تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در عمل مؤمن يقين ديده مى شود و در عمل منافق شك.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803351838




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازپخش «آتقی»، بازگشت یک «تفکر»


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بازپخش «آتقی»، بازگشت یک «تفکر» وبلاگ > دیلمی‌زاده، عباس - در سال‌های آخر دهه 60، سریالی با عنوان «آینه عبرت» به سفارش ستاد مبارزه با مواد مخدر ساخته شد و به روی آنتن رفت. سریالی که شخصیت اول آن مردی به نام «آتقی» بود که اعتیاد داشت. در آن زمان از شبکه‌های متعدد تلویزیونی و ماهواره‌ای خبری نبود و فیلم‌هایی که از تلویزیون پخش می‌شد مخاطبان زیادی داشت. سریال «آتقی» هم در مدت زمان کوتاهی جای خود را در جامعه باز کرد به طوری که «آتقی» شخصیتی کاملاً شناخته شده بین مردم جامعه شد. با وجود اینکه این سریال مخاطبان زیادی داشت اما با نگاه سطحی و عامیانه که به مقوله اعتیاد از خود به نمایش گذاشت نتوانست اثربخشی لازم در کاهش جمعیت معتادان را به وجود آورد.

در دهه 60 هنوز درمان اعتیاد به صورت جدی و علمی مورد توجه قرار نگرفته بود و تصور عمومی بر این بود که با نگهداری چند ماهه یک معتاد در مرکز بازپروری می‌توان او را نجات داد. مسئولان هم گمان می‌کردند که با ایجاد اشتغال برای معتادان بهبودیافته، همه مشکلات حل می‌شود و معتاد به زندگی عادی بازمی‌گردد. به همین جهت سناریو دو اپیزودی در آن زمان برای بهبودی معتادان وجود داشت؛ اپیزود اول نگهداری معتاد در مراکز بازپروری و اپیزود دوم اشتغال معتاد و در پایین هم بهبودی؛ که این سناریو از پایه و اساس غلط بود.
نگاه عامیانه مردم و نگاه به ظاهر متخصصانه اما غلط مسئولان آن زمان به مساله اعتیاد با هم همپوشانی‌های زیادی داشت و همین همپوشانی باعث شده بود که جامعه درک درستی از اعتیاد نداشته باشد. سال‌های زیادی طول کشید تا اعتیاد به عنوان یک بیماری شناخته شود و نگاه بیمارانگارانه به معتاد افزایش پیدا کند. تشکیل گروه‌های خودیار و موفقیت‌های آنها در درمان اعتیاد هم باعث شد بخش قابل‌توجه ای از معتادها به شیوهای مختلف از اعتیاد رهایی پیدا کنند و جزء جامعه معتادهای بهبودیافته قرار گیرند.
برنامه‌های کاهش آسیب هم که در ابتدای دهه 80 در کشور اجرایی شد، نگاه جدیدی را با خود به ارمغان آورد. پیام این برنامه‌ها این بود که می‌توان با مدیریت و برنامه‌ریزی درست، با یک معتاد در صلح زندگی کرد و پذیرای او بود. در این برنامه‌ها به معتادان آموزش داده می‌شد که چگونه زندگی کنند تا لطمات مصرف مواد به خود و جامعه را کاهش دهند.
تغییر نگاه به معتادان در طی سال‌ها روند مثبتی را طی کرد به طوری که «در سیاست‌های کلی نظام در عرصه مواد مخدر» که در سال 1385 تصویب شد، «اتخاذ تدابیر لازم برای حمایت‌های اجتماعی پس از درمان مبتلایان به مواد مخدر و انواع روان‌گردان در زمینه اشتغال، اوقات فراغت، ارائه خدمات مشاوره و پزشکی و حمایت‌های حقوقی و اجتماعی برای افراد بازتوانی شده و خانواده‌های آنها» به عنوان یک بند در ذیل سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر گنجانده شد.
اما بعد از این دوران طلایی، دوباره شاهد افت عملکرد در حوزه مواد مخدر هستیم. به طوری که وقتی برنامه‌های اجرا شده در چند سال گذشته را مرور می‌کنیم، نتایج چندان درخشان نیست.در این دوران که دوره شکست برنامه‌ریزی‌ها در حوزه مواد مخدر است، برنامه‌های مقابله، پیشگیری، درمان و کاهش آسیب با شکست مواجه شده است؛ شدت اعتیاد در کشور افزایش‌یافته، تعداد معتادان خیابانی بیشتر شده و استراتژی‌هایی که برای درمان این بیماران به کار گرفته می‌شود، مؤثر نبوده است. مراکز بازپروری معتادان مشمول ماده 16 هر روز گسترده‌تر می‌شود اما وقتی هزینه‌ها و فایده‌ها را مقایسه می‌کنیم، اصلاً نتیجه مطلوب به دست نیامده است. دیدگاه مردم مجدداً نسبت به معتادان منفی شده است به طوری که از حضور معتادان در سطح شهر گلایه دارند و از مسئولان می‌خواهند که آنها را از سطح شهر جمع‌آوری کنند. در شبکه‌های اجتماعی و زیر خبرهای مربوط به معتادان هم کامنت های زیادی از شهروندان می‌بینیم که در آنها خواهان مجازات‌های سنگین برای معتادان شده‌اند. حتی نگاه مسئولان هم نسبت به معتادان تغییر کرده است و آنها هم با بیماران گرفتار اعتیاد چندان همدل نیستند و از ادبیات مناسبی در مورد آنها استفاده نمی‌کنند، آنها معتاد را «ولگرد» می‌خوانند در عین حالی که معتقدند برنامه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار خود دارند! همه این مشکلات و در نهایت بازپخش سریال «آتقی» ما را به این فکر می‌اندازد که نکند دوباره به دهه 60 بازگشته‌ایم و بازپخش «آتقی»، بازگشت یک «تفکر» باشد!



دوشنبه 28 مهر 1393 - 10:49:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن