واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
«اینترسپت»: «جنگ بیپایان» دکترین رسمی آمریکا است
پایگاه تحلیلی «اینترسپت» به بررسی ادعاهای مقامات آمریکا درباره جنگهای پیدرپی با نام «نبرد علیه تروریسم» در سراسر دنیا به راه میاندازند، پرداخته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه تحلیلی «اینترسپت» با اشاره ادعاهای کاخ سفید در نبرد علیه تروریسم مینویسد: «مدتها پیش از آنکه آمریکاییها به دوران جدید پس از 22 سپتامبر و شرارت گروههایی چون داعش و خراسان، وارد شوند، مقامات ارشد دولت اوباما آشکارا گفته بودند جنگ علیه تروریسم که در حال حاضر 12 سال به طول انجامیده، دستکم ده سال دیگر به درازا خواهد کشید.» نخستین بار، این واقعیت به طور ناشناس گفته شد ولی در اواخر سال 2012، روزنامه «واشنگتن پست»، راز دولت در ایجاد «ماتریس حذف» را افشا نمود. این ماتریس تصمیم میگیرد که چه کسی باید کشته شود، بدون اتهام زندانی شود یا «حذف» شود. این حقایق شایان توجه، گزارش شده است: «در میان مقامات ارشد دولت اوباما، اجماع گستردهای وجود دارد مبنی بر اینکه این عملیات (نبرد علیه تروریسم)، به احتمال زیاد، دستکم ده سال دیگر به درازا خواهد کشید. با توجه به اینکه روش القاعده همچنان در حالت متاستاز (رو به گسترش) است، برخی از مقامات میگویند: هیچ پایان روشنی در چشمانداز نمیبینند... جدول زمانی نشان میدهد که ایالات متحده تنها به نقطه میانی در آنچه زمانی با عنوان جنگ جهانی علیه تروریسم معرفی کرده بود، رسیده است.» در ماه می سال 2013، نشست کمیته نیروهای مسلح سنا برگزار شد. در این نشست مجوز سال 2001 درخصوص کاربست نیروی نظامی (AUMF) بازنگری شد. یکی از اعضای کمیته، از مقام ارشد پنتاگون، «مایکل شیهان» معاون وزیر، پرسید: «جنگ با ترور چه مدت طول خواهد کشید؟» شیهان پاسخ داد: «دستکم 10 تا 20 سال.» دستکم. سخنگوی پنتاگون پس از آن تایید کرد که «منظور شیهان این بود که جنگ به احتمال زیاد، 10 تا 20 سال دیگر از امروز - تا کنون بیش از 12 سال از آغازش گذشته_ به طول خواهد انجامید.» آنجا بود که «اسپنسر آکرمن» گفت «به نبرد سی ساله آمریکا، خوش آمدید.» نبردی که _با استدلال دولت اوباما_ «محدودیت جغرافیایی» ندارد. در روزهای نخست تشکیل ائتلاف ضد داعش به رهبری ایالات متحده، «لئون پانتا» مدیر «سیا» و وزیر دفاع پیشین اوباما، گفته بود «فکر میکنم به نبردی سی ساله وارد شدیم.» «هیلاری کلینتون» که شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دور آینده ایالات متحده دارد، در رویداد «اوتاوا» که 6 اکتبر امسال برگزار شد ادعا کرد که جنگ علیه این «شبه نظامیان» مبارزهای «طولانی مدت» خواهد بود که همراه با «نبرد هوایی»، «جنگ اطلاعاتی» را به دنبال دارد. این نبرد جدید به گفته او «ناگزیر» است. کلینتون در کتاب خود روشن ساخته که مخالفت او با سیاست خارجی اوباما، به دیدگاه او که دولت اوباما را به اندازه کافی قوی، نظامی و تهاجمی نمیبیند، برمیگردد. اینترسپت در ادامه مینویسد، بسیار تکاندهنده است که سیاستمداران آمریکایی به سادگی از «جنگ بیانتها» سخن میرانند. دانستن دلیل آنها برای پیش گرفتن این سیاست خارجی، چندان سخت نیست. وضعیت «نبرد بیپایان» میتواند افزایش قدرت دولت، پنهانکاری و پایمال نمودن حقوق را توجیه کند. این امر همچنین، انتقال گسترده ثروتهای عمومی برای «امنیت میهن» و صنعت ساخت سلاح، که رسانه های آمریکا به روش فریبدهندهای آنرا «بخش دفاعی» مینامند، توجیه میکند. شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارش ششم اکتبر خود به افزایش بیسابقه ارزش سهام «لاکهید مارتین» بزرگترین شرکت تولید سلاح ایالات متحده اشاره کرد و دلیل آنرا گسترش فزاینده درگیریها در سراسر جهان برشمرد.
رشد نرخ سهام «لاکهید مارتین» در سال 2014
بلومبرگ اینطور عنوان کرد که «سرمایهگذاران با درگیری ایالات متحده در مبارزه با داعش در عراق و سوریه، رشد فروش شرکتهای تولید موشک، پهپاد و دیگر سلاحها را زیر نظر دارند.» افزون بر این، ایالات متحده بزرگترین تامینکننده سلاح برای اسراییل است که به تازگی جنگی 50 روزه با حماس در نوار غزه را راه انداخت. از سوی دیگر، گروه تروریستی داعش هم از تجهیزات و سلاحهای آمریکایی استفاده میکند و این بدان معنی است که شرکتهای تامینکننده سلاح در آمریکا، به طرفین درگیر در «جنگ بیپایان» سلاح میفروشند. کسی میتواند سرمایهگذاران را به خاطر بیفکریشان سرزنش کند؟ اینترسپت، در ادامه با اشاره به ماجرای کشته شدن «اسامه بنلادن» یادآوری میکند که ایالات متحده ازین پیروزی به عنوان «نقطه عطفی» در «نبرد با تروریسم» نام برده بود و اینطور مینویسد که اگر هدف آمریکا به عنوان آغازگر «نبرد علیه تروریسم» رسیدن به نقطه پایانی جنگ باشد این بیانات معنادارند ولی اینگونه نیست، هیچگاه اینگونه نبوده است.جنگ علیه ترور، از آغاز اینطور برنامهریزی شد که «بیپایان» باشد. دولتهای «بوش» و «اوباما»، هر دو آشکارا به این واقعیت اشاره کرده و بارها گفتهاند که این جنگ دستکم یک نسل به درازا خواهد کشید. ماهیت این جنگ و نظریههای همراه با آن، این است که هیچ دشمن و محدودیت قابل تشخیصی ندارد. این «جنگ» خود را تغذیه میکند و اهدف پایانناپذیر خود را بازتعریف میکند و به نام توقف تروریسم در واقع به گسترش آن دامن میزند. لئون پانتا پیش ازین گفته بود «جنگ جدید آمریکا باید لیبی را هم شامل شود». جنگ جدید در لیبی احتمالا برای مبارزه با قدرتی است که جنگ پیشین ایالات متحده همین 3 سال قبل در لیبی به روی کار آورد. اینترسپت در خاتمه مینویسد، آخرین چیزی که سیاستمداران واشنگتن و نخبگان اقتصادی که آنها را کنترل میکنند، ممکن است بخواهند، پایان یافتن جنگ است. هرکسی که درباره این موضوع تردید دارد، کافیست تنها نیمنگاهی بیاندازد به بیانیههای تند رهبران دموکرات که هیچ لحظهای را برای دمیدن به شیپور جنگ به بهانه دستگیری «آدمهای بد» از دست نمیدهند. انتهای پیام/
93/07/27 - 01:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]