واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اگر می خواهید قیمت الماس را مشخص کنید، این مطلب را بخوانید!
یکی از مشخصه های یک الماس میزان شفافیت آن است...
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، البته این شفافیت از ویژگی های ذاتی الماس سخت است و از اولین مراحل پیدایش یک سنگ الماس شفافیت هم ویژگی آن است. ولی ترک های کوجکی که گاه در الماس دیده می شود نتیجه استرس زیادی است که هنگام برشکاری به الماس وارد می شود.
اگر بدانید که در زیر چه فشاری الماس بوجود می آید آنگاه از دیدن خراش ها، حباب های هوا و مواد معدنی خارجی در داخل و سطح الماس شگفت زده نمی شوید. الماس هایی که شفاف تر هستند، ناخالصی یا ترک ندارند و یا اگر دارند بسیار کم هستند بسیار ارزشمندتر هستند نه فقط بخاطر اینکه اینکه این الماس ها زیباتر هستند بلکه به این دلیل که چنین الماسی بسیار کمیاب است. به شما توصیه می کنم مقالات وزن الماس و ارزش آن و ارزش الماس با توجه به رنگ آن را در یاد بگیر دات کام مطالعه فرمایید.
رده بندی الماس ها با توجه به میزان شفافیت
الماس ها برای میزان شفافیت با عددی زیر 10x و با واحد لوپ درجه بندی می شوند. الماسی که کاملا شفاف و بدون ناخالصی و ترک باشد و شفافیت کامل داشته باشد هم ممکن است زیر 10x رده بندی شود ولی الماسی که شفافیت ندارد و معیوب است با درجه 3 مشخص می شود چنین الماسی ترک های بزرگ و مواد ناخالصی دارد که با چشم غیر مسلح قابل دیدن است.
ارزش الماس با توجه به شفافیت آن
FL: کاملاً صاف و بدون ترک
IF: بدون ترک های داخلی و فقط ترک های سطحی وجود دارند که آنها را هم می توان با پولیش از بین برد
VVS1-VVS2: فقط یک فرد خبره می تواند با یک میکروسکوپ با بزرگنمایی 10 برابر آنرا تشخیص دهد. اگر فرد خبره بتواند این ترک را از بالای الماس تشخیص دهد آنگاه درجه آن VVS2 است. و اگر یک فرد خبره بتواند از پایین الماس ترک را مشاهده نماید آنگاه شفافیت الماس با VVS1 درجه بندی می شود.
VS1-VS2: می توانید ترک را با یک میکروسکوپ با بزرگنمایی 10 برابر شماهده نمایید، اما زمان نسبتا زیادی طول می کشد تا آنرا ببینید. (بیش از 10 ثانیه)
ُُSI1-SI2: می توانید ترک ها را با یک میکروسکوپ با بزرگنمایی 10 برابر ببینید.
I3-I1: می توانید ترک ها را با چشم غیر مسلح ببینید.
به خاطر داشته باشید درجه شفافیت الماس از IF تا SI بر ارزش آن تاثیر دارند و نه در شکل ظاهری الماس.
درست است که الماسی که کاملاً شفاف و بدون ترک باشد بسیار با ارزش و شگفت انگیز هستند اما الماس هایی با درجه VVS و VS انتخاب خوبی هستند چون هم قیمت مناسبی دارند و هم زیبایی لازم را دارند. حتی اگر توان خرید چنین الماسی را ندارید الماسی که ترک های آن با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند اما زیبایی کافی را دارند انتخاب خوبی هستند. این الماس ها دارای درجه SI1 و SI2 هستند.
نا خالصی ها و ترک های مختلفی در یک الماس وجود دارد. بهترین راه برای تشخیص آنها این است که به الماس های بیشتری نگاه کنید:
پین پوینت: یک نقطه خیلی کوچک سفید رنگ در سطح الماس مشاهده می شود. بیشترین نوع ترک هایی که وجود دارد.
کربن ها: یک نقطه کوچک سیاه رنگ در سطح سنگ قیمتی شما وجود دارد. بسیار کمتر از پین پوینت ها دیده می شوند.
پر ها: در داخل سنگ قیمتی ترک های کوچکی وجود دارد، شبیه به شیشه شکسته. ترک های داخلی کوجک بی ضرر هستند (البته روی شفافیت الماس تاثیر منفی می گذارند.) اما ترک های بزرگتر ممکن است مشکل ساز شوند و با احتمال دارد با افزایش عمر الماس این ترک ها هم بزرگتر شوند.
ابرها: در داخل الماس نواحی تیره وجود دارند، اینها در حقیقت از کریستال هایی تشکیل شده اند که دیدن آنها به تنهایی غیر ممکن است.
رشد بلور: یک بلور در داخل الماس وجود دارد. این طور به نظر می رسد که الماسی در داخل الماس دیگر وجود دارد.
متاسفانه قضاوت درباره شفافیت الماس بسیار مشکل است به خصوص برای مشتری که تجربه کمی در این زمینه دارد. اما بهترین کاری که می توانید بکنید این است که قبل از خرید الماس نگاهی به الماس های مختلف بیندازید و به این ترتیب تجربه بیشتری بدست آورید. یک جواهر فروش خوب به شما فرصت کافی می دهد تا بتوانید به راحتی درباره شفافیت الماسی که می خواهید انتخاب کنید قضاوت نمایید. از فروشنده بخواهید الماس های مختلفی به شما نشان دهد و سعی کنید انواع مختلف الماس را خود تشخیص دهید.
بسیاری افراد شفافیت را در اخرین الویت خود برای خرید الماس قرار می دهند. البته منطقی هم هست، چون احتمال اینکه همسر شما با یک میکروسکوپ به دنبال نا خالصی ها و ترک ها در داخل الماس بگردد بسیار اندک است. آنها می گویند چرا باید اینقدر پول برای الماس VVS1 بپردازم در حالیکه یک الماس SI2 هم با چشم غیر مسلح همانگونه دیده می شود؟
اگر الماسی با برش زمردی می خرید بهتر است الماسی با درجه شفافیت بالاتر از SI1 خریداری کنید. اما در برش های برلیانی این ترک ها کمتر دیده می شوند.
انتهای پیام./
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]