تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843362758




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهبرد دولت توسعه نيروگاه‌ها توسط بخش خصوصي است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۱۳ق.ظ)
مديرعامل سازمان توسعه برق ايران: راهبرد دولت توسعه نيروگاه‌ها توسط بخش خصوصي است مديرعامل سازمان توسعه برق ايران گفت: راهبرد دولت توسعه نيروگاه‌ها توسط بخش خصوصي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي وزارت نيرو، توسعه از هر نگاهي نيازمند زيرساخت‌هايي است و بدون توجه به تکميل زيرساخت‌ها، توسعه محقق نمي‌شود. در جهاني که انرژي از ابزارهاي مهم توسعه است، تکميل زيرساخت‌هاي آن نيز از اهميت زيادي برخوردار است. برق يکي از محورهاي توسعه‌هاي صنعتي، اقتصادي، اجتماعي و رفاهي محسوب مي‌شود و کشور ما به‌عنوان يک کشور در حال توسعه از اين حيث مستثني نيست. با توجه به نياز روزافزون کشور به برق، احداث واحدهاي حرارتي در مقياس‌هاي بزرگ جزء جداناشدني صنعت برق است. به همين منظور، به سراغ مجيد صالحي مديرعامل سازمان توسعه برق ايران رفتيم تا از برنامه‌هاي اين سازمان جهت احداث نيروگاه‌ها آگاه شويم.

• تا پيش از پيک تابستان 93، چه ميزان نيروگاه وارد مدار شده است؟
از شهريورماه سال گذشته تا پيش از پيک تابستان، 12 واحد جديد نيروگاهي در مدار بهره‌برداري قرار گرفته است. واحدهاي شماره يک و دو نيروگاه پره‌سر به ظرفيت 320 مگاوات و واحد شماره يک نيروگاه‌هاي ايرانشهر، شيرکوه و آبادان به ظرفيت 482 مگاوات تا پايان سال 92 وارد مدار شد و تا پايان سال‌جاري نيز يک‌هزار و 20 مگاوات ديگر به ظرفيت توليد برق کشور افزوده خواهد شد. همچنين از ابتداي سال‌جاري تا پيش از پيک تابستان، 1132 مگاوات نيروگاه حرارتي وارد مدار شده است که مي‌توان به واحد شماره دو نيروگاه ايرانشهر (فروردين‌ماه)، واحد شماره دو نيروگاه آبادان (ارديبهشت‌ماه)، واحد شماره پنج و شش نيروگاه خرمشهر و واحد شماره يک نيروگاه گنو بندرعباس (خردادماه) و واحد شماره دو نيروگاه گنو و واحد شماره يک نيروگاه چادرملو (تيرماه) اشاره کرد. از شهريورماه سال گذشته تا پيش از پيک تابستان امسال شش واحد نيروگاهي به ظرفيت 966 مگاوات با سرمايه بخش خصوصي ساخته شده است. کارفرما و پيمان‌کاران به‌صورت شبانه‌روزي و حتي در ايام عيد نوروز سر کار خود حاضر بوده‌اند. خود من به همراه "همايون حائري" مديرعامل شرکت توانير در ايام نوروز به چهار تا پنج طرح سر زديم و از نزديک شاهد اجراي طرح‌ها بوديم.
يکي از طرح‌هاي مهم، احداث و تکميل شبکه برق براي استفاده از انرژي توليدي نيروگاه پره‌سر بود که با تلاش بسيار و مشکلات فراوان ازجمله بارندگي‌هاي شديد، وجود زمين‌هاي کشاورزي و محدوديت زماني جهت حضور در اين زمين‌ها و وجود معارضان زياد وارد مدار شد.

• کدام نيروگاه‌ها تا پايان امسال وارد مدار مي‌شوند؟
هشت واحد نيروگاهي به ظرفيت 1020 مگاوات تا پايان سال 93 وارد مدار مي‌شود که دو نيروگاه کوچک گازي هر کدام به ظرفيت 25 مگاوات در اسلام‌آباد، واحد شماره يک نيروگاه گناوه به ظرفيت 160 مگاوات، واحد شماره دو نيروگاه چادرملو به ظرفيت 160 مگاوات، واحدهاي شماره يک و دو نيروگاه کهنوج هرکدام به ظرفيت 162 مگاوات و واحدهاي سه و چهار نيروگاه هرمزگان نيز هرکدام به ظرفيت 162 مگاوات جزو نيروگاه‌هايي هستند که امسال به بهره‌برداري مي‌رسند.

• سهم بخش خصوصي در ساخت نيروگاه‌هاي جديد چقدر است؟
هدف اصلي دولت و صنعت برق توسعه نيروگاه‌ها به‌وسيله بخش خصوصي است و در همين راستا بيش از 30 مجوز ساخت نيروگاه توسط بخش خصوصي در نقاط مختلف کشور صادر شده است و با مصوبه‌هاي شوراي اقتصاد، امکان خريد انرژي از نيروگاه‌هاي بخش خصوصي فراهم‌تر شده است اما متاسفانه بحش خصوصي با دو مشکل طولاني بودن فرآيند دريافت مجوز‌هاي لازم در ابتداي آغاز به‌کار و مهم‌تر از آن استفاده از منابع صندوق توسعه ملي مواجه است که بانک‌هاي عامل مشخص شده است و بايد فرآيند تخصيص تسهيلات از اين صندوق تسريع شود. هرچقدر زمان پرداخت تسهيلات به تعويق بيفتد، به‌طور طبيعي نيروگاه‌ها ديرتر وارد مدار مي‌شوند.

• براي ساخت و توسعه نيروگاه‌ها چه شرايطي لازم است؟
دو عامل زمان و منابع در ساخت نيروگاه‌ها بسيار اهميت دارد؛ هرچه ديرتر LC باز شده و تسهيلات ديرتر پرداخت شود، نيروگاه‌ها ديرتر وارد مدار مي‌شوند. رکورد ساخت نيروگاه‌هاي گازي توسط مپنا 14 ماه است که به‌طور معمول واحد دوم يک نيروگاه چهار ماه بعد وارد مدار مي‌شود و سپس بايد بخش بخار آن اجرا شود. ساخت يک نيروگاه سيکل ترکيبي به 220 ميليون يورو تسهيلات نياز دارد که صندوق توسعه ملي جهت پرداخت تسهيلات به تعدادي از نيروگاه‌ها اعلام آمادگي کرده است و اين فرآيند بايد تسريع شود. من به‌عنوان يک مسئول احساس مي‌کنم که در اين بخش رکود داريم و با هماهنگي دستگاه‌هاي دولتي بايد اين موضوع بين وزارت نيرو، بانک مرکزي و بانک‌هاي عامل حل شود تا فرآيند تخصيص تسهيلات شتاب بگيرد.

• آيا درصورت عدم سرمايه‌گذاري بخش خصوصي، دولت در بخش احداث نيروگاه سرمايه‌گذاري مي‌کند؟
توسعه نيروگاه‌هاي بزرگ بخار به‌عنوان تامين‌کننده بار پايه کشور در دستورکار سازمان توسعه برق ايران است که در همين راستا يک قرارداد پنج‌هزار و 50 مگاواتي با گروه مپنا جهت انتقال دانش فني و ساخت توربين‌ها و ژنراتورهاي 325 و حتي 600 مگاواتي منعقد شده است که پيشرفت اين طرح‌ها بستگي به تخصيص و تامين اعتبار دارد.

• ميزان اعتبار سازمان توسعه برق چقدر است؟
امسال هشت‌هزار ميليارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است اما بايد ديد منابع اين اعتبار از کجا تامين مي‌شود؛ براي مثال، از اين هشت‌هزار ميليارد تومان، سه‌هزار ميليارد تومان از فروش اوراق مشارکت، يک‌هزار ميليارد تومان از طريق تسهيلات بانکي و دوهزار ميليارد تومان از منابع داخلي توانير تامين مي‌شود و اين درحالي است که خود توانير کمبود اعتبار دارد و بودجه آن فقط جواب‌گوي هزينه‌هاي جاري است. بنابراين منابعي که در اختيار سازمان توسعه برق قرار مي‌گيرد، بسيار محدود است. از طرفي به‌دليل عدم پرداخت بدهي‌هاي بانکي، بانک‌ها تمايلي به همکاري با ما ندارند. سازمان توسعه برق 9 هزار ميليارد تومان بدهي به بخش بانکي کشور دارد که بخشي از آن به بانک مرکزي، بخشي در قالب انتشار اوراق مشارکت به بانک‌هاي سپه و صادرات و در بخش اعتبار اسنادي مربوط به بانک‌هاي تجارت و صادرات است.
اين بدهي‌ها در فعاليت‌هاي ما تاثير نامطلوب دارد به‌طوري که سال‌هاي 91 و 92 هيچ‌گونه اوراق مشارکتي در اين بخش فروخته نشد و امسال نيز اميدي به فروش اوراق مشارکت نيست. بنابراين منابع ما براي اجراي طرح‌هاي نيروگاهي بسيار محدود است.
براي طرح 5050 مگاوات نيروگاه بخار بزرگ به 1600 ميليون يورو اعتبار ارزي نياز است که هم‌اکنون در سه نيروگاه رامين، شازند اراک و نيروگاه طبس عمليات ساختماني آغاز شده است و مپنا نيز به‌صورت هم‌زمان به‌دنبال انتقال دانش فني ساخت توربين‌هاي بخار با ظرفيت بالا است اما روند اجرا به‌دليل کمبود منابع ارزي و منابع ريالي کند است و درصورت عدم تسريع در پرداخت تسهيلات، ورود اين نيروگاه‌ها به مدار که به‌عنوان تامين‌کننده بار پايه اهميت زيادي براي شبکه دارند، با تاخير رو به‌رو مي‌شود.

• چه برنامه‌اي براي سال 94 داريد؟
براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت‌گرفته، براي سال آينده 3654 مگاوات نيروگاه حرارتي بايد وارد مدار شود که 1620 مگاوات نيروگاه‌هاي خصوصي نيمه‌فعال و 1064 مگاوات نيروگاه‌هاي دولتي در حال ساخت داريم. 970 مگاوات شامل واحدهاي سه و چهار نيروگاه گنو، واحدهاي يک و دو کهنوج، واحد دو چادرملو و بخش بخار نيروگاه گناوه طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده وارد مدار مي‌شود. اگر مسايل مالي مربوط به صندوق توسعه ملي در نيروگاه‌هاي خصوصي مرتفع شود و منابع لازم در اختيار آنها قرار گيرد، اين طرح‌ها فعال شده و در زمان تعيين‌شده به بهره‌برداري مي‌رسند.

• و صحبت پاياني...
با توجه به هدف‌گذاري دولت براي رونق اقتصادي، مسائل پيرامون انرژي و به‌ويژه برق از مسايل زيربنايي است که اگر اعتبار لازم در بخش برق تخصيص نيابد، به‌طور قطع طرف ديگر توسعه به مشکل برمي‌خورد که لازم است هرچه سريع‌تر اعتبار لازم تخصيص و موانع موجود برطرف شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن