واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۳ (۹:۴۲ق.ظ)
موشک بدون سرنشين چين به فضا پرتاب شد چين نخستين ماموريت فضايي خود را صبح ديروز (جمعه/ دوم آبان ماه)، با پرتاب يک موشک بدون سرنشين به فضا آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نخستين مرحله از ماموريت فضايي سازمان هوا فضا و علوم و فناوري چين، براي اعزام انسان به کره ماه با موفقيت انجام شد.
براساس گزارشي که اين سازمان فضايي منتشر کرد، موشک پرتاب شده از نوع لانگ مارچ c – 3 بوده و از منطقه شيچانگ در استان سيجوان در جنوب غربي چين به فضا پرتاب شده است.
اين موشک براي انجام يک ماموريت هشت روزه به فضا پرتاب شده است و پس از دور زدن کره ماه به زمين بر مي گردد.
سرعت اين موشک 2 / 11 کيلومتر در ثانيه و محل فرود آن به هنگام بازگشت، منطقه مغولستان در شمال چين اعلام شده است.
همچنين، قرار است اين موشک در دور ترين نقطه ماموريت فضايي هشت روزه خود از زمين در فاصله 413 هزار کيلومتري از کره زمين قرار بگيرد.
گفتني است؛ سال گذشته نيز چين يک کاوشگر فضايي موسوم به جيد ربيت (Jade Rabbit)، را که در حال حاضر در سطح کره ماه قرار دارد، به فضا پرتاب کرد.
به اعتقاد کارشناسان، اين ماموريت در واقع آزموني براي فناوري هاي به کار گرفته شده در موشک چانگ ئي پنجChang"e-5، چهارمين کاوشگر ماه پيماي چين به شمار مي رود که قرار است نمونه هايي از مواد تشکيل دهنده سطح کره ماه جمع آوري کند.
گفتني است؛ قرار است موشک چانگ ئي پنج، در سال 2017 به سوي کره ماه پرتاب شود.
شايان ذکر است؛ چين دسامبر سال گذشته ميلادي (2013)، نخستين سفينه سطحنشين برونزميني خود را در مسيرش به سوي کره ماه به مدار پرتاب کرد.
شي جين پينگ، رئيسجمهور چين، در مراسم پرتاب اين سفينه گفت: "چين ميخواهد جايگاهش به عنوان يک ابرقدرت فضايي را تثبيت کند و اين ماموريت احساس مباهات گستردهاي را در ميان نيروهاي فني رو به رشد اين کشور برانگيخته است."
وي همچنين گفته بود: "اگر همه چيز به خوبي پيش رود، پس از آنکه اين کاوشگر- نخستين سفينه فضايي برونزميني چين- در ميانه دسامبر بر روي کره ماه بنشيند، وسيله ماهنورد بررسيهاي زمينشناختي گستردهاي را انجام خواهد داد و منابع طبيعي را جستجو خواهد کرد."
اين سفينه، در يک رايگيري عمومي "خرگوش جيد" ناميده شد که در فولکلور چين نام الهه خرگوشي است که بر روي ماه زندگي ميکند.
دانشمندان چيني همچنين درباره امکان فرستادن انسان به ماه پس از سال 2020 به بحث پرداختهاند.
گفتني است؛ آخرين سفينه سرنشيندار چين که در ماه ژوئن سال گذشته ميلادي به فضا فرستاده شد، سه فضانورد را به مدت 15 روز در مدار زمين نگهداشت و در يک آزمايشگاه فضايي تجربي پهلو گرفت که بخشي از برنامه چين براي ساختن يک ايستگاه فضايي تا سال 2020 است.
اگر ماموريت کاوشگر ماه با موفقيت به پايان برسد، چين سومين کشور پس از آمريکا و اتحاد شوروي سابق خواهد شد که سفينهاي را بر سطح کره ماه نشانده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]