واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیکر آیتالله مهدوی کنی در حرم عبدالعظیم حسنی(ع) آرام گرفت
پیکر عالم ربانی و یار دیرین امام راحل و رهبری مرحوم آیت الله محمد رضا مهدوی کنی صبح امروز- پنجشنبه - تشییع و در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد.
آفتاب: به گزارش ایرنا، پیکر آیت الله محمدرضا مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری که با حضور رهبر معظم انقلاب، سران سه قوا، شخصیت های بلند پایه لشگری و کشوری و اقشارمختلف مردم پس از اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب در دانشگاه تهران تا شهرری تشییع شده بود، دقایقی قبل در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در جوار آن حرم نورانی آرام گرفت.
مرقد ایشان در کنار مرقد مجتهد و عالم ربانی آیت الله حاج ملا علی کنی که از جمله شخصیت های بزرگ و نامی جهان تشیع درعصر قاجار است قرار دارد.
درآیین تدفین آیت الله مهدوی کنی حضرات آیات سید احمد خاتمی، محمد محمدی ری شهری، محمد امامی کاشانی ، حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و محمد شریعتمداری معاون اجرایی رییس جمهوری حضور داشتند.
مرحوم آیت الله مهدوی کنی از روز چهاردهم خرداد 93 که پس از بازگشت از مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) دچار حمله قلبی شد در بیمارستان بستری بود و صبح روز 29 مهر 1393 پس از افزون بر چهار ماه وضعیت کما در بیمارستان شهید رجایی تهران دار فانی را وداع گفت.
*زندگی نامه:
آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در 14 مرداد 1310 در روستای کن از توابع شهر تهران به دنیا آمد، وی پس از طی دوره دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده تهران شد و از محضر مرحوم آیت الله برهان، بهره های علمی و اخلاقی فراوان برد.
وی در سال 1327 در سن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد و تا سال 1340 در محضر اساتیدی همچون حضرات آیات مشکینی، حاج شیخ عبدالجواد سده ای (جبل عاملی)، شهید صدوقی، سلطانی، مجاهدی، رفیعی قزوینی، شعرانی، علامه طباطبایی، آیه الله العظمی بروجردی، امام خمینی (ره)، آیه الله العظمی گلپایگانی و ... دروس عالی فقه، اصول فقه، تفسیر، حکمت، کلام و دروس خارج فقه و اصول را آموخت.
آیت الله مهدوی کنی پس از بازگشت به تهران در سال 1340، در مدرسه مروی به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و از سال 1342 امامت جماعت مسجد جدید التاسیس جلیلی در خیابان ایرانشهر در نزدیکی میدان فردوسی را پذیرفت و این مسجد پایگاه مناسبی برای فعالیت های اجتماعی و سیاسی آن مرحوم شد.
مبارزات علیه حکومت شاهنشاهی دستگیری های متعدد، تبعید، شکنجه و زندانی شدن را برای آیت الله مهدوی کنی به دنبال داشت و آن مرحوم آخرین روحانی مبارزی است که در روزهای نزدیک پیروزی انقلاب اسلامی برای چندمین بار دستگیر و در آستانه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.
مرحوم آیت الله مهدوی کنی، پس از پیروزی انقلاب از طرف حضرت امام خمینی(ره) عهده دار مسئولیت های متعددی در تاسیس نظام نوپای اسلامی شد.
***سوابق مبارزاتی
مرحوم آیت الله مهدوی کنی با ورود به حوزه علمیه و آشنایی با دیدگاه های حضرت امام خمینی(ره) و مشاهده ظلم و ستمی که در حق اسلام، علما و مردم می شود، روش سیاسی امام (ره) را به عنوان شیوه ای برای احیاء تشیع انتخاب و نخستین بار در سن 18 سالگی (1328 خورشیدی) به همراه جمعی از طلاب و مبلغان در اردستان دستگیر و به شکنجه، تبعید و زندان محکوم شد.
***آثار علمی
آیت الله مهدوی کنی با وجود فعالیت های سیاسی فراوان و حضور فعال در سنگر دفاع از انقلاب و رهبری، هرگز فعالیت های علمی خود را کنار نگذاشت و همواره به تألیف و تدریس در دانشگاه و حوزه مشغول بود.
کتاب های"نقطه های آغاز در اخلاق عملی" (کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که تاکنون بیش از 30 بار تجدید چاپ شده است)،"اصول و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن"،"20 گفتار"،"شرح دعای افتتاح"،"تقریرات درس های خارج فقه آیات عظام بروجردی و خمینی (ره)" از جمله آثار علمی مرحوم آیت الله مهدوی کنی است.
آیت الله مهدوی کنی در این مدت در دانشگاه و مدرسه علمیه مروی برای دانشجویان و طلاب دوره های عالی خارج فقه و آیات الاحکام را تدریس می کرد و در دانشگاه امام صادق(ع) نیز به تدریس آیات اقتصادی مشغول بود.
تدریس دوره های اخلاق اسلامی در دانشگاه امام صادق(ع) و حوزه علمیه مروی، صدها سخنرانی علمی در محیط های حوزوی و دانشگاهی و رسانه های عمومی، راهنمایی و مشاوره پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری از دیگر فعالیت های علمی مرحوم آیت الله مهدوی کنی است.
مجموعه فعالیت های علمی آیت الله مهدوی کنی سبب شد تا در دومین جشنواره بین المللی علوم انسانی و اسلامی فارابی از وی تقدیر شود.
*** مسئولیت های اجرایی
آیت الله مهدوی کنی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مسئولیت های مختلفی را عهده دار بود، وی پیش از پیروزی انقلاب با نظر امام خمینی(ره) در حلقه اولیه شورای انقلاب قرار گرفت و به عضویت این شورا درآمد.
حلقه اولیه شورای انقلاب شامل حضرات آیات شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر و حضرات آیات خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، موسوی اردبیلی و مهدوی کنی بود که به تدریج اعضای دیگر روحانی و دانشگاهی با تصویب جمع به آنان اضافه شدند.
عضویت در کمیته استقبال از امام خمینی(ره)، سرپرستی کمیته های انقلاب اسلامی به عنوان اولین نهاد انقلابی مسلح برای حفظ انقلاب به پیشنهاد شهید مطهری و حکم امام خمینی(ره) از دیگر مسئولیت های وی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بود.
آیت الله مهدوی کنی در دو دوره به عنوان فقیه در شورای نگهبان قانون اساسی عضویت داشت و نمایندگی امام خمینی (ره) در هیات حل اختلاف مسئولان نظام و چند ماموریت مشابه در حوادث مهم دوران انقلاب را عهده دار بود.
وی در کابینه شهیدان رجایی و باهنر (سال های 1358 تا 1360) وزیر کشور بود و پس از به شهادت رسیدن شهیدان رجایی و باهنر در سال 60، برای مدتی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری کفیل نخست وزیری بود.
عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت ستاد کمک رسانی به مردم مناطق بمباران شده، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی (سال 68) و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از دیگر مسئولیت های آیت الله مهدوی کنی بود.
موسس و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، ریاست دانشگاه امام صادق(ع) و تولیت حوزه علمیه مروی به همراه موقوفات وابسته به حکم حضرت امام خمینی (ره) که براساس وقف نامه تولیت آن باید با مجتهد اول تهران باشد، از دیگر مسئولیت های مرحوم مهدوی کنی بود.
آیت الله مهدوی کنی چهار دوره عضویت در مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه دارد و از 17 اسفندماه 1389 به ریاست مجلس خبرگان انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]