واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول: جهاد دانشگاهی آمادگی تولید دانش تخصصی کاربردی در حوزه گردشگری را دارد مشهد - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی کشور از آمادگی این مجموعه برای تولید دانش تخصصی کاربردی و تهیه اسناد فرادستی گردشگری کشور به ویژه در زمینه گردشگری فرهنگی و مذهبی خبر داد.
حمید رضا طیبی روز شنبه در نخستین همایش بین المللی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران ، چالش ها و چشم اندازها در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: جهاد دانشگاهی همچنین آمادگی دارد در تهیه برنامه ششم توسعه در حوزه گردشگری نیز حضور و مشارکت فعال داشته باشد.
وی با بیان اینکه نگاه و رویکرد جهاددانشگاهی به گردشگری علمی، جامع و کاربردی است، گفت: تلاش می شود فعالیت های جهاد در این حوزه هم از نظر کمی و هم کیفی توسعه یابد و منابع برای تلفیق علم، پژوهش،آموزش ،تجارت و کارآفرینی در این حوزه متمرکز شود.
دکتر طیبی از جمله دلایل اهمیت موضوع گردشگری برای جهاد دانشگاهی را ارزش افزوده ای که این بخش می تواند در سطح روستاها و شهرها و بسیاری از کسب و کارهای کوچک توزیع کند دانست و افزود : در واقع گردشگری یک بخش مردمی است.
وی عنوان کرد: گردشگری یکی از جایگزین های اقتصاد تک محصولی و متکی به نفت است و جهاددانشگاهی به عنوان یک سازمان دانش بنیان قصد دارد از همه ظرفیت های این صنعت برای افزایش رفاه عمومی، رشد اقتصادی و اشتغال استفاده کند.
دکتر طیبی ، اشتغال فراوان و گسترده گردشگری را هم از نظر کمی و هم از نظر تنوع و گستردگی جغرافیایی زمینه ساز اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها به ویژه در حوزه علوم انسانی دانست.
به گفته وی ،ظرفیت ها و قابلیت هایی در جهاددانشگاهی، سایر دانشگاه ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی وجود دارد که به دلیل عملکرد مستقل و پراکنده از کارآمدی لازم برای تبدیل به ثروت برخوردار نیستند.
دکتر طیبی افزود: جهاددانشگاهی تلاش می کند حلقه های مفقوده این صنعت را تکمیل و بیشتر نقش تجاری سازی و بهره برداری از دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و آموزشی را بر عهده گرفته و تلاش را تا رسیدن به نتایج ملموس اقتصادی را دنبال کند.
وی با اشاره به گفتمان و تعامل سازنده دولت یازدهم و کاهش فشارهای خارجی و هویدا شدن شواهد رشد کمی و کیفی در گردشگری گفت : هم اکنون نیازمند تلاش دوچندان مراکز پژوهشی در جهت یافتن چالش ها و ارائه راهکارهای لازم برای استفاده از این فرصت برای تحقق اهداف چشم اندازی کشور در افق 1404 هستیم.
دکتر طیبی با حمایت از برگزاری این همایش و تاکید بر پیگیری آن تا حصول نتیجه افزود : در این میان تاسیس مراکز آموزشی تخصصی و پیشرفته جدید با محوریت توریسم، همراهی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی صنعت توریسم سالم و مولد به دنیا و تخصیص بخشی از ظرفیت مراکز رشد و پارک های علم و فناوری جهاددانشگاهی به کسب و کارهای گردشگری از جمله مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، معاون رییس جمهوری از پروژه افلاک نما ، آرامگاه فرید الدین عطار و حکیم عمر خیام نیشابوری، شهر کهن شادیاخ ،مسجد جامع نیشابور و امام زاده محمد و ابراهیم محروق بازدید کرد.ک/2
2713/522
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]