محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855918569
طلبه انقلابی، آیت الله محتاط
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
طلبه انقلابی، آیت الله محتاط
«14 یا 15 سال سن داشتم که به اصرار استادم آیتالله برهان معمم شدم و چون لباس نداشتم، لباس خودش را به من عاریه داد. پس از معمم شدن، برای سفارش لباس سراغ خیاط رفتم.این خاطرهای است که آیتالله مهدویکنی از روز روحانی شدنش تعریف کرده است.
خبرگزاری ایسنا: «14 یا 15 سال سن داشتم که به اصرار استادم آیتالله برهان معمم شدم و چون لباس نداشتم، لباس خودش را به من عاریه داد. پس از معمم شدن، برای سفارش لباس سراغ خیاط رفتم. خیاط پرسید: آقا می خواهی چه کاره بشوی؟ گفتم: میخواهم طلبه شوم. خیاط پرسید: میخواهی آدم بشوی یا طلبه؟ گفتم من آدم شدن را نمیفهمم یعنی چی؟ می خواهم طلبه شوم. گفت: اگر آدم بشوی بهتر است تا طلبه. آدم هم میتواند طلبه باشد و هم آدم.»
این خاطرهای است که آیتالله مهدویکنی از روز روحانی شدنش تعریف کرده است. روزی که شاید خودش هم نمیدانست به یکی از شخصیتها مشهور و تاثیر گذار بدل خواهد شد.
مرحوم آیتالله محمدرضا مهدویکنی در 14 مرداد 1310 در روستای کن به دنیا آمد. پس از طی دوره دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده در تهران و شاگرد مرحوم آیتالله برهان شد. در سن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد و تا سال 1340 از استادانی چون آیت الله مشکینی، شهید صدوقی، آیت الله شعرانی، علامه طباطبایی، آیتالله العظمی بروجردی، آیتالله گلپایگانی و امامخمینی(ره) بهره جست.
پس از بازگشت به تهران در سال 1340، در مدرسه مروی به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و از سال 1342 امامت جماعت مسجد جلیلی در میدان فردوسی را پذیرفت. این مسجد پایگاه برای فعالیتهای اجتماعی و سیاسی وی شد. در جریان مبارزات مبارزات پیش از انقلاب بارها زندانی، شکنجه و تبعید شد. مهدویکنی نخستین بار در سن 18 سالگی بازداشت شد و آخرین روحانی بود که در روزهای نزدیک پیروزی انقلاب اسلامی برای چندمین بار دستگیر و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی آزاد شد.
اولین سمت رسمی وی عضویت در شورای انقلاب بود. «شورای انقلاب اسلامی» نهادی بود که امام(ره) برای مدیریت انقلاب در داخل ایران در دیماه ۱۳۵۷ تشکیل داد و تا پیش از تأسیس مجلس، نهاد قانونگذار در ایران به شمار میرفت. وجود این شورا پیش از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و در ماههای آغازین پس از پیروزی به جهت مسائل امنیتی فاش نشده و به صورت محرمانه و غیر علنی فعالیت میکرد.
«شهید مطهری، آیت الله بهشتی، محمدجواد باهنر، هاشمی رفسنجانی و موسوی اردبیلی» به دستور امام هسته اولیه شورا را تشکیل دادند و بر اساس آنچه هاشمی رفسنجانی درباره شورای انقلاب گفته، «پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آقایان سید محمود طالقانی، سید علی خامنهای، محمد رضا مهدوی کنی، احمد صدر حاج سید جوادی، مهندس مهدی بازرگان، دکتر یدالله سحابی و...» به آن اضافه شدند.
پس از انقلاب مهدویکنی سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی به عنوان اولین نهاد انقلابی مسلح «با هدف حفظ انقلاب» را عهده دار شد. عضویت به عنوان فقیه در شورای نگهبان قانون اساسی و نمایندگی امام در هیات حل اختلاف مسؤولان نظام نیز از دیگر فعالیت های سیاسی او بود. در کابینه شهید باهنر و شهید رجایی وزیر کشور شد.
در پی بمبگذاری در دفتر نخستوزیری در ۸ شهریور و شهادت «محمدجواد باهنر-نخستوزیر» و «محمدعلی رجایی-رئیسجمهور» از میان 3 نفر مطرح شده برای نخست وزیری (مهدوی کنی، محمد غرضی و اکبر پرورش) مهدوی کنی برای این سمت انتخاب شد و از 11 شهریور تا 7 آبان 60 نخستوزیر بود. دولت موقت مهدوی کنی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب «آیتالله خامنهای» به ریاست جمهوری و معرفی «میرحسین موسوی» بعنوان نخست وزیر به فعالیت خود خاتمه داد.
در جریان گروگانگیری دیپلماتهای سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ مهدوی کنی دیدگاهی مخالف دیدگاه اغلب محافظهکاران داشت. او درخاطرات خود پیرامون این اقدام گفته است که «من با این کار قطع نظر از دستور امام مخالف بودم و آن را مفید نمی دانستم، به خصوص ادامه ی آن را صلاح نمی دیدم، چنانکه عملاً ادامه کار به نفع ما تمام نشد.»
عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی، مسؤولیت ستاد کمکرسانی به مردم مناطق بمباران شده، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی، ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان از فعالیت های دیگر آیت الله مهدوی کنی بوده است.
17 اسفند سال 89 در نهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان در حالی که ادامه یا خاتمه ریاست آیتالله هاشمی رفسنجانی بر این نهاد مورد بحث و توجه بود، در آغاز جلسه، آیتالله رفسنجانی آمادگی خود برای کنارهگیری از این سمت به نفع آیتالله مهدوی کنی اعلام کرد و برای احراز مجدد این پست نامزد نشد و آیتالله مهدوی کنی به جایگاه ریاست مجلس خبرگان رسید.
او پیش از این در سال 1387 نیز از طرف آیتالله هاشمی رفسنجانی برای نامزدی ریاست مجلس خبرگان مورد تشویق قرار گرفت اما این دعوت را به دلیل کهولت سن رد کرده بود. کنارهگیری آیتالله هاشمی خواسته اصولگرایان رادیکال بود و آیتالله مهدوی کنی هم به دلیل شخصیت محتاط گزینه ای مطلوب برای محافظه کاران و قابل فبول برای اصولگرایان رادیکال بود.
مهدوی کنی در دهه اول انقلاب اسلامی نقش پررنگتری نسبت به دهههای بعد داشت. البته نه بدان معنا که از سیاست کنده باشد. او از مسئولیتهای اجرایی فاصله گرفت. تنها مسئولیت اجرایی او را میتوان ریاست دانشگاه امام صادق(ع) دانست. مهدوی کنی به این دانشگاه به عنوان محلی جهت «تربیت نیروهای جوان برای بدست گرفتن پست های مدیریتی کشور» نگاه میکرد.
فعالیت سیاسی او نیز بیشتر در جامعه روحانیت مبارز نمود داشت، اما نه به سان یک انقلابی که همچون سیاستمداری کهنه کار، سیاستمداری محافظه کار.
جامعه روحانیت مبارز به عنوان یکی از تشکلهای روحانی تاثیرگذار در عرصه سیاسی کشور است. آیتالله مهدوی کنی که خود، دبیرکل و یکی از موسسان این تشکل روحانی بود، از چهرههای تعیین کننده در ائتلاف و وحدت اصولگرایان و بسیج نیروهای راست، در برهههای مختلف بویژه ایام انتخابات به شمار میرفت. چهرهای که البته در سالهای اخیر از سوی جریان اصولگرا محجور ماند.
آیتالله سکوت اختیار کرد و حتی اختلافات اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 92 هم نتوانست او را به شکستن این سکوت ترغیب کند. این سکوت در اختلاف اصولگرایان سنتی (به رهبری مهدوی کنی و شیخ محمد یزدی) و نواصولگرایان رادیکال ریشه دارد و از سال 84 و روی کار آمدن محمود احمدینژاد روز به روز عمق بیشتری گرفته است.
تشکیل جبهه پایداری در مقابل «اصولگرایان سنتی»، دامنه اختلافات را گسترده تر کرد. صفبندی این دو مقابل هم، هرچند در انتخابات 92 به اوج خود رسید اما در انتخابات مجلس نهم هم کمرنگ نبود.
آیتالله مهدوی کنی از سوی برخی اعضای جبهه پایداری که آیتالله مصباح یزدی پدر معنوی این جبهه محسوب میشود، مورد هجمه قرار گرفت. انتشار بولتن 80 صفحهای از سوی نواصولگراهای رادیکال در انتقاد از مهدوی کنی پرده از اختلافاتی که اصولگرایان سعی در پنهان کردنش داشتند، برداشت.
آیت الله یزدی در جریان انتخابات 92 با «ناراحتی» از آنچه میان شیوخ اصولگرا در روزهای منتهی به انتخابات گذشته، سخن گفته بود. طبق گفته یزدی، «جامعه مدرسین در برهه انتخابات (ریاست جمهوری یازدهم) ضربه خورد و کار تا تجزیه جامعه مدرسین هم پیش رفت.» او گفته بود: «ما دنبال این بودیم که شکافی وجود نداشته باشد. بنده واقعا متاسفم که یک سرمایه گرانقدر حوزه بخواهد به این شکل آسیب ببیند. متاسفانه این آسیب به آیت الله مصباح رسید.»
هرچندشیخ محمد یزدی از این اختلاف پرده برداشت اما آیت الله همچنان بنا بر سکوت گذاشت. تنها «محسن کوهکن»، نایب رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری چند ماه پیش از راز این سکوت پرده برداشت و گفت که آیت الله مهدوی کنی از اصولگرایان «گلایه» دارد؛ همین.
تمام تلاش پیر کهنه کار سیاست برای وحدت اصولگرایان بی نتیجه بود، گوش شنوایی نیافت و در سکوت رفت. حالا اصولگرایان که یک سال پیش حبیب الله عسگراولادی را از دست داده اند حالا پدر معنوی خود را هم از دست دادند.
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
آیتالله مقتدایی عنوان کرد نقش موثر خواهران طلبه در تقویت عظمت تشیع
آیتالله مقتدایی عنوان کردنقش موثر خواهران طلبه در تقویت عظمت تشیعرئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران گفت حضور طلاب خواهر در جامعه برای هدایت و ارشاد زنان و نیز عظمت تشیع بسیار مفید است به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله مرتضی مقتدایی در آیین کلنگزنی احداث مدارآلسعود آیتالله نمر را هرچه سریعتر آزاد کند
استانها مرکز قم مرکز مدیریت حوزههای علمیه آلسعود آیتالله نمر را هرچه سریعتر آزاد کند قم - خبرگزاری مهر مرکز مدیریت حوزههای علمیه با محکوم کردن حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر تصریح کرد حکام رژیم وابسته آل سعود باید هرچه زودتر این حکم را لغو کرده و ایشان را آزاد کند به گزپاسخ غیرمنطقی مطهری به آیتالله جنتی نمونه بیراهه رفتن اوست
انبارلوئی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران پاسخ غیرمنطقی مطهری به آیتالله جنتی نمونه بیراهه رفتن اوست عضو حزب موتلفه اسلامی گفت مطهری راهی به خطا رفته و باید به زودی به افکار عموم پاسخ دهد چون مردم بر فرض اینکه منافع و مصالح ملی را در نظر میگیرد به وی رای دادهاند محمدکاظم انباسوال حسامالدین آشنا از آیتالله جنتی
سوال حسامالدین آشنا از آیتالله جنتیتاریخ انتشار شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۵۹ "از تجربه سال ۸۸ که بسیار سخت و بد بود استفاده کردیم آن تجربه برای ما تابلو بود که باید حواسمان را جمع کنیم و خیلی دقت کردیم که این اتفاقات اتفاقات ۸۸ تکرار نشود من نمیتوانم خیلی توضیحمحل خاکسپاری آیت الله مهدوی کنی اعلام شد |اخبار ایران و جهان
محل خاکسپاری آیت الله مهدوی کنی اعلام شد کد خبر ۴۴۳۵۵۴ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ - 21 October 2014 مرحوم آیت الله محمد رضا مهدوی کنی طبق وصیت ایشان در حرم حضرت شاه عبدالعظیم حسنی ع در کنار مقبره آخوند ملاعلی کنی به خاک سپرده می شود به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمیآیت اللهی: اگر پولادی تیم ملی را میخواهد باید به قانون تمکین کند
آیت اللهی اگر پولادی تیم ملی را میخواهد باید به قانون تمکین کندنایب رییس اول فدراسیون فوتبال تاکید کرد موضع فدراسیون در قبال مهرداد پولادی همان موضع سازمان نظام وظیفه عمومی کشور است سید هادی آیت اللهی در این باره گفت موضع فدراسیون فوتبال در قبال مهرداد پولادی همان موضواکنش شدید مجلس به حکم اعدام آیتالله «نمر»
واکنش شدید مجلس به حکم اعدام آیتالله نمر نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به سکوت حامیان غربی سعودیها در برابر حکم اعدام برای شیخ نمر گفت این سکوت تعجببرانگیز نیست احمد آریایینژاد نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانیخبرگزاری فارس درباکشورهای خلیج فارس برای آزادی آیت الله نمر اقدام کنند
رییس مرکز بین الملل مسلمان کشورهای خلیج فارس برای آزادی آیت الله نمر اقدام کنند تهران - ایرنا- رییس هیات موسس مرکز بین الملل مسلمان از کشورهای عربی خلیج فارس خواست تا برای آزادی آیت الله نمر اقدام کنند حسن الله وردی نژاد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود از شیوخمطهری درباره حصر به آیتالله جنتی نامه نوشت
علی مطهری در نامه سرگشادهای به آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان با اشاره به سخنان اخیر وی در یک برنامه تلویزیونی حصر شبیه حبس موسوی و کروبی را فاقد توجیه قانونی و شرعی و اخلاقی و خلاف اصول متعدد قانون اساسی دانست نماینده تهران در مجلس در این نامه عنوان کرده که تا زمانی که عمحکم اعدام آیتالله نمر لغو شود، درغیراینصورت عربستان سعودی در انتظار عواقب کار خود باشد!
دفتر مقتدی صدر هشدار داد حکم اعدام آیتالله نمر لغو شود درغیراینصورت عربستان سعودی در انتظار عواقب کار خود باشد دفتر مقتدی صدر در نجف امروز شنبه از مقامات سعودی خواست تا شیخ نمر را آزاد و در حکم اعدام وی تجدید نظر کند به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقعضو جامعه مدرسین حوزه: آیت الله ابطحی کاشانی مورد وثوق و اطمینان امام (ره) بود
عضو جامعه مدرسین حوزه آیت الله ابطحی کاشانی مورد وثوق و اطمینان امام ره بودعضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه مرحوم آیت الله ابطحی کاشانی مورد وثوق و اطمینان امام ره بود گفت این عالم برجسته حوزه سالیان متمادی در حوزه علمیه قم مشغول تدریس بود و شاگردان زیادی را تربیتآریایینژاد در گفتوگو با فارس: دنیا باید از وضعیت حقوق بشر در عربستان آگاه شود/ واکنش شدید مجلس به حکم اعدام
آریایینژاد در گفتوگو با فارس دنیا باید از وضعیت حقوق بشر در عربستان آگاه شود واکنش شدید مجلس به حکم اعدام آیتالله نمر نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به سکوت حامیان غربی سعودیها در برابر حکم اعدام برای شیخ نمر گفت این سکوت تعجببرانگیز نیست احمد آریایینژاد نماینده مرمدیر حوزه آیتالله اعتمادی کاشان: اجرای حکم اعدام آیتالله نمر بر آتش اختلافات دامن میزند
مدیر حوزه آیتالله اعتمادی کاشان اجرای حکم اعدام آیتالله نمر بر آتش اختلافات دامن میزندمدیر حوزه علمیه آیتالله اعتمادی اجرای حکم دادگاه عربستان را موجب دامن زدن به آتش اختلافات و آشفتگیها در جامعه اسلامی دانست حجتالاسلام میر سید حسن اعتمادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارسسوال حسامالدین آشنا از آیتالله جنتی |اخبار ایران و جهان
سوال حسامالدین آشنا از آیتالله جنتی کد خبر ۴۴۲۸۳۱ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۶ - 18 October 2014 از تجربه سال 88 که بسیار سخت و بد بود استفاده کردیم آن تجربه برای ما تابلو بود که باید حواسمان را جمع کنیم و خیلی دقت کردیم که این اتفاقات اتفاقات 88 تکرار نشود من نمیتوبیانیه مجمع جهانی اهل بیت(ع)در پی صدور حکم اعدام برای آیت الله شيخ نمر
بیانیه مجمع جهانی اهل بیت ع در پی صدور حکم اعدام برای آیت الله شيخ نمر دادگاه جزائی رژیم آل سعود در ریاض حکم ظالمانه و غیر منتظرانه ای علیه فقیه وارسته علامه شیخ نمر النمر صادر کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز در پی صدور حکم اعدام برای «آیآیتاللهی: به بنبست نرسیدهایم که برویم/ درباره وینگادا جمعی تصمیم میگیریم
آیتاللهی به بنبست نرسیدهایم که برویم درباره وینگادا جمعی تصمیم میگیریم نایب رییس اول فدراسیون فوتبال پس از مدتها در واکنش به برخی حاشیه و انتقادها علیه فدراسیون گفت اگر فدراسیون به بن بست رسیده بود آمادگی رفتن داشتیم اما اکنون چنین نیست و حاشیههای این روزها را به نفع فبزرگداشت سی ودومین سال شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی در اصفهان
۲۲۶۲۶۵ ۱۳۹۳ ۷ ۲۶ - ۱۷ ۳۳گزارش تصویری بزرگداشت سی ودومین سال شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی در اصفهان عکاس مرتضی یار احمدی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۷ ۲۶ - ۱۷ ۳۳-
سیاسی
پربازدیدترینها