تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843692422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«شهوت» و «خشونت» در خدمت داعش


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


تحلیل رویترز:
«شهوت» و «خشونت» در خدمت داعش
سکس ابتدایی‌ترین تاکید بر تضمین تشخص فرد است. و در عین حال از طریق آن می‌توان نام -و ژن‌های- خود را ابدی کرد و به آینده منتقل ساخت. داعش به صورتی استراتژیک از این عامل به عنوان پاداشی برای تهاجم استفاده می‌کند.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، "رویترز" (Reuters) در بخش تحلیل و نظرات این خبرگزاری مقاله‌ای را از "آری  کروگلنسکی" استاد ممتاز کرسی روانشناسی در دانشگاه مریلند با عنوان « جذابیت سکس و خشونت، ترفند روانشناختی افراط‌گرایان» منتشر کرده که این نظریه که تکفیری‌ها، برای خدا و ترویج دین اسلام می‌جنگند، را رد می کند.
    نویسنده این مقاله نوشته است: «خیلی‌راحت است که مذهب را انگیزه افراط‌گرا شدن مردان،  و برخی‌ زنانِ، جوان  شمرد. اما بهترین ابزار برای فهم افراط گرایی و خنثی کردن آن را، روان شناسی، ونه الهیات، در اختیار ما قرار می دهد.»
    کروگلنسکی می‌افزاید: «جذابیت داعش برای هوادارانش در میل افراد برای آن چیزی است که در روانشناسی تحت  عنوان "تشخّص" تعریف می شود، و این گروه افراطی شبه نظامی در تبلیغات خود  هوشمندانه از آن  استفاده می‌کند. خواست تشخص، همانا میل به مطرح بودن، محترم بودن، و در چشم خود ودیگران کسی بودن است.»
    وی  می‌نویسد: «افراد می توانند احساس تشخص خود را  به دلایل مختلف از دست بدهند.از جمله بر اثر شکست‌های شخصی، یا بدنامی ناشی از تخطی از هنجارهای جامعه.»
    استاد دانشگاه مریلند در ادامه مقاله خود در رویترز می‌افزاید: «از دست دادن تشخص همچنین ممکن است بر اثر وضع نابسامان اقتصادی روی دهد، یا بر اثر احساس بی اعتباری و تبعیض پیش آید، امری که بسیاری از مهاجران آن را تجربه می‌کنند. و یا  از این احساس برآید که شخص ببیند هم مسلکان ایمانی‌اش در نقاط مختلف جهان مورد تحقیر و توهین قرار می گیرند.»
    وی می‌نویسد: «افراط گرایان ایدئولوژیک -مانند رهبران داعش-   با بهره‌گیری آگاهانه از دشواری ها و حس قربانی بودن جمعی از مسلمانان جهان، آنان را به عنوان عضو انتحاری بالقوه جذب می‌کنند.»
    نویسنده مقاله در اینجا از  اظهارات دو تن از رهبران القاعده "اسامه بن لادن" و "یحیی اللیبی" نمونه آورده و می نویسد: «اسامه بن لادن در سال ۱۹۹۷ در مصاحبه با "سی ان ان" گفت: تنها ذکر نام امریکا مارا به یاد آن کودکان معصومی می اندازد که تکه تکه شده‌اند و سرها و بازوهاشان از تنشان جداشده. و اللیبی با خشم و نفرت می‌گوید: جهاد در الجزیره تنها امید شما برای بیرون رفتن از جهنم حکومت های ظالمی ست که زندان هایشان از جوانان و کودکان شما و حتی زنان تان  پرشده اند.»     استاد دانشگاه مریلند می‌نویسد: «این ترکیب هویت پایمال شده با حس خفت گروهی اثری چنان عمیق می‌گذارد، که می‌تواند مسیر زندگی فرد را عوض کند، فردی که چه بسا می‌توانست در زندگی خود جابیفتد و راه خود را به سوی آینده‌ای  روشن بگشاید.»
    وی می افزاید: «بر اساس گزارش ها، ناصر مثنا، ۲۰ ساله، که داوطلبانه به داعش پیوسته، از چهار دانشکده پزشکی پذیرش داشته. یا محمد حامدالرحمان که ماه اوت در سوریه کشته شد در بندر پورتماوث بریتانیا در فروشگاه پریمارک کار می کرد و پدرش هم صاحب یک رستوران بود و به نظر می رسید که آینده مطمئنی در برابر دارد، اما  نتوانست رنج و تحقیر جامعه مسلمانان را که خود شاهدش بود، تاب آورد.
    این استاد روانشناس می‌نویسد: «یک ایدئولوژی افراطی در این گونه شرایط بسیار موثر واقع می‌شود، زیرا مرهمی سریع بر درد تشخص از دست رفته و راهی مطمئن برای بازیابی آن است. و با استفاده از غرایز ذاتی انسان برای تهاجم و سکس به انجام می‌رسد.»
    وی در تشریح عوامل تحریک انگیزه افراد توسط داعش می‌افزاید: «سکس را در نظر بگیرید. سکس ابتدایی‌ترین تاکید بر تضمین تشخص فرد است. و در عین حال از طریق آن می‌توان نام -و ژن‌های- خود را ابدی کرد و به آینده منتقل ساخت. داعش به صورتی استراتژیک از این عامل به عنوان پاداشی برای تهاجم استفاده می‌کند.»
    کروگلنسکی می‌نویسد: «این گروه شبه نظامی مراکز ازدواجی فراهم کرده که در آن زنان ثبت نام می‌کنند تا به ازدواج جنگ‌جویان درآیند. زنان و دختران اسیر عراقی مجبور به بردگی جنسی در فاحشه خانه‌هایی می‌شوند که توسط زنان جهادی اداره می‌شود. تجاوز جنسی به کفار مشروع تلقی می‌شود، و فتوای جهاد جنسی [جهاد نکاح] خشونت علیه زنان را تشویق می‌کند. وبالاخره پاداش مرگ  در مبارزه، برخورداری از لذت جنسی در بهشت است.»
    وی می‌افزاید: «درک جذابیت مغناطیسی افراط‌گرایی داعش، شرط اصلی برای اتخاذ روشی مناسب، و مبتنی بر اصول روانشناسی، برای مقابله با آن است. برای مثال، دعوت به میانه‌روی در زندگی و مبارزه‌ای صبورانه، برای رخنه در ذهن و دل  جهادی‌ها بی فایده است. برعکس، برای مقابله با فریبندگی جهاد، باید جایگزینی فریبنده ارائه داد. و جذابیت شهادت، باید در برابر نوع دیگری از جذابیت قرار گیرد. مسیر غریزه‌های ابتدایی را، به سبک "جیوجیوتسو" باید به سوی خود این دشمن  بی رحم برگرداند و استفاده از ترفندهای روان شناسانه را علیه خود داعش به کار گرفت.»
    استاد دانشگاه مریلند می نویسد:‌ «برای مثال، مردان جوانِ آسیب‌پذیر در برابر جذابیت ایدئولوژی افراطی را می‌توان به مبارزه با فرقه‌ای کردن دینشان تشویق کرد و درمقابل شکست دادن شیاطینی که مذهب‌شان را تهدید می‌کنند،  وعده جایگاهی بلند در تاریخ به آنان داد.»
    وی در تبیین نقش شبکه‌های اجتماعی در مبارزه با افراط‌گرائی می‌افزاید: «شبکه‌های اجتماعی باید بی وقفه بر طبل شکوه به پاخاستن شجاعانه و خطر کردن برای "شکست شر" بکوبند.آن هم نه در لفافه و در پرده، بلکه  بارز و عیان.»
    کروگلنسکی در پایان مقاله خود در رویترز می‌نویسد: «با استدلال‌های متعارف نمی‌توان به جنگ داعش رفت. مقابله با آن اراده‌ای جدی و پرشور می‌خواهد.»   ISIS  
رویترز
        104  




۲۶/۰۷/۱۳۹۳ - ۲۰:۵۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن