واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۹:۳۹ق.ظ)
تاکيد بر استفاده از ظرفيت و توانايي پيشکسوتان در برنامههاي سازمان ميراثفرهنگي در مراسم بزرگداشت روز خانواده و تکريم از بازنشستگان، پيشکسوتان سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بر استفاده از توانمندي و ظرفيت بازنشستگان در اين سه عرصه تخصصي تاکيد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، در مراسم بزرگداشت روز خانواده و تکريم از بازنشستگان سه تن از پيشکسوتان و اعضاي کانون بازنشستگان سازمان در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به ارائه پيشنهادات خود پرداختند و ظرفيتهاي متنوع اين کانون را در حضور مسؤولين سازمان تشريح کردند.
رحيم صراف، دکتراي باستانشناسي و سرپرست کاوشهاي هگمتانه همدان در اين مراسم با اشاره به اهميت حفظ و حراست از ميراث فرهنگي کشور، گفت: تاريخ چندين هزار ساله ايران در تمامي نقاط کشور شواهدي آشکار دارد.
وي با بيان اينکه در بسياري از نقاط ايران شواهدي از تمدن چندين هزار ساله وجود دارد، ادامه داد: آثاري که در تخت جمشيد و نقش رستم از دوره هخامنشي به دست آمده، گواه پيشرفت هاي علمي و تمدني کشور ما در طول تاريخ است.
صراف با تاکيد بر ضرورت حفظ آثار تاريخي، ميراث فرهنگي و کاوش بيشتر براي دستيابي به ساير شواهد تاريخي و تمدني کشور، تصريح کرد: هرچند سازمان ميراث فرهنگي کارشناسان فعال و کارآمدي در تمامي حوزه ها دارد اما نيروهاي کانون بازنشستگان اين سازمان داراي ظرفيت و پتانسيل بسياري براي انجام امور دارند.
همچنين افشار سيستاني پژوهشگر صنايع دستي و مدرس دانشگاه در مراسم بزرگداشت خانواده و تکريم از بازنشستگان سازمان، ايران را خاستگاه يکي از ديرينه ترين نمودهاي فرهنگ و هنر دنيا دانست و افزود: هنرآفرينان ايراني پاسداران راستين هنرهاي سنتي در تاريخ هستند.
اين پژوهشگر با اشاره به اينکه، ايران بر پايه گزارش هاي سازمان جهاني يونسکو از نظر گوناگوني رشته هاي صنايع دستي در رتبه نخست قرار دارد، گفت: هنرهاي سنتي و صنايع دستي اشتغال و درآمدزايي بسياري براي کشور دارد و در حال حاضر 3 ميليون نفر در کشور به توليد صنايع دستي مشغول هستند.
افشار سيستاني اضافه کرد: هنرهاي سنتي و صنايع دستي از هزاران سال پيش در ايران وجود داشته و با وجود فراز و نشيب هاي فراوان هيچگاه از ميان نرفته است.
وي گفت: سازمان ميراث فرهنگي مي تواند در سازمان دادن راهبردهاي سياست ها و قوانين، گسترش بهبود کيفي هنرهاي سنتي و سياست گذاري در تدوين اين برنامه ها از ظرفيت بازنشستگان و پيشکسوتان اين حوزه استفاده کند.
مرتضي احمدي، پژوهشگر عرصه گردشگري در حضور مسؤولان و معاونين سازمان ميراث فرهنگي بر استفاده از توانمندي بازنشستگان در اجراي برنامههاي حوزه گردشگري تاکيد کرد و گفت: با توجه به چشم انداز 20 ساله کشور ما بايد 11 سال آينده ميزبان 20 ميليون گردشگري باشد و رسيدن به اين نقطه نيازمند برنامه ريزي در اين حوزه است.
اين پژوهشگر گردشگري توجه به آموزش نيروي انساني را يکي از مهمارين موضوعات در اين حوزه دانست و افزود: استانداردسازي و نظارت بر تاسيسات گردشگري مي تواند توسط افرادي که بنيانگذار اين بخش در کشور بوده اند با سرعت بيشتري انجام شود.
احمدي يادآور شد: بازنشستگان و پيشکسوتان کانون همچنين از توانمندي را دارند که در برگزاري نمايشگاه ها و راه اندازي بازارچه هاي صنايع دستي به اين سازمان کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]