واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگوی ویژه خبری:
در زمینه های علم و فناوری تحرکات خوبی را پس از پیروزی انقلاب داشتیم/در تدوین سند نقشه جامع علمی کشور سه هزار استاد دانشگاه و حوزه همکاری کردند
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور تشریح دور جدید فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه دوشنبه 28 مهر گفتگوی ویژه خبری حضور یافت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که به منظور تشریح دور جدید فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه امشب دوشنبه 28 مهر گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بود در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی براینکه با گذشت حدود یک دهه از فعالیت جنابعالی به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اهم دستاوردهای شورا در این سال ها چه بوده است اظهار داشت: در ابتدا لازم می دانم تشکر و سپاسگذاری خود را از مقام معظم رهبری به خاطر اعتمادشان در حکم جدید ابراز کنم.
وی ادامه داد: حضرت آقا در حکم جدید هم مسیری که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر رفته را مورد توجه قرار دادند و هم اولویت های جدیدی که سنت مقام معظم رهبری است در هر دوره ای برای دوره پیش رو موارد، نکات و اولویت هایی را مطرح فرمودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: اجمالا عرض می کنم در هفت،هشت سال اخیر بر مبنای حکم رهبر معظم انقلاب چند اولویت مهم در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که بخش هایی از آن ها همان طور که در حکم جدید مشخص است،الحمدالله به نتیجه و ثمر رسیده، بخش هایی در حال انجام است و بخش هایی نیز همان طور که در حکم آمده ناتمام مانده یا هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.
در زمینه های علم و فناوری تحرکات خوبی را پس از پیروزی انقلاب داشتیم
مخبر دزفولی تصریح کرد: اولویت های ما درهفت هشت سال اخیر چند جهت گیری مهم بوده، ما گرچه شاهد یک وقفه هایی در دوره های زمانی در این بخش بودیم.
وی ادامه داد: اما هنگامی که رهبر معظم انقلاب موضوع نهضت نرم افزاری را مطرح فرمودند و بعد از آن مسئله نقشه جامع علمی کشور را مطرح کردند و بعد در حکم سال 85، 86 بر روی نقشه جامع علمی کشور تاکید فرمودند، یعنی سه اولویت را به عنوان اولویت های اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تاکید قرار دادند که این سه اولویت عبارت بود از تدوین نقشه جامع علمی کشور، تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تدوین نقشه مهندسی فرهنگی، البته در کنار این موارد موارد دیگری هم به احکام قبلی رهبر معظم انقلاب بود که آن ها هم در کنار این موارد مورد توجه قرار گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بحمدالله در این دوره چند سال اخیر توفیق پیدا کردیم که نقشه جامع علمی کشور را نه تنها در صحن شورای عالی به تصویب برسانیم ،بلکه قبل از آن که به یک میثاق مورد اتفاق جریان نخبگانی کشور تبدیل شود آن را در معرض اظهارنظر نخبگان قرار دادیم.
در تدوین سند نقشه جامع علمی کشور نزدیک به سه هزار استاد دانشگاه و حوزه همکاری کردند
مخبر دزفولی اظهارداشت: در تدوین سند نقشه جامع علمی کشور نزدیک به سه هزار استاد دانشگاه و حوزه با شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری و در بخش ها،کمیته ها و موضوعات مختلف در تدوین این سند مشارکت کردند که این یک عقبه بسیار باارزش برای این کار بود.
وی ادامه داد:بعد از آن این سند به صحن شورای عالی آمد و نزدیک به 18 جلسه کامل شورا به تصویب مواد این سند اختصاص پیدا کرد یعنی نزدیک به یک سال سهم شورای عالی انقلاب فرهنگی فقط به بررسی این سند اختصاص پیدا کرد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: یعنی در سال های 78 و 79 مسیر تدوین این سند طی شد و در سال 90 نیز این سند مسیر ابلاغ و اجرایی شدن را طی کرد.
مخبر دزفولی اظهار داشت: خوشبختانه ما در اسناد بعدی هم که تنظیم کردیم مانند سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه مهندسی فرهنگی یا اسناد دیگری که ذیل این ها تعریف شده یک ساز و کاری را به منظور به روز رسانی، نظارت، رصد و همین طور ضمانت بخشی به اجرایی شدن این اسناد تدارک دیدیم.
وی تصریح کرد: به طور مثال در نقشه جامع علمی کشور آمدیم ستاد راهبری اجرایی کردن نقشه جامع علمی کشور را با یک ترتیب جامعی از مسئولین حوزه های علم و فناوری، نمایندگان مجلس، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و بخش های مرتبط با این موضوع تدارک دیدیم که این در کنار دعوت از بخش های علمی غیردولتی که در تدوین اسناد ذیل این سند با ما همراهی داشتند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در تدوین نقشه جامع علمی کشور شاید بیش از 50 جلسه داشتیم و یک هماهنگی، هم افزایی و هم دلی در بین همه دست اندرکاران علم و فناوری ایجاد شد که این یکی از دستاوردهای مهمی بود که در ده سال گذشته مورد توجه قرار گرفت و در حکم جدید به آن اشاره شده و به نظر خود من نیز این سند به عنوان یک الگو در مرحله اجرایی شدن قرار دارد.
مخبر دزفولی ادامه داد: دستاوردهای علمی گوناگونی که هم که در کشور داریم روز به روز جهت گیری های بهتری به خود می گیرد به طور مثال می توان در فناوری های پیشرفته به فناوری نانو، علوم شناختی و غیره که جز علوم نو دنیا هستند اشاره کرد و جهت گیری ها و پشتیبانی های خوبی صورت گرفت و ستادهای مرتبط با این بخش ها شکل گرفت و باعث شد نخبگان و دانشمندان ما باور کنند که می توانند این کارها را انجام دهند.
وی ادامه داد: در کنار این مطالب تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود که در یکی از سخنرانی هایی که مقام معظم رهبری فرمودند تدوین این سند یکی از آرزوهای ما بوده که تحول بنیادین آموزش و پرورش را داشته باشیم، دولت های قبل تلاش کردند اما داشتن یک سند مشترک با یک نگاه میان مدت و برمبنای آموزه های درونی و اسلامی و ارزشی و ملی ما جایش بسیار خالی بود ولی امروز این کار با مشارکت کاملا قابل قبول از مجموعه دست اندرکاران این حوزه اتفاق افتاد، کسانی که سابقه طولانی در نظام تعلیم و تربیت کشور داشتند و هم در نظام آموزش و پرورش و هم در مسائل گوناگون آموزش و پرورش و طرح های تحقیقاتی مختلفی هم صورت گرفت که منجر به تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد الان نیز در مرحله اجرا قرار دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سومین مسئله مهندسی فرهنگی بود که این مسئله هم مسئله سخت تر و پیچیده تری بود لذا زمان طولانی تری برای رسیدن به یک نگاه و ذهنیت مشترکی از ما برد و در نهایت این سند در حال حاضر تصویب شده است.
در حوزه قرآنی، سند توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسید
مخبر دزفولی ادامه داد: در کنار این موضوعات در حوزه قرآنی فعالیت های خوبی صورت گرفت و سند توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسید در حوزه نخبگان سازمان دهی نخبگان شکل گرفته و امروز شما تحولاتی که در بنیاد نخبگان می بینید دلیل مقید بودن عزیزان ما به اجرایی شدن این سند است.
وی ادامه داد: توجه به علوم جدید مانند سلول های بنیادین،نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، گیاهان دارویی، مسائل مرتبط با کشاورزی از جمله موضوعاتی بودند که شورای عالی انقلاب فرهنگی بر روی آن ها توجه داشته است.
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]