واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حکم شرعی اسیدپاشی + تصاویر
این جنایت از بدترین جنایاتی است که در میان شیطان صفتان رایج شده و چنانچه موردی باشد در مواردی قصاص و نسبت به مواردی دیه سنگین دارد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، يکي از جرائم و اعمال بسیار زشت که متاسفانه در جامعه ما رواج پيدا کرده، عمل بدور از انسانیت اسید پاشي است. عملی که نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز در حال انجام است.
تصاویری از قربانیان اسیدپاشی در غرب اين عمل به دليل اينکه موجب ايجاد جراحات جبران ناپذيري مانند؛ از بين رفتن بينايي، بافت هاي صورت و اندام هاي فوقاني بدن واز همه مهم تر نابودی زيبايي چهره ي (با توجه به اينکه اغلب افرادي که مورد اسيدپاشي قرار مي گيرند زنان هستند) مي شود از نظر عده اي حتي بمراتب از جرم قتل عمد نيز سنگين تر خواهد بود زيرا در بسياري از موارد قتل عمد، جاني بدون قصد قبلي در لحظه اي تصميم به قتل مي گيرد و مجني عليه نيز کشته مي شود اما در اسيدپاشي فرد حتما با قصد و آگاهي از عواقب عمل خويش و اصلا به علت کريه المنظر کردن و از ميان بردن چهره و زيبايي افراد به دليل برخي نيات سوء، دست به چنين عملي مي زند و فرد مجني عليه را براي تمام عمر از نعمت بينايي و زيبايي چهره، ازدواج و حتي شغل محروم مي کند و در واقع براي او هر روز هزاران بار مرگ را مي آفريند. حکم قصاص و ديه اعضاء در اسيدپاشي
در جرم اسيدپاشي اگر فرد مجني عليه(فرد مورد اسیدپاشی) کشته شود مطابق ماده 205 قانون مجازات اسلامي فرد جاني به قصاص نفس محکوم خواهد شد اما اگر فرد مجني عليه عضوي از اعضاي خود را از دست بدهد بر طبق ماده 273 قانون مجازات فرد جاني در برابر او قصاص عضو خواهد شد.
در ماده 273 آمده است " در قصاص عضو ، زن و مرد برابرند ومرد مجرم به سبب نقص عضو يا جرمي كه به زن وارد نمايد به قصاص عضو مانند آن محكوم مي شود ، مگراينكه ديه عضوي كه ناقص شده ثلث يا بيش از ثلث ديه كامل باشد كه درآن صورت زن هنگامي مي تواند قصاص كند كه نصف ديه آن عضو را به مرد بپردازد. "مطابق فقه اسلامي و قانون کشور ما که از فقه نشات گرفته است زن و مرد در ديه ي اعضاء برابرند تا جايي که ديه ي زن به يک سوم ديه ي کامل برسد که در اين صورت ديه ي زن نصف خواهد شد. بنابراين در صورتي که فرد مجني عليه در اسيدپاشي زن باشد و چشمان او نابينا شود چون ديه ي دو چشم برابر با يک ديه ي کامل است، اين ديه به نصف تقليل يافته و در هنگام قصاص، زن بايد نصف ديه را به مرد بپردازد.
در باب قصاص اعضاي آسيب ديده ي مجني عليه نيز در ماده 272 قانون مجازات اسلامي 5 شرط در قصاص عضو ذکر شده است که از جمله آنها، اين است که قصاص نبايد موجب تلف جاني يا عضو ديگري شود و همچنين نبايد بيش از اندازه ي جنايت باشد. فتوای برخی مراجع از طرف دیگر برخی با استفتاء از مراجع خود حکم این کار را جویا شدند. آنها سوال خود را اینگونه مطرح کردند؛ افراد مختلف به دلیل انتقام گیری اقدام به اسیدپاشی به صورت و بدن افراد دیگر کرده و سبب کور شدن، سوختگی شدید پوست و سایر مشکلات جسمی و روحی برای آسیب دیدگان می شوند. خواهشمند است نظر فقهی خود را در خصوص سوالات ذیل مرقوم فرمایید:
1. به لحاظ فقهی، حکم مجازات عاملین اسیدپاشی چیست؟ آیا حکم آنها قصاص می تواند باشد؟
2. در صورت حکم قصاص، کیفیت اجرای آن باید چگونه باشد؟
3. درصورتی که اجرای قصاص اسیدپاشی دشوار باشد، آیا می توان به لحاظ فقهی از مجازات جایگزین اعدام استفاده کرد؟ پاسخ آیت الله مکارم شیرازی این جنایت از بدترین جنایاتی است که در میان شیطان صفتان رایج شده و چنانچه موردی باشد در مواردی قصاص و نسبت به مواردی دیه سنگین دارد و اگر کسی آن را به طور گسترده و متعدد مرتکب شود عنوان مفسد فی الارض به خود می گیرد که حکمش اعدام است. همیشه موفق باشید. پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی 1. در مواردی قصاص و در مواردی دیه است. 2. حاکم شرع جامع الشرایط تعیین می نماید. 3. اگر اسید پاشی اولی موجب قتل نشده اعدام مورد ندارد. والله اعلم. پاسخ آیت الله موسوی اردبیلی چنانچه با علم و عمد باشد هر مقدار که مجنی علیه مورد جنایت قرار گرفته، اگر قصاص ممکن باشد حق اوست که قصاص کند والا مورد دیه وارش است، کما اینکه در شبه عمد و خطا نیز مورد دیه وارش است. پاسخ آیت الله نوری همدانی باید به محاکم قضایی مراجعه شود.
۲۹/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]