واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پروفسور فرید العطاس: اراده سیاسی برای پایان افراط گرایی در جهان وجود ندارد کوالالامپور - ایرنا - پروفسور "سیدفرید العطاس" عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه ملی سنگاپور روز شنبه در نشستی تحت عنوان "تهدید افراط گری در قرن حاضر" در کوالالامپور تاکید کرد اراده سیاسی برای پایان افراط گرایی وجود ندارد و نبود اراده برای پایان این تفکرات باعث شده است افراط گرایی همچنان به حیات خود در جهان ادامه دهد.
به گزارش ایرنا، این استاد مالزیایی رشته جامعه شناسی دانشگاه ملی سنگاپور در این نشست که عصر امروز با حضور ده ها نفر در برج "چولان" کوالالامپور برگزار شد، گفت: مطالب زیادی در مورد افراط گرایی بیان شده است اما نیاز است این مفهوم به صورت تخصصی تعریف شود و همچنین علل به وجود آمدن آن مورد توجه قرار گیرد، به طوری که یک درک عینی از آن به وجود آید.
وی گفت: افراطی گری تنها به اسلام محدود نمی شود، اما تاثیرات ناشی از رسانه ها و رسانه ای نشدن افراطی گری در دیگر مذاهب باعث شده است مفهوم افراطی گری با اسلام ارتباط داده شود.
العطاس که حدفاصل سال های 2007 تا 2013 مسئولیت دپارتمان مطالعات مالایی را در دانشگاه ملی سنگاپور را بر عهده داشت در ادامه با تاکید بر اینکه اسلام دین صلح است، گفت: دو مفهوم "عدالت" و "تعادل" در تعریف افراط گرایی نقش اساسی به عهده دارند.
وی افزود: با در نظر داشتن دو مفهوم عدالت و تعادل می توان ریشه های افراطی گری را در چند مورد جستجو کرد که نخستین امل مربوط به مفهوم انحصار (Exclusiveness) و شمول (Inclusiveness) است که نمونه آن را می توان در تعریف بسیار خاص از مذهب دید که یک گروه، سایر گروه ها را در قلمرو ایدئولوژی ها خود نمی داند و وجود نداشتن تعادل در بیان این مفاهیم زمینه پیدایش افراطی گری را فراهم می کند.
وی که در دانشگاه مالایا کوالالامپور و دپارتمان مطالعات جنوب شرق آسیا سابقه تدریس دارد با اشاره به عوامل دیگر موثر در تعریف افراط گرایی، تصریح کرد "وجود نداشتن تعادل بین مدرنیته و سنت، نوآوری و حفظ گذشته، تضاد بین مقررات و باورهای مذهبی و عدم تعادل بین جبر و آزادی از عوامل موثر در شکل گیری افراط گرایی در جهان است".
"سیدفرید العطاس" در ادامه بارزترین شکل افراط گرایی در جامعه امروز را سلفی گری دانست و تصریح کرد سلفی های امروز حاصل وجود نداشتن تعادل بین این عوامل ذکر شده هستند.
این اندیشمند مالزیایی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به رفتارهای وحشیانه گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، گفت که نیاز است اقدام جدی علیه این گروه از طریق مساجد و ائمه جماعت مساجد مالزی انجام شود تا مردم نسبت به هویت این گروه آگاهی بیشتری کسب کنند.
وی گفت یکی از پیامدهای بد افراطی گری توسط گروه های مختلف ایجاد اسلام هراسی است. موج نخست اسلام هراسی در سال 2001 و پس از حمله به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک کلید خورد و اکنون فعالیت های گروه تروریستی داعش موج دوم اسلام هراسی را ایجاد کرده است.
عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه ملی سنگاپور در ادامه به حمایت های آمریکا از فعالیت های تروریستی اشاره کرد و گفت که آمریکا با برخی از متحدان خود از جمله عربستان سعودی پیمان های طولانی مدت دارند.
وی احیای اسلام به عنوان مذهبی که بر اعتدال تکیه دارد را راه مقابله با گروه های تروریستی و پایان دادن به افراط گرایی دانست و گفت که افراط گری در سایر مذاهب نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا از این طریق از معرفی اسلام به عنوان یک دین افراطی جلوگیری شود.
آساق**241**1611
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]