واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
منافات نداشتن واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی باقانون
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: طبق بند لام قانون 8 خدمات کشوری تبدیل نیم درصد از مدارس دولتی به غیر دولتی منافاتی با اصل حاکمیتی بودن آموزش و پرورش ندارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اسفندیار چهار بند درنشست رسانه ای امروز خود پیرامون واگذاری مدارس دولتی به بخش غیر دولتی برگزار شد، عنوان کرد: کیفیت آموزش و پرورش عمدتا از چند مولفه تبعیت میکند نخست محتوی برنامهی درسی است که برای همه دانش آموزان به طور یکسان اجرا میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تبدیل مدارس دولتی به غیر دولتی به هیچ عنوان به تعدیل برنامه درسی منجر نمیشود افزود: البته با استقرار نظام 6-3-3 برنامهی درسی دستخوش تغییراتی شدکه هنوز هم عدهای از صاحب نظران نقدهای اساسی در این خصوص دارند.
چهاربند از کیفیت فضای آموزشی به عنوان مولفهای دیگر سخن و گفت و اضافه در تبدیل مدارس دولتی به غیر دولتی دراین مولفه هیچ تغییری ایجاد نشده است و تنها نحوه اداره مدرسه تغییر یافته است.
وی ادامه داد: کیفیت صلاحیت نیروی انسانی برای اجرای برنامه درسی مولفه سوم است که در این راستا دو اقدام اساسی در سال 91-92 انجام شد که اولین اقدام این بود که تعدادی از دبیران دوره متوسطه به ابتدایی منتقل شدند مثلا در تهران که با 2 هزار کمبود آموزگار مواجه بودیم و برای جبران این مساله هزار و 400 نیرو را از شهرستان به تهران منتقل کردیم. و یا اقدام دیگر تبدیل نیروهای خدماتی به آموزگار برای جبران کمبود نیرو بود که با این اقدام تا حدودی کیفیت آموزشی پایین آمد که در حال حاضر در صدد مهار کردن وجبران این اقدام شتابزده هستیم.
چهاربند از کیفیت زمان آموزش به عنوان مولفه دیگر سخن و گفت و اضافه کرد: با تبدیل نیم درصد از مدارس دولتی و غیر دولتی حتی یک ثانیه از زمان آموزش مصوب کم نشده است. بنابراین برنامه درسی، زمان، فضا، تغییراتی صورت نگرفته و تنها مولفه زمان هنگامی دچار مسئله شدیم که با تعطیلی روزهای پنجشنبه برنامه درسی به لحاظ حجم تغییری پیدا نکرد در حالی که زمان به آموزش کاهش یافته بود.
چهار بند با اشاره به اینکه در تهران 2700 مدرسه دولتی وجود دارد که از این تعداد 24 مدرسه تحت پوشش طرح واگذاری به بخش خصوصی شده است افزود: با اجرای این طرح علاوه بر حفظ زمان آموزش برنامه درسی مصوب، کیفیت فضا و تجهیزات، حداقل در سطح سال گذشته انجام شد و برای آنکه به مردم و موسس تحمیل نشود تعمیرات اساسی مدارس را خود برعهده گرفتهایم.
وی در خصوص چگونگی اجرای این طرح و نقدهایی که به این طرح وارد شده ،گفت: اولین نقدی که وارد است شده این است که آموزش و پرورش از امور حاکمیتی و واگذاری آن به بخش غیر دولتی مغایر با این امر میباشد درحالی که مابرای پاسخگویی به این مطلب به قانون 8 خدمات کشوری مراجعه میکنیم که در بند لام آن آمده بخشی از امور شامل سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت حاکمیتی است و تصدی گری آموزش با اعمال سیاستگذاری حاکمیتی اجرا میشود بنابراین تمام بخشهای آموزش و پرورش حاکمیتی نیست و تبدیل نیم درصد مدارس دولتی به غیر دولتی منافاتی با اصل حاکمیتی بودن آموزش و پرورش ندارد و علاوه بر بند لام ماده 8 قانون خدمات کشوری در قانون تاسیس مدارس دولتی و بند سین تبصره 3 قانون بودجه 93 نیز به این موضوع اشاره شده است.به طوریکه در قانون بودجه 93 اجازه واگذاری مدارس داده شده و در ازای آن به جای دریافت پول خدماتی ارائه میشود.
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]