واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خبرگزاری فرانسه: حملات علیه داعش "معدن طلا" برای شرکت های تسلیحاتی آمریکا شده است تهران- ایرنا- خبرگزاری فرانسه نوشت: حملات آمریکا علیه داعش در عراق و سوریه با نام «عزم راسخ» به "معدنی از طلا" برای شرکت های تسلیحاتی آمریکا تبدیل شده است به طوری که نرخ سهام این شرکت ها را افزایش داده و میلیاردها دلار درآمد برایشان به همراه دارد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه در تحلیلی به قلم «دانیل دولوس»، با تشبیه کردن عملیات نظامی جدید آمریکا در عراق و سوریه به «معدن طلا» نوشت: حملات هوایی آمریکا به مواضع نیروهای داعش در عراق و سوریه باعث می شود تقاضا برای خرید بمب، موشک و قطعات یدکی هواپیماهای جنگی افزایش یابد؛ همچنین انگیزه توسعه پروژه های جدید تسلیحاتی نیز افزایش خواهد یافت.
رادیو آلمان نیز نوشت: «ریچارد ابولافیا» از شرکت پژوهشی «تیل گروپ» می گوید: «از دیدگاه صنایع دفاعی، این جنگ عالی است».
دولوس در ادامه نوشت: «در سه ماه گذشته بهای سهام شرکت تجهیزات فنی و تسلیحاتی "لاکهید مارتین" حدود سه درصد افزایش یافت. این شرکت از جمله موشک های "هل فایر" تولید می کند که توسط هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) آمریکایی شلیک می شود. موشک هل فایر نوعی موشک هوا به زمین است که به عنوان موشک ضد تانک و خودروهای زرهی در شرکت "لاکهید مارتین" تولید می شود. ارزش سهام شرکت های "نورث روپ گرومن" و "ریتئون" نیز از شروع عملیات نظامی اخیر آمریکا بالا رفته است.»
این رسانه در ادامه افزود: شرکت ریتئون اواخر سپتامبر قراردادی 251 میلیون دلاری با پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) منعقد کرد. این شرکت طبق قرارداد باید برای نیروی دریایی آمریکا موشک های "تاماهاوک" بیشتری تولید و ارسال کند. روز 23 سپتامبر که نخستین روز حملات هوایی نیروهای ائتلاف در سوریه بود ناوهای جنگی آمریکا 47 فروند موشک تاماهاوک شلیک کردند. ارزش هر فروند از این موشک ها برابر با یک میلیون و 400 هزار دلار است.»
«شرکت های تسلیحاتی نه تنها به معامله با ارتش آمریکا چشم دوخته اند بلکه به دیگر کشورهای حاضر در ائتلاف بین المللی علیه داعش نیز امید بسته اند. در حملات هوایی نیروهای ائتلاف، کشورهای بحرین، اردن، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی نیز شرکت دارند. در عراق نیز کشورهایی مانند فرانسه، به حملات هوایی دست می زند. همچنین شرکت های امنیتی به قراردادهایی در رابطه با بازسازی و آموزش واحدهای دولتی عراق چشم دارند.»
«یک سال پیش صنایع تسلیحاتی آمریکا با رکود مواجه شد؛ باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیروهای این کشور را از عراق خارج کرد و عملیات در افغانستان نیز به پایان خود نزدیک می شد. با توجه به بدهی های سنگین، باید هزینه های دفاعی آمریکا در سال های پیش رو پایین می آمد.»
«هم زمان با دعوای دمکرات ها و جمهوری خواهان بر سر بودجه، بودجه پنتاگون نیز باید کاهش می یافت. صنایع تسلیحاتی آمریکا نخستین اخراج های کارکنان خود را آغاز کردند. پیشروی نیروهای داعش در عراق و سوریه و همچنین مناقشه میان اوکراین و روسیه موجب شد که در واشنگتن ارز یابی جدیدی درباره اوضاع امنیتی انجام شود.»
"ریچارد ابولافیا" از شرکت پژوهشی "تیل گروپ" نیز می گوید: «به نظر می رسد که توافق سیاسی با توجه به محیط پرخطر بیرون به افزایش هزینه های دفاعی معطوف خواهد بود.»
خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: «اوباما که قرار بود بر روی توسعه کشور خود کار کند دستور استقرار یک هزار و 600 سرباز آمریکایی در عراق را صادر کرد. رئیس جمهوری آمریکا گفت، این سربازان مأموریت جنگی نخواهند داشت بلکه وظیفه آنها ارائه مشورت به ارتش عراق و پشتیبانی از تأسیسات مهم آمریکا خواهد بود. با این حال این مأموریت فرصتی پیش آورد که سال ها می تواند ادامه یابد و در حال حاضر پایانی برای آن متصور نیست.»
«بودجه دفاعی آمریکا در سال رو به اتمام 2014 نزدیک به 580 میلیارد دلار است. آمریکا همچنان در فهرست بودجه های دفاعی کشورها در رده اول قرار دارد. هزینه این کشور تنها برای امور دفاعی بیش از مجموع هزینه های دفاعی هشت کشور بعدی در این فهرست است.»
«پنتاگون اینک دستاویز خوبی برای افزایش بودجه خود در سال های آتی دارد. این وضعیت سبب می شود که مقاومت کنگره در برابر افزایش هزینه های دفاعی پایین بیاید.»
ایرانم **1004** 2023
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]