دهد و آقای اوباما اهمیت ویژه ای برای روابط خود با کنگره قائل است. در نتیجه تاکید کرده بود گزارشاتی که آن دو روزنامه منتشر کرده بودند کاملا غلط است. اما صرف نظر از بحث عکس العمل رسمی دولت آمریکا و اگر فرض کنیم چنین گزارشی حقیقت داشته باشد یک اشکال عمده بر این مسئله وارد می شود. یکی اینکه قریب به اتفاق تحریم هایی که آمریکا در حدود ده سال اخیر علیه ایران وضع کرده است تحریم هایی هستند که از طریق قانون در کنگره به تصویب رسیده است. تعدادی از آنها توسط رئیس جمهور گذرانده شده که اوباما خود می تواند مستقلا آنها را لغو نماید. اما آنهایی که کنگره از تصویب گذرانده، نه تنها اوباما که هیچ رئیس جمهوری نمی تواند به تنهایی آنها را دور بزند. یعنی بدون اجازه کنگره نمی تواند آنها را لغو کند. رئیس جمهور آمریکا تحریم های وضع شده توسط کنگره را تعلیق هم نمی تواند بکند؟ تعلیق چرا، البته بسته به اینکه چه نوع قانونی است و چه شرایط و مواد قانونی در کنار آن تعریف شده. چون هر یک از اینها مستقل هستند و شرایط مخصوص به خود را دارند. در تعدادی از این تحریم ها به رئیس جمهور اجازه داده شده اگر رئیس جمهور تشخیص دهد تعلیق این تحریم ها به دلایل مختلف به سود منافع ملی آمریکا است می تواند برخی از آنها را تعلیق کند. ولی موضوعی که اینجا باید مورد توجه قرار گیرد این است که این تعلیق ها موقت است. این تعلیق ها نهایتا می توانند چه مدت ادامه داشته باشند؟ تا زمانی است که رئیس جمهور بخواهد، اما تشخیصش به شخص رئیس جمهور مربوط است. یعنی اگر فرض کنیم اوباما برخی از قوانینی که کنگره تصویب کرده را تعلیق کند، دو سال دیگر که دوره آقای اوباما به پایان می رسد و فرد دیگری سر کار می آید، آن فرد جدید هیچ دلیلی نخواهد دید که تحریم هایی که از سوی اوباما تعلیق شده را دنبال کند. فرض کنید دوره بعد یک رئیس جمهور دست راستی جمهوری خواه که بر ضد ایران است به قدرت برسد یا حتی یک دموکرات که نظرات چندان مثبتی نسبت به ایران ندارد پیروز شود، آن رئیس جمهور جدید هیچگونه تعهد قانونی ندارد تعلیقی که رئیس جمهور پیشین تعریف کرده را دنبال کند. در نتیجه تحریم هایی که از سوی کنگره علیه ایران به تصویب رسیده به نحوی هستند که به راحتی نمی تواند برداشته شود. می توان تعلیق کرد و یا نرمش هایی در خصوص آن انجام گیرد اما از بین بردن آن که از سوی ایران هم تاکید زیادی شده است کار بسیار مشکلی است.
از سوی دیگر با توجه به اینکه ماه آینده انتخابات میان دوره ای کنگره برگزار خواهد شد و با توجه به اینکه معمولا حزب رئیس جمهوری که سر کار است در انتخابات میان دوره ای رای چندان خوبی به دست نمی آورد بعید نیست هم سنا و هم مجلس شورا به دست مخالفین اوباما بیفتد. اگر آن اتفاق بیفتد موضوع دور زدن کنگره برای رئیس جمهوری که همین حالا هم با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند، بسیار دشوار و به عبارت صحیح تر غیرممکن خواهد بود. حتی تعلیقش هم برایش مشکل خواهد بود، چه برسد به اینکه بخواهد آنها را از بین ببرد. فضای کلی کنگره نسبت به بحث برداشته شدن تحریم ها در صورت تحقق توافق میان طرفین چگونه است؟ اگر آقای اوباما بخواهد از راهکار قانونی استفاده کند و نظر مساعد کنگره را جلب کند شرایط برای این امر چگونه است؟
صحبت هایی که نمایندگان کنگره می کنند نشان می دهد آنها تاکنون هیچ نرمشی از خود نشان نداده اند و حتی مرتب رئیس جمهور را تهدید می کنند اگر قراردادی که با ایران امضا می شود مورد پذیرش کنگره نباشد، پایدار نخواهد بود. ضمن اینکه کنگره تاکنون با مذاکراتی که آمریکا و 5+1 با ایران داشتند چندان موافق نبوده و پس از هر دور از مذاکرات گروهی از سناتورها انتقادات بسیار شدیدی نسبت به امتیازاتی که آمریکا در روند مذاکرات به ایران داده است را مطرح می کنند. گرچه ما نمی دانیم چه مذاکراتی انجام شده و چه امتیازاتی داده شده، ولی به هر حال کنگره به عنوان یک مانع مهم در مورد قرارداد نهایی به شمار می رود. موضع کنگره از دو سال پیش تاکنون تغییری نکرده است و تنها تغییر کوچک این است که دموکرات ها در سنا مقداری حرف های آقای اوباما را پذیرفته اند تا فعلا تحریم های جدیدی علیه ایران وضع نشود تا مشخص شود جریان مذاکرات دو طرف به کجا می رسد. اما به هر حال باید اذعان داشت که تحریم به عنوان ابزار دست کنگره اصلا تضعیف نشده و همچنان تهدیدات در مورد وضع تحریم های جدید در مورد ایران مرتب به عنوان یک ورق سیاسی رو می شود. پیش از مذاکرات نیویورک فضای ناامیدی بر چشم انداز گفتگوها حاکم بود. اما پس از آن تا اندازه ای ادبیات طرفین مثبت شد. از سوی دیگر پیش از آخرین دور مذاکرات در وین گفته می شد که موضوع احتمال تمدید مذاکرات می تواند مورد بررسی قرار گیرد اما پس از وین هم ایران و هم آمریکا اعلام کردند که چنین مسئله ای در دستور کار طرفین نیست، این نشانه ها گمانه حرکت در مسیر مثبت میان طرفین را قوت می بخشد. بر این اساس آیا شما جزئیاتی از پیشنهاد جدید آمریکا که گفته می شود بهتر از موارد پیشین بوده شنیده اید؟
البته همانطور که می دانید اخبار چندانی از مذاکراتی که میان طرفین انجام شده به بیرون درز نکرده و این خود نشانه ای است از اینکه این گفتگوها بسیار حساس و مهم است که طرفین هیچ جزئیاتی را به بیرون منتقل نکرده اند. تنها اظهار نظری که در این خصوص انجام می شود این است که پیشرفت هایی انجام شده و اختلافات همچنان باقیست. در چارچوب دیپلماسی چنین رفتاری نشان می دهد گفتگوهایی که میان طرفین انجام می شود در سطح بسیار مهمی پیش می رود. ولی با وجود چیزهایی که ما در مورد آن می دانیم، اگر نظر شما توافق نهایی است که موضوع اختلاف ایران و 5+1 را کاملا حل کند و موضوع به صورت تاریخی در آید، هیچ یک از دو طرف این حرف را نمی زنند که چنین اتفاقی دست کم تا 24 نوامبر انجام شود. ولی بعید نیست تا آن زمان یک توافقنامه موقتی دیگری میان طرفین امضا شود. توافقی که تمدید ژنو نباشد ولی توافق موقتی دیگری باشد که طرفین بتوانند گفتگوها را ادامه دهند بدون آنکه بگویند گفتگوها شکست خورده است. اتفاقا هفته قبل آقای دنیس راس که سالها مشاور روسای جمهور مختلف آمریکا بوده در مجله سیاست خارجی مقاله ای نوشت و در آن اظهار داشت چیزی که ما می توانیم از آینده مذاکرات با ایران انتظار داشته باشیم این است که رابطه با ایران شکل نرمی داشته باشد بدون آنکه قراردادی امضا شود. به عبارت دیگر جوی که بین صاحبنظران آمریکایی حاکم است، این است که توافقنامه نهایی امضا نخواهد شد، ولی می توانیم روابط با ایران را به همین صورت ادامه دهیم و در آب گل آلود راه برویم و در صورت امکان ماهی هم بگیریم. در واقع این اظهارات تایید کننده صحبت های آقای روحانی است که اظهار داشته اند حتی اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد روابط ایران و غرب به حالت قبل باز نمی گردد و دیگر دوران تنش آلود جدی میان دو طرف تکرار نمی شود؟
بله. حداقل تا زمانی که آقای اوباما رئیس جمهور آمریکا است این صحبت آقای روحانی درست است. ولی بعد از آقای اوباما نمی توان پیش بینی دقیقی ارائه داد و باید منتظر ماند چه کسی ساکن کاخ سفید خواهد شد. اگر ایران و آمریکا می خواهند یا می توانند قراردادی میان خود امضا کنند بهترین دوره برای آن همین بازه زمانی است که اوباما بر سر کار است. چرا که جانشین ایشان دو نوع فرد خواهد بود. یا یک جمهوری خواه که ممکن است جمهوری خواه دست راستی نئوکان باشد که هیچ تردیدی در خصوص رفتار احتمالی او در قبال ایران نیست و یا اینکه یک دموکرات مانند خانم هیلاری کلینتون جانشین اوباما خواهد شد که ایشان در مورد مسائل خارجی و به ویژه رابطه ایران در زمره گروه محافظه کاران دموکرات ها هستند و در نتیجه موضوع گفتگوی میان ایران و آمریکا بسیار مشکل خواهد بود. بنابراین به نظر من بهترین فرصتی که برای طرفین وجود دارد تا پایان ریاست جمهوری اوباما است وگرنه پس از پایان دوره ایشان کار بسیار سخت خواهد شد. برخی از نمایندگان کنگره تهدید کردند که اگر تا 24 نوامبر مذاکرات میان ایران و گروه کشورهای 5+1 به نتیجه نرسد تحریم های جدی تر و سخت تری علیه ایران تصویب می کنند. این تهدیدها تا چه اندازه جنبه عملی دارد و به چه میزان وجه تهدیدی برای ایران دارد که توافقنامه نهایی را امضا کند؟
این تهدیدها چندان توخالی نیست و تحریم هایی که در حدود یک دهه اخیر از سوی کنگره علیه ایران گذرانده شده نشان می دهد که تعداد آرا برای تحریم ایران در کنگره حتی بیش از اندازه کافی است و اگر کنگره بخواهد می تواند چنین تحریم هایی را تصویب کند. همانطور که پیشتر هم اشاره کردم اگر پس از انتخابات میان دوره ای، سنا هم از دست دموکرات ها خارج شود و جمهوری خواهان کنترل سنا را هم در دست بگیرند و نئوکان های دست راستی در سنا قدرت بگیرند احتمال اینکه تحریم های بیشتری علیه ایران بگذرانند بیشتر از بلوف است. البته طبیعی است که تا اندازه ای بلوف است، اما به هر حال نمی توان همه این تهدیدها را بلوف و توخالی ارزیابی کنیم و مطالعه تاریخ نشان میدهد که این تهدیدها عملی شده اند. اگر قبلا تنها حرف می زدند و عمل نمی کردند می توانسیتم بگوییم بلوف است، اما در بیشتر موارد وقتی کنگره تهدید کرده، آن تهدید را عملی کرده است. اگر احیانا تا 24 نوامبر توافقی میان ایران و 3+3 امضا شود آقای اوباما می تواند همچون بازه زمانی پس از امضای توافق ژنو نمایندگان کنگره را راضی کند که با ایشان همکاری کنند، تحریم جدیدی را به تصویب نرسانند و به آنچه دولت امضا کرده پایبند باشند؟
من فکر می کنم اگر قراردادی امضا شود و این قرارداد با امضای همه کشورهای عضو انجام شود که طبیعتا همین گونه خواهد بود و همه شش کشور تصمیمی واحد در این راستا اتخاذ خواهند کرد، در آن صورت آقای اوباما می تواند به کنگره و مردم آمریکا بگوید که این قراردادی است که تمام دولت های دنیا از آن پشتیبانی کردند و برای اعتبار آمریکا لازم است که به مفاد آن احترام بگذاریم چرا که در صورت عمل نکردن به آن، همپیمانان ما دیگر گوش شنوایی برای اظهارات ما نخواهند داشت و حیثیت آمریکا تا اندازه ای دچار خدشه خواهد شد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد شاید تا مقداری بتواند مشکلات پیش روی این مسئله را حل کند و مخالفین تندرو را ساکت کند و فکر می کنم آقای اوباما بتواند چنین کاری انجام دهد. 5252
کلید واژه ها: مذاکرات هسته ایران با 5 بعلاوه 1 - 5 بعلاوه 1 -
شنبه 3 آبان 1393 - 15:00:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
در واکنش به احتمال توافق هستهای اوباما با ایران بدون مصوبه کنگره؛ رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریک
37 در واکنش به احتمال توافق هستهای اوباما با ایران بدون مصوبه کنگره رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا دولت می خواهد به توافقی دست یابد که در آن منافع امنیت ملی آمریکا در نظر گرفته نشود سناتور مارک کرک می خواهند با دور زدن کنگره کودکان آمریکا را به سمت خاورمیانهانیویورک پست: اوباما دیر یا زود توافق هستهای با ایران را امضا میکند / احتمال خودداری کنگره آمریکا از لغو تحری
نیویورک پست اوباما دیر یا زود توافق هستهای با ایران را امضا میکند احتمال خودداری کنگره آمریکا از لغو تحریمها باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا دیر یا زود توافق هستهای با ایران را امضا خواهد کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از نیویورک پست دلیل ایران برای امضای هرتوافق هسته ااوباما می تواند تحریمهای ایران را بدون مجوز کنگره لغو کند
بین الملل ایران در جهان نیویورک تایمز اوباما می تواند تحریمهای ایران را بدون مجوز کنگره لغو کند وزارت خزانه داری آمریکا با تهه گزارشی محرمانه در مورد وضعیت مذاکرات کشورهای 1 5 و ایران و فرصت باقی مانده تا زمان حصول توافق جامع هسته ای اعلام کرد که رئیس جمهور ایالات متحده ایناوباما از تمام توان خود برای دفاع از توافق جامع استفاده می کند/رفع تحریمها نیازی به مجوز کنگره ندارد
بین الملل ایران در جهان نیویورک تایمز گزارش داد اوباما از تمام توان خود برای دفاع از توافق جامع استفاده می کند رفع تحریمها نیازی به مجوز کنگره ندارد یک روزنامه آمریکایی با اشاره به رو به پایان بودن فرصت باقی مانده تا زمان رسیدن به توافق جامع هسته ای میان ایران و کشورهای 1 5کری: اوباما قصد ندارد کنگره را از بحث هستهای ایران حذف کند/ تعلیق تحریمها اولین قدم است
کری اوباما قصد ندارد کنگره را از بحث هستهای ایران حذف کند تعلیق تحریمها اولین قدم است سیاست > دیپلماسی - ایسنا نوشت وزیر امور خارجه آمریکا گفت دولت اوباما هیچ قصدی برای حذف کردن کنگره از هرگونه توافق هستهای احتمالی با ایران را ندارد به نقل از خبرگزاری آسدر صورت به توافق رسیدن ایران با گروه ۵+۱ اوباما در لغو تحریم ایران به نظر کنگره آمریکا توجهی نمیکند
در صورت به توافق رسیدن ایران با گروه ۵ ۱اوباما در لغو تحریم ایران به نظر کنگره آمریکا توجهی نمیکندنیویورک تایمز اعلام کرد در صورت به توافق رسیدن ایران با گروه ۵ ۱ اوباما برای لغو تحریم های ایران منتظر تأیید کنگره این کشور نخواهد ماند به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاریاوباما به دنبال حذف کنگره از مذاکرات هستهای نیست
جان کری اوباما به دنبال حذف کنگره از مذاکرات هستهای نیست تعلیق احتمالی تحریم های ایران در هر توافق هسته ای به هیچ وجه کنگره را از این پروسه کنار نمی گذارد و به این معنا نیست که کنگره در پایان در این مورد رای گیری نخواهد کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس سیاساستقلال اهواز میتواند به لیگ برتر صعود کند منصوریان: تفاوت ۲ تیم در تجربه بود/ بیشتر به نفرات نیمکت نشین بازی
استقلال اهواز میتواند به لیگ برتر صعود کندمنصوریان تفاوت ۲ تیم در تجربه بود بیشتر به نفرات نیمکت نشین بازی دادیمسرمربی تیم فوتبال نفت تهران گفت تفاوت ۲ تیم در این دیدار در میزان تجربه بازیکنان بود به گزارش خبرگزاری فارس علیرضا منصوریان در مورد برتری یک بر صفر نفت تهران در مآیا اوباما واقعاً کنگره را برای توافق با ایران دور خواهد زد؟ |اخبار ایران و جهان
آیا اوباما واقعاً کنگره را برای توافق با ایران دور خواهد زد در حالی که مدت زمان زیادی تا پایان ضرب الاجل تعیین شده برای توافق نهایی هسته ای میان ایران و 1 5 باقی نمانده یک روزنامه آمریکایی به تازگی از طرح دولت آمریکا برای دور زدن کنگره در موضوع ایران خبر داد هرچند این مطلب طیادامه تظاهرات حامیان قادری در شهرهای بزرگ پاکستان/ ملاله: اوباما به جای سلاح کتاب صادر کند
بین الملل آسیا اقیانوسیه ادامه تظاهرات حامیان قادری در شهرهای بزرگ پاکستان ملاله اوباما به جای سلاح کتاب صادر کند ادامه تظاهرات ضد دولتی در شهرهای بزرگ هشدار دهلی به اسلام آباد در صورت ادامه نقض آتش بس در کشمیر و انتقاد ملاله از سیاست خارجی اوباما از جمله تحولات پاکستان بهمعاون اول رئیس جمهور: احزاب اصلاح طلب باید وارد صحنه شوند/ هیچ اصلاح طلبی نمیتواند بهتر از روحانی کشور را ادا
معاون اول رئیس جمهور احزاب اصلاح طلب باید وارد صحنه شوند هیچ اصلاح طلبی نمیتواند بهتر از روحانی کشور را اداره کند اسحاق جهانگیری رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران گفت رییس جمهوری در صیانت از قانون اساسی و پاسداری از حقوق مردم محکم و استوار است اما وظیفه اصلی بر دوشبهترین تدبیر نظام کشور حصر خانگیسران فتنه بود/ هر کسی با اظهار نظر شخصی نمیتواند در منافع ملی ورود کند
جوکار در واکنش به نامه مطهری به دبیر شورای نگهبان بهترین تدبیر نظام کشور حصر خانگی سران فتنه بود هر کسی با اظهار نظر شخصی نمیتواند در منافع ملی ورود کند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت نباید به هر اظهار نظر شخصی توجه کرد محاکمه سران فتنه به امنیت و منافع ملی کشورمان باز میفرش میتواند ظرفیت اشتغال داخلی را تکمیل کند
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه فرش میتواند ظرفیت اشتغال داخلی را تکمیل کند گفت زنان میتوانند چندین برابر بیشتر از ظرفیت کنونی در تولید فرش به کمک اقتصاد کشور بیایند زاوشی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران اایزدی در گفتوگو با فارس عنوان کرد: امضای توافقی که وابسته به اوباما باشد اشتباه است زیرا کنگره تنها مرجع لغو
ایزدی در گفتوگو با فارس عنوان کرد امضای توافقی که وابسته به اوباما باشد اشتباه است زیرا کنگره تنها مرجع لغو تحریمهای ایران استکارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه طرف اصلی دعوای ایران در مذاکرات هستهای اوباما یا کری نیست بلکه کنگره آمریکاست گفت تحریمها تنها توسط کنگره آمریکاکری: نقش کنگره در مذاکرات جدی است/تعلیق تحریمهای در اختیار اوباما اولین قدم است
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۴ وزیر امور خارجه آمریکا گفت دولت اوباما هیچ قصدی برای حذف کردن کنگره از هرگونه توافق هستهای احتمالی با ایران را ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا و به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در پاسخ بهاوباما: جهان برای مهار ابولا به اندازه کافی تلاش نمی کند
اوباما جهان برای مهار ابولا به اندازه کافی تلاش نمی کند خبرگزاری پانا باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد جهان در کل برای مهار و جلوگیری از تهدید ابولا به اندازه کافی تلاش نمی کند ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر ساعت 03 48 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از خبرگزاری رویترترکیه ایجاد مناطق امن در اراضی خود در مرز با سوریه را بررسی میکند
یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ معاون نخستوزیر ترکیه اعلام کرد که این کشور ایجاد مناطق امن در داخل اراضی خود در مرز با سوریه را مورد بررسی قرار میدهد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه نعمان قور تولموش معاون نخست وزیر ترکیه در سخنانی اظه-
گوناگون
پربازدیدترینها