تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803369247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم بازنگري طرح‌هاي توسعه منابع آب با توجه به تغيير اقليم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۵:۴۰ق.ظ)
معاون وزير نيرو در امور برنامه‌ريزي و اقتصادي تأکيد کرد: لزوم بازنگري طرح‌هاي توسعه منابع آب با توجه به تغيير اقليم معاون وزير نيرو در امور برنامه‌ريزي و اقتصادي گفت: با توجه به تغييرهاي جهاني آب و هوا و بحث تغيير اقليم، بايد در طرح‌هاي توسعه منابع آب کشور بازنگري داشته باشيم.
به‌ گزارش خبرگزاري موج، عليرضا دائمي روز دوشنبه (امروز) در آيين گشايش سومين همايش سد و تونل در دانشگاه تهران، با اشاره به پيشينه چندهزار ساله ساخت تونل در کشور و پتانسيل موجود ايران براي توسعه مباحث مديريت منابع آب، اظهار داشت: اگر در صنعت سدسازي مقايسه‌اي با وضعيت جهاني داشته باشيم، ايران جزو سه کشور نخست داراي تاسيسات آبي است، اما؛ صنعت سد و تونل در کشور ما با تاخير چندساله نسبت به جهان آغاز شده است.
وي با اشاره به آثار اجتماعي و محيط زيستي ساخت سدها در کشور، گفت: سدسازي علم نيست، بلکه مجموعه‌اي از علوم است و در اين صنعت بايد مطالعه‌هاي زمين‌شناسي، هيدروليک و جنبه‌هاي اقتصادي و معماري سد درنظر قرار گيرد، اما؛ مهم‌ترين بعد سدسازي مطالعه آثار اجتماعي و محيط زيستي آن است.
وي ادامه داد: رويکرد وزارت نيرو احداث سد براي سد نيست، بلکه بايد مؤلفه‌هاي مختلف آن همچون بحث آمايش سرزمين درنظر گرفته شود و نبايد با سدسازي بي‌رويه و بدون مطالعه، جمعيت کشور در محدوده‌هاي مشخص متمرکز شود؛ همانند تجربه مصر که 95 درصد جمعيت مصر در کنار رود نيل ساکن هستند و ساير بخش‌هاي اين کشور خالي از سکنه است.
وي با اشاره به بحران آب در سال‌هاي اخير، گفت: بر اثر کمبود آب در ايران، برخي از نقاط در حال تخليه جمعيتي هستند؛ چراکه ما نتوانسته‌ايم زيرساخت‌هاي لازم، از جمله تاسيسات آب‌رساني را در اين مناطق ايجاد کنيم.
وي با بيان اينکه هم‌اکنون در مناطق مرکزي کشور با وضعيت قرمز منابع آب مواجه هستيم، ادامه داد: بحث تغيير اقليم و تغييرهاي جهاني آب و هوا يک امر مهم و اجتناب‌ناپذير است ضمن آنکه در کمتر از يک قرن، جمعيت زمين چهار برابر شده و بر اثر توسعه صنعت، بحث افزايش دما و تغيير اقليم با سرعت بيشتري در حال گسترش است.
وي تصريح کرد: تا سال 2050 دماي متوسط کره زمين چهار درجه گرم‌تر خواهد شد در حالي که ما در سال‌هاي گذشته شاهد تبخير يک ميليارد مترمکعب آب حوضه آبريز درياچه اروميه در اثر افزايش دو درجه‌اي دما هستيم که اين يک هشدار جدي است.
وي افزود: نگاه شتاب‌زده به سد و سدسازي بايد تعديل شود به‌طوري که ما تاکنون به سد نگاه مهندسي داشته‌ايم درحالي که بايد مباحث محيط زيستي و اجتماعي در اولويت باشد.
وي با بيان اينکه در آينده نزديک امکان تاسيس سد و شبکه‌هاي آبياري و زه‌کشي در بخش‌هاي وسيعي از کشور به‌دليل کم‌آبي وجود نخواهد داشت، ادامه داد: تجربه ما در شبکه‌هاي آبياري و زه‌کشي حوضه آبريز اصفهان نشان داد که 220 هزار هکتار شبکه آبياري و زه‌کشي بدون مطالعه لازم احداث شده که فقط 50 هزار هکتار از آن به‌دليل کمبود آب قابل استفاده است.
دائمي گفت: بايد در بحث سدسازي نگاه به آينده داشته باشيم؛ زيرا حوضه‌هايي مانند اصفهان، کرخه، فلات مرکزي و سفيدرود براثر خشک‌سالي ظرفيت لازم را براي احداث سد از دست داده‌اند و در سال 1400 به‌جز ناحيه غربي کشور و کرانه درياي خزر، ظرفيت منابع آب در ساير نقاط کشور بسيار محدود خواهد بود.
وي ادامه داد: آنچه امروز شاهد هستيم اينکه توسعه ظرفيت اتفاق افتاده است، اما؛ ميزان تقاضا بيشتر از پتانسيل منابع موجود است؛ به‌طوري که هم‌اکنون از 360 سد کشور حدود 60 سد توان آبگيري کامل دارند.
وي خاطرنشان کرد: بايد مديريت توامان عرضه و تقاضا به جاي مديريت عرضه آب به‌وجود آيد و طرح‌هاي انتقال آب حوزه به حوزه بايد منوط به تأمين آب شرب باشد و وضعيت کنوني منابع آب کشور اين امر را براي ما ضروري ساخته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن