واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۷ق.ظ)
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه: نرم افزارهاي ارتباطي باعث افزايش افسردگي در جامعه شده است دکتر داوري نژاد گفت : يکي از مهم ترين مشکلات حوزه سلامت روان که منجر به تعداد زياد مراجعان به کلينيک ها و مطب هاي روانپزشکي و مي شود، افسردگي است.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ عضو هيئت علمي دانشگاه:دکتر عمران داوري نژاد متخصص اعصاب و روان با اعلام اين مطلب گفت: افسردگي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد از جمله اينکه در گذشته ارتباط افراد با همديگر صميمانه تر بود و با توجه به کوچک تر بودن جوامع و نزديکي افراد ، مشکلات با گفتگو در ميان گذاشته مي شد و با پادرمياني يا ارائه راه حل و کمک ديگران ،مشکلات ساده تر مرتفع مي شد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه افزود: متأسفانه در عصر ارتباطات و تکنولوژي ، ارتباطات بين فردي به سردي گراييده و روابط چهره به چهره کاهش چشم گيري يافته است.
وي گفت: IT به کمک مردم آمده و با حجم عظيم اطلاعات و نيز امکانات رفاهي فراوان را در اختيار افراد مي گذارد، اما از سوي ديگر اثرات مخرب رواني و رفتاري برجاي گذاشته است، به طور مثال در گذشته مهماني ها منشأ گفت و گو و يا حل مشکلات خانوادگي و اجتماعي بود اما اکنون مردم در مهماني ها هم در سيطره نرم افزارهاي تلفن همراه همچون وايبر ، واتس آپ و ... هستند و سرگرم ارتباطات شخصي و مجازي هستند اين کار باعث مي شود تا فرد با جمع ارتباط نداشته باشد و حتي در جمع هم دوستان يا خويشان از يکديگر دور شوند.
دکتر داوري نژاد: روابط چهره به چهره را باعث کنترل هيجانات و احساسات و تنظيم کننده سلامت دانست و افزود: متأسفانه به دليل هزينه هاي زندگي امروز افراد مجبور به کار در شيفت هاي مختلف هستند که باعث کاهش ارتباط خانوادگي و ديدار دوستان و خويشان شده و فشار زيادي به افراد وارد مي کند که در نتيجه آن احساس افسردگي ، نااميدي و غمگيني شيوع پيدا کرده و خانواده ها از هيچ فعاليتي لذت نمي برند.
وي لذت نبردن از امور لذت بخش را مايه اضطراب دانسته و موجب نااميدي ، بي حوصلگي ، عدم تمرکز مي شود و در درجات شديدتر ميل به مرگ و تمايل به خودکشي را در افراد افزايش مي دهد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه از افسردگي به عنوان بيماري نام برد که بعد از بيماري هاي قلبي و عروقي و تصادفات بار مالي سنگيني برجامعه وارد مي کند که از نمونه هاي آن مي توان به افت عملکرد شغلي ، افت تحصيلي، کاهش ارتباط بين فردي اشاره کردکه متاسفانه رشد نگران کننده اي در جامعه دارد و سلامت جامعه را به طور جدي تهديد کند.
داوري نژاد در پاسخ به اينکه براي مقابله با بيماري افسردگي چه بايد کرد گفت: بخشي از عوامل ايجاد افسردگي تحت اراده ما نيست ، اما در اين خصوص مديران جامعه با برنامه ريزي جدي براي افراد به صورتي که با صرف وقت کمتر در محل هاي کار و افزايش درآمد خانوار، زمان بيشتري در اختيار خانواده باشند ، مي توانند به خانواده ها کمک کنند.
دکتر داوري نژاد با اشاره به اينکه ناچار به استفاده از تلفن همراه و تکنولوژي هاي ارتباطي هستيم گفت: اين استفاده ها بايد به طور جدي کنترل و مديريت شود و به ويژه در کنار اعضاء خانواده و يا در جمع هاي دوستانه و فاميلي تلفن ها را خاموش کرده به صحبت ، درد دل و ايجاد شادي و نشاط بيشتر بپردازيم تا از اين راه الگويي براي فرزندان خود ايجاد کنيم.
وي افزود: در اوقات فراغت ، خود را از دست IT نجات دهيم و بيشتر سعي کنيم ارتباطمان را با مردم تقويت کنيم.
داوري نژاد فراگرفتن مهارت هاي زندگي را بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: مهارت هاي ارتباط با ديگران ، کنترل خشم ، کنترل استرس ، مبارزه با خلق منفي ، حل مسئله ، تصميم گيري ، همدلي ، خودآگاهي و شناخت مي تواند از راه هاي اساسي مقابله با افسردگي باشد.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي از ورزش به عنوان واکسن ضد افسردگي نام برد و گفت: اصلاح الگوي تغذيه و نيز برنامه هاي ورزشي مي تواند با افزايش سطح سرتونين خون موجب کاهش افسردگي و مصرف فست فودها ، نوشابه گازدار و غذاهاي آماده با کاهش سطح سرتونين مي توانند در افزايش ابتلا به افسردگي مؤثر باشند.
وي با اشاره به اينکه احساس افسردگي و علائم آن گاهي در افراد به وجود مي آيد و اختلالي در روند زندگي ايجاد نمي کند از مردم خواست به دنبال تداوم احساس افسردگي به گونه اي که به کار و زندگي آسيب بزند به پزشک و مشاور مراجعه نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]