واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خراسان رضوی : توسعه گردشگری روند توسعه اقتصادی را پرشتاب می کند مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی گفت : با تکیه بر رشد مستمر اقتصادی و توسعه گردشگری می توان روند توسعه اقتصادی کشور را پرشتاب تر نمود.
"علیرضا رشیدیان " روز شنبه در نخستین همایش علمی - راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران ، چالش ها و چشم اندازها افزود : رهبر فرزانه انقلاب بارها بر لزوم استفاده صحیح از ظرفیت های گردشگری در استان ها بویژه خراسان رضوی تاکید کرده اند.
وی افزود : تاکیدات رهبرمعظم انقلاب طی دو دهه اخیر بر رشد گردشگری و اهتمام دولت یازدهم و نگاه دولت در تخحصیص بودجه سال 93 همه بیانگر ضرورت افزایش سهم ایران در اقتصاد گردشگری جهان است.
وی عنوان کرد : امروز که درآمد سرانه گردشگری جهان به 3،5 میلیارد دلار در روز می رسد باید نقش ایران در این حوزه با توجه به ظرفیت های فراوان که در حوزه اکوتوریسم رتبه پنجم دنیا و در جاذبه های باستانی و تاریخی رتبه دهم دنیا را داریم بیش از این ها باشد.
وی با اشاره به اینکه تا پایان چشم انداز 20 ساله باید به درآمد ارزی 20 میلیارد دلار در سال دست یابیم ، گفت : عدم توسعه زیرساخت ها ، ناهماهنگی تصمیم گیران و تصمیم سازان ، دیربازده بودن سرمایه گذاری در این بخش ، غفلت از بخشی از ظرفیت های موجود در این حوزه، نهادینه نشدن فرهنگ گردشگری در جامعه و مانند آن از جمله ضعف ها در توسعه گردشگری می باشد.
وی با بیان اینکه در کنار اثرات بارز اقتصادی ، توسعه گردشگری بر معرفی فرهنگ ایرانی - اسلامی کشور هم بسیار موثر است ،افزود : حفظ و احیای میراث فرهنگی و افزایش مباهات جامعه به فرهنگ خود از جمله مزایای توسعه فرهنگ گردشگری است که باید در همه حوزه ها حتی سیاسی نمود یابد.
استاندار خراسان رضوی، این استان را به دلیل دارا بودن مزیت های بسیار که در راس آن وجود بارگاه منور امام رضا(ع) است دارای این قابلیت دانست که تبدیل به قطب اصلی گردشگری کشور و جهان اسلام شود.
وی وجود عالمان و بزرگان برجسته و آرامگاه شاعران بزرگی چون فردوسی ، عطار و خیام نیشابوری ،دهها مرکز دیداری ، تاریخی و برخورداری از 10 درصد موزه های کشور و فعالیت در بیش از 90 رشته صنایع دستی را از جمله مزیت های گردشگری استان برشمرد.
وی با اشاره به سفر سالانه 27 میلیون زائر و مسافر به استان گفت : 1،5 میلیون نفر از این جمعیت زائرانی از کشورهای عربی ، اروپایی و آسیای میانه است که این خود حاکی از شور و تمایل جهان اسلام به سفر به مشهد و خراسان رضوی می باشد.
وی رشد حدود 30 درصدی آمار گردشگران طی سالجاری را نیز دلیلی بر قابلیت های استان دربحث توسعه گردشگری عنوان کرد و گفت: انتخاب مشهد بعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 از سوی آیسسکو هم فرصتی کم نظیر را در بخش گردشگری فرهنگی و سایر قسمت های گردشگری از جمله سلامت برای استان فراهم کرده است.
رشیدیان وجود مراکز بهداشتی و پزشکی پیشرفته در استان را خود زمینه ای دانست که امروز موجب جذب زائران خارجی برای انجام درمان به استان شده است .
وی تعامل مطلوب با کشورهای آسیای میانه و دیگر همسایگان را از دیگر حوزه هایی دانست که افق توسعه گردشگری استان را روشن تر کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد : زمینه های گردشگری فرهنگی هم در منطقه و کشور با محوریت خراسان رضوی فراهم شود.
نخستین همایش علمی و کاربردی توسعه گردشگری ایران، چالش ها و چشم اندازها از امروز /شنبه/به مدت دو روز در محل دانشگاه فردوسی مشهد با حضور بیش از 450 کارشناس و اساتید و فعالان این بخش در داخل و خارج از کشور در حال برگزاری است.
2713/522 / 1539
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]