واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بیگانگان؛ مقصر قدیمی
در روانشناسی انسانها همیشه بر روی اهمیت دوران کودکی تا جوانی تاکید میشود. در این دوران آغازین زندگی است که شاکله شخصیت انسانها شکل میگیرد و جهانبینی او در ذهنش ترسیم میشود و اتفاقاتی که در این دوران برای او رخ میدهد تاثیر بسزایی در شخصیتش میگذارند.
آفتاب: با وام گرفتن از این فرضیه میتوان گفت که جوامع نوین نیز میتوانند اینگونه باشند. متعاقبا میتوان ایران مدرن را مثال زد. جامعه مدرن (نه لزوما به معنای توسعه یافته بلکه صرفا به معنی نوین) ایران در عرف بررسیها، تاریخی تقریبا صد ساله دارد. ایران امروز کودکی بود که وارد فضای مدرن شد که به واسطه پیشرفتهای علمی و صنعتی و گسترش ارتباطات، تحولات اجتماعی در آن سرعت زیادی گرفتند و زندگی انسانها به کلی تغییر کرد. از آن دوران تا به امروز جامعه ایرانی وقایع مختلفی را به خود دیده که احتمالا در شکلگیری روحیه و فرهنگ اجتماعی و سیاسی آن اثرات مهمی گذاشتهاند.
ایرانیان در این دوران در روابط خود با خارج، خصوصا همسایه شمالی و کشورهای غربی شاهد پدیدههای جدیدی بودند و این امر به نوعی حس عقب ماندن را در آنها زنده کرد. در دورانی هم برخی نخبگان سعی کردند تا با مدیریت از بالا این عقبماندگی را جبران کنند و ایران را به پیش ببرند که با موانعی برخورد کردند که از جمله عوامل آن میتوان به دسیسههای خارجی اشاره کرد. پس از آن ایران نوین، پدیدههای دیگری را مانند اشغال در جنگهای جهانی، شکلگیری اولین حزب حرفهای متاثر و رهرو از یک کشور بیگانه، بر سر کار آوردن حاکمان و سلاطین توسط کشورهای دیگر، امتیازهای شبه استعماری بسیار به خارجیها و یا کودتاهای مستقیم و غیر مستقیم عوامل خارجی را به چشم دیدند.
شاید همین عوامل در دوران ابتدایی و نوجوانی ایران نوین بود که باعث شد شخصیت اجتماعی، جهانبینی ایران جوان امروز و نگاه بسیاری از مردمانش به مسائل به گونهای ترسیم شود که در هر پدیدهای به دنبال دستهای خارجی و توطئههای بیگانگان باشند.
هرچند نمیتوان به کلی منکر بدخواهی از سوی بیگانگان شد اما این مساله هم نمیتواند منطبق بر واقعیت باشد که هر مشکلی که بر سر راهمان میبینیم نقشهای شوم از سوی دشمنان خارجی باشد.
نمونه این مساله بسیار است. جدیدترین مثال آن هم شاید اظهار نظر اخیر یک نماینده مجلس در خصوص ماجرای اسیدپاشیها در اصفهان باشد که در این وقایع به دنبال سرنخ از خارجیها میگردد و با اطمینان آن را دسیسه سیستمهای اطلاعاتی بیگانه میداند! در حالی که تعدد اسیدپاشی به زنان جوان اصفهانی را باید به عنوان یک مورد و آسیب اجتماعی و در جدیترین حالت به عنوان یک پرونده پلیسی مورد بررسی قرار داد اما این بار هم همان عارضه قدیمی ظهور میکند و حاشیه ایجاد میکند.
به گزارش ندایایرانیان، هرچند که بسیار دشوار است اما شاید بهتر باشد که به تدریج سعی کنیم از این مسائل و خصائص گذر کنیم. شاید گاهی اوقات برخی از مشکلات ریشه در داخل داشته باشند. با واقعبینی میتوانیم ریشه مشکلات را به خوبی دریابیم و قدم اول را برای حل آنها برداریم. اما با ساده کردن آنها و مستقیما وصل کردن ریشه هر مشکلی به بیرون از مرزها طبیعتا در صورت خطا، حل مشکل را برای خودمان دشوار خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]